Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   486 / 1274
(#) gaben62 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Akkor cseréld ki azt a sorvégtranzisztort, de előtte mérd ki tényleg zárlatos e.
Ez nem okozhat gondot, jó helyette más is.pl.BU2508AF, vagy S2055.
Mérd ki a tranzisztor kollektorára menő védődiódát is, ha zárlatos cseréld ki ezt is.
Multimétert alapból használj.
Sok sikert.
(#) gaben62 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Hangszóró nem szokott terhelést okozni, ráadásul a hf.végfok Ic. sem megy tönkre.
Én elmúlt 20évben 1db.ot cseréltem ITT Nokiába, az is villám csapott volt.
(#) elektromos válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Nem tudom mióta lehet darlington tranyó helyett betenni sima diódás tranyót. A 2sc5388 darlington, és nem véletlenűl kerűl többe. Szerintem NE tegyed bele a sima tranyókat, vagy ha azt szeretnéd, nem fog rendesen menni. Ha hülyeséget írtam, akkor bocsi.
Amúgy a hangszóró menet zárlat is meg tudja szívni rendesen a tápot. Én már nem egy hangszórót cseréltem. A végfok IC-t nem kell ahoz tönkre tennie.
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Végszükség esetén be lehet tenni sima tranyót is, csak ne felejtsünk el egy diódát betenni a B-E közé, katóddal a B felé. A proci szerencsére képes kihajtani a sima tranyót is.
(#) belaradio hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Megnéztem a Videoton Tv-ben a sormeghajtó tranyót
( VT701 tipus :1803 DHI ) remélem ez az. Nos minden lábán 000 zárlatot mértem dióda állásban .Tőle nem messze a C713-as condi 1mikró 250V púpos . Még nem vettem meg az ujakat. Egyenlőre ennyit találtam ,de méregetek még a környéken .
(#) elektromos válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Én megtanultam régebben, ami bele való, azt kell bele tenni. Az még nem okozott gondot.
(#) elektromos válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Azt még nézd meg, hogy a sortáp feszűltséget elő állító dióda nem lett-e zárlatos, mert van mikor a zárlatos tranyo tönkre teszi. Ha nem, akkor meguszod az 1 uf, és a sortranyó cseréjével. Ugyanolyat alaktrészeket vegyél bele, amilyen bent volt, a kondi 105 fok os legyen.

Ok. A sortáp tranzisztor emmiterére egy nagy dióda , a collektorára egy golyó alakú van kötve . Mind a kettőt megnézem . Okozhatta a problémát a kondenzátor púpossága , esetleg zárlata? A többi pedik ennek következménye ?
(#) elektromos válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Igen, okozhatja.

Megnéztem a két diódát és mindkettő jó . Hétvégén megveszem az új tranzisztort és a kondit bele . Aztán meglátjuk .
(#) petyus190 hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Sziasztok valaki tud valamit mondani a képek alapján?
(#) kadarist válasza petyus190 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Radikális elkócserét javallok a függőleges végfok környezetében, mert a képkioltás nem optimális hatékonyságú a teletext-sorok idejében, és ezért ezek láthatóak.
(#) heli hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?
(#) elektromos válasza heli hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Van rajzod róla? Ha van benne tl431 fesz-referencia IC, nem ártana kicserélni. Az E-mail címemet látod, oda kűld el nekem a rajzodat, ha van. Talán gyorsabban haladhatunk.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

A függőleges eltérítés indul? A kerregését lehet hallani bekapcsoláskor?
(#) petyus190 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!
és aszt merre találom?
(#) elektromos válasza petyus190 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

És melyiket nem találod? A radikálist, vagy a függőlegest
(#) kralac válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!

Ez a TV nem egy mai gyerek, OSD menüje nincs. Távirányítóval próbáltam állítani, de semmi nem változott. (nem tudom lehet-e egyáltalán hangnormát váltani ezen a tévén) Sztereo/mono állítási lehetőséget találtam, így például a viva esetében sztereo állásban van hang, mono állásban néma csend.
(#) heli válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!

Sajnos rajzom az nincs, de van benne 431 es ref IC kettő is. Cseréljem ki mindkettőt?
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!

Nagyon halkan lehet hallani valamit, de szerintem az nem az. A sortrafóból jön valami kis zaj, mintha indulna.
Tegnap átnéztem az összes ellenállást is, némelyiket ki kellett forrasztani, mind jó.
(#) elektromos válasza heli hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Az a baj, hogy rajzom nekem sincs, így már csak tippelni tudok. Kadarist-nak, talán van rajza.
(#) ligyakeli hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Szevasztok tuna valaki segíteni,a grundigtvben elszállt apuffer kondi,400v 47uF,itthol csak 400v 100µF van kilehet cserélni vele? Aválaszt elöre is köszönöm üdv ligyakeli.
(#) Tripod hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Sziasztok!
Van nekem egy AKAI CT-V29NTF-PF-E10 kínai TV-m. Sajnos alig találni valamit a neten róla, ha mégis ír róla valaki (szerelők, lelkes amatőrök) akkor csak anyázás van. Ami úgy tűnik jogos.
Nemrég kezdte azt csinálni, hogy rövid időre eltűnt a piros a képernyőről. Aztán egyre gyakrabban, végül teljesen megszűnt. Előszőr átforrasztgattam a forrasztási pontokat a képcsőn lévő panelen, összeraktam a TV-t, és kb.2 óra hosszáig minden rendben volt, de utánna ismét eltűnt a piros és már a zöld is (közelebbről megnéztem a pixeleket és csak a kék világított). Ezért ismét szétkaptam, és a képcső panelon kicseréltem a három tranzisztort (amiről azt gondoltam, hogy felelősek a színek-ért) Egy darabig ismét rendben volt minden, de aztán megjelent megint a sima kék képernyő! Már átnéztem minden alkatrészt, de szemmel észrevehető hibát nem találtam.
Most pedig tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne vele csinálni, hogy jó legyen. Ha valaki találkozott már ilyen hibával, vagy tudna nekem segíteni, hogy mi lehet a baj, és mit tegyek a javítására, azt nagyon megköszönném!
(#) kadarist válasza Tripod hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!
Nyákfólia-repedés és a képcső csatlakozó-érintkezési hibája okozhat ilyen helyzetet. Ezen kívül minden forrasztást folyasztószer segítségével át kell forrasztani, mert ez a sasszi egy kontakt és forrasztáshiba-tömeg.
(#) elektromos válasza ligyakeli hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Ha az elején levő Graetz elbírja, akkor lehet.
(#) elektromos válasza Tripod hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

És milyen feszültségeket mérsz amikor rossz, az RGB pontokon, a képcső foglalaton?
(#) petyus190 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Öszintén egyiket sem.
(#) elektromos válasza petyus190 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Akkor segítek nagy vonalakban. A (radikálist) azért írta, mert minden kondit ki kell cserélni a függőleges részben. A függőleges meg általában nagy hűtő felülethez van csavarozva. Ha tudod melyik a képcső eltérítő tekercs, akkor keresd meg a tekercs párokat. Amelyik tekercs pár nagyobb ellenállással rendelkezik, azt a két vezetéket kövesd végig, és a függőleges részhez fogsz érni. Utána már csak azt a pár kondit kell kicserélni. Ha kiméred a kondikat, akkor lehet 1-2 kondival meg úszod. Ha nem drága a függőleges IC bele, akkor egyúttal nem árt azt is megvenni, mert a posta sokszor háromszor drágább, mint a függőleges IC.
(#) ligyakeli válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Köszi megprobálom talán bejön mégegyszer kösz
(#) belaradio válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A sortáp tranzisztort kicseréltem ST1803 DHI helyett ajánlották a C5588 -as 1700V 30A tranzisztort.Ez ment bele és van kép. A tv elindult ,de az 1 mikrós 400 V kondi nagyon melegszik. Halk sercegést is hallani .
Egyenlőre nem merem üzemeltetni a tv-t.
Következő: »»   486 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem