Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Lapozás: OK   7 / 24
(#) pucuka válasza goodmangepi hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Találtam, egy hasonló áramkört. Nagyjából hasonlít rá, az RF része szinte biztosan. Úgy gondolom, hogy míg ez csak egy motort képes vezérelni a 2309 legalább kettőt, meg egy (kormány) szervót. De ez nem biztos, nem ismerem ezt a szerkezetet. Meg kellene nézni, hogy a motorvezérlő hidak jól működnek-e, illetve kapnak-e vezérlést az IC től (multiméterrel). Meg kellene nézni hogy az RF rész vezérli-e az IC -t (szkóp lenne az igazi, de multiméterrel is lehet valamit észlelni)

KA2303.pdf

(#) Medve válasza goodmangepi hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Hello, tudod Te! Vagy az adó ad minden inputra ugyanolyan kódot, vagy a vevő képtelen dekódolni a különböző kódokat. Mindkét hiba eléggé végzetes, IC csere oldhatja meg a problémát. Szerintem az adónál a "joystick" zárlata eléggé valószínűtlen, hogy bármit nyomsz, csak az IC egy bemenetét aktivizálná, a vevő részéről megint csak valószínűtlen, hogy a 4 (?) IC kimenet külön-külön történő aktivizálódása során ugyanaz a motormeghajtó kapjon vezérlést. De azért ellenőrizd le ezt is...hátha . Bár a fényképen látszólag minden rendben van.
(#) Medve válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Feri, én reménykedem abban, hogy ez az IC, -amiről 5 perc alatt nem találtam adatlapot- megegyezik a közkedvelt RX2-essel...
(#) pucuka válasza Medve hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Lehet hogy igazad van, meg kéne nézni a kapcsolásból. A gugli csak nem akart adatlapot adni, az biztos, hogy samsung gyártmány. Kéne írni valamelyik dealernek, mert azért bőszen árulják. Amit csatoltam, az is a sorozatból való.
(#) goodmangepi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Sajnos műszerem nincs.
Esetleg pesten zugló környékén vaki ismerős aki megtudná nézni?
(#) goodmangepi válasza Medve hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Az adó a rajta lévő játékot jól irányítja csak az autót nem.
(#) goodmangepi válasza Medve hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Az autóban "GP895RF" "KA-2309 448"
Az irányítóban "HT 286"
(#) pucuka válasza goodmangepi hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Ez is azt látszik alátámasztani, hogy a hiba a motorvezérlő áramkörben van. Műszerek nélkül elektronikus áramköröket nemigen lehet javítani.
(#) goodmangepi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Tehát az autóban lévő elektronika a beteg ha jól értem.
Milyen szakember tudna nekem segíteni?
Ismersz ilyet esetleg Pesten Zugló környékén?

Köszönöm
(#) szoladam123 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

sziasztok egy autóból ki vettem egy adó vevőt 27mhz az jó lenne rc repülőhöz is ?
(#) Medve válasza szoladam123 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Hello, valami bővebbet arról a rádióról? Egyszer egy ilyet kivettem egy autóból, ami tökéletesen alkalmas rá.
(#) szoladam123 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

szia lefotóztam és ilyen

S6300210.jpg

(#) hugyimugyi hozzászólása Ápr 30, 2011 /

sziasztok.. új vagyok itt.. van egy 27hmz-s autóm, ma vettem 1000ft-ért nem gagyi de nem is profi, csak az a gond hogy nincs hozzá távom.. elöl egy szervó motor van a kormányzásra, hátul meg 2 motor hajtja hogy elérje a 31km/h! a paneljában kristály nincs, még a helye sincs meg neki.. az lenne a kérdésem honnan tudhatnám meg hogy hány mhz? 27 egész mennyi.. ? vagy esetleg utólagossan egy kristályt belerakni belelehetne e? ahogy nézem ez még a 90es évekbeli technika.. neten találtam róla képeket, este tudok felrakni a paneljáról képet, esetleg valaki tudd segíteni?
(#) ngexi válasza hugyimugyi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Scale speed 300 km/h ?? Aztaaaa
Nincs a kristálynak helye? Jobb ötletem nem lévén:
Ajánlott antennahossz=fénysebesség/hullámhosszal, ezt szépen átdolgozod, ahogy neked jó: hullámhossz=fénysebesség/antennahossz. Jobb ötletem nincs. Nagyon kevés esélye van annak, hogy bejön, mivel a gyártók ezt szép nagy ívben leszarják, kap egy szabvány antennahosszt, nem számítgatják. Egy próbát megér, jobb ötletem nincs. Illetve van. Ahol találtad a neten, ha tudod, kérdezd meg a tulajdonosától...
(#) Medve válasza hugyimugyi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Hello, Az egyszerűbb esetekben a vevőben nincs kristály, szélessávú. A kristály csupán az adóoldalon van.
(#) pucuka válasza Medve hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Csak kiegészítésül. A 27 MHz -es sávban van mindössze 5 csatorna.
hugyimugyi: Tehát veszel még négy kristályt a távirányítódba, az egyik csak jó lesz.
(#) hugyimugyi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

hello, egy kettő van itthon is, 27,145, ennél berezeg a kormány kicsit, van még 26,995 27,125 27,045 , egyikkel sem csinál semmit..
(#) pucuka válasza hugyimugyi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Akkor még van egy lehetőséged, ha az se működik, jöhet a javítás. IC van-e benne, típusszáma?
(#) huba válasza hugyimugyi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Ha berezeg az már jó jel. Már csak a különböző funkciók kódolását kell kitalálni.
(#) hugyimugyi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

csatoltam a képeket
(#) pucuka válasza hugyimugyi hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Erről kéne a típusszám

Mod vevő.JPG

(#) hugyimugyi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

TAIYO 87-r8808K
(#) pucuka válasza hugyimugyi hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Megállt a tudomány, a gugli nem segített. (lehet hogy az ic gyártási, vagy cikkszáma). Az IC felett, ahol a tekecs van, az a vevő rész. Ott próbálj meg jelet találni, ami összefügg a távirányító adójával. Ha találsz ilyet, a vevő már működik. Akkor ennek az IC nek kimenetén meg kellene találni a funkció jeleket. Az IC valószínűleg nem hibás, de lehet dekódolási probléma is. A kódoló, dekódoló IC -k párban szoktak lenni, különböző típusok nemigen működnek együtt. Mindenesetre az első lépés, hogy az adó, és vevő lássák egymást. Utánna jöhet a jelek keresése, multiméterrel, oszcilloszkóppal.
(#) hugyimugyi hozzászólása Máj 1, 2011 /

szóval van egy autóm.. 8 ceruzaelemnek van bent hej gyárilag,persze lehet belerakni tölthetőt is. Csak az a gondom hogy nem akarok venni folyamatosan elemeket. egy ellem 1,5V, egy tölthető ellem (akku) 1,2V ! na most akkor 8*1,5=12V sima elemel, ugyan ez 8*1,2V tölthetővel csak 9,6... akkor nyugodtan rakjak bele 10darab tölthetőt? mert úgy jön ki a 12V.. szerintetek?
(#) hugyimugyi hozzászólása Máj 2, 2011 /

továbbra is fent áll a másik kérdésem is.. hogy kristály hogy tudnék belerakni? mert gyárilag nem kristályos...
(#) pucuka válasza hugyimugyi hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

A vevőbe nem kell, meg nem is lehet kristályt tenni. Az adóba kell, hogy ne mászkáljon, a vevőnek meg elég nagy a sávszélessége. (néha sajnos, de így egyszerű a probléma megoldása)
(#) kishuby hozzászólása Aug 1, 2011 /

Sziasztok nekem is van egy ilyem távirányítós autóm,a tescoban vásároltam kb 2 éve karácsonyi akcióban terepjáró nagy kerekekkel és kis kasznival.
A nagy játékban kigyuladtt és a kábelek leégtek tud valaki segíteni hogyan tudnám ki silabizálni mi hova megy? Minden segítséget köszönök Gyuri voltam
(#) koncsik03 hozzászólása Aug 2, 2011 /

Helló!
A testvéremnek szeretnék építeni egy távirányítós autót. Nem kéne sok dolog csak hogy menjen előre hátra jobbra balra.Ehhez kérnék kapcsolási rajzot.Azt még hozzáteszem hogy van itthon ka2311-es ic-m.Ezzel lehet építeni?

Kösz
(#) straega hozzászólása Nov 27, 2011 /

Kérdés
Lehet e valahogy módosítani a "tecsós ócsó" távirányítós autók frekvenciáját. A helyzet az hogy a fiaimnak van 2 db verdája ami 27mhz-es és mind2 irányító vezérli mindkét autót
thanks
(#) Medve válasza straega hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Válasz
Nem tudod a két autó vezérlését szétválasztani.
Nincs mit
Következő: »»   7 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem