Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Találtam, egy hasonló áramkört. Nagyjából hasonlít rá, az RF része szinte biztosan. Úgy gondolom, hogy míg ez csak egy motort képes vezérelni a 2309 legalább kettőt, meg egy (kormány) szervót. De ez nem biztos, nem ismerem ezt a szerkezetet. Meg kellene nézni, hogy a motorvezérlő hidak jól működnek-e, illetve kapnak-e vezérlést az IC től (multiméterrel). Meg kellene nézni hogy az RF rész vezérli-e az IC -t (szkóp lenne az igazi, de multiméterrel is lehet valamit észlelni)
Hello, tudod Te! Vagy az adó ad minden inputra ugyanolyan kódot, vagy a vevő képtelen dekódolni a különböző kódokat. Mindkét hiba eléggé végzetes, IC csere oldhatja meg a problémát. Szerintem az adónál a "joystick" zárlata eléggé valószínűtlen, hogy bármit nyomsz, csak az IC egy bemenetét aktivizálná, a vevő részéről megint csak valószínűtlen, hogy a 4 (?) IC kimenet külön-külön történő aktivizálódása során ugyanaz a motormeghajtó kapjon vezérlést. De azért ellenőrizd le ezt is...hátha . Bár a fényképen látszólag minden rendben van.
Feri, én reménykedem abban, hogy ez az IC, -amiről 5 perc alatt nem találtam adatlapot- megegyezik a közkedvelt RX2-essel...
Lehet hogy igazad van, meg kéne nézni a kapcsolásból. A gugli csak nem akart adatlapot adni, az biztos, hogy samsung gyártmány. Kéne írni valamelyik dealernek, mert azért bőszen árulják. Amit csatoltam, az is a sorozatból való.
Sajnos műszerem nincs.
Esetleg pesten zugló környékén vaki ismerős aki megtudná nézni?
Az adó a rajta lévő játékot jól irányítja csak az autót nem.
Az autóban "GP895RF" "KA-2309 448"
Az irányítóban "HT 286"
Ez is azt látszik alátámasztani, hogy a hiba a motorvezérlő áramkörben van. Műszerek nélkül elektronikus áramköröket nemigen lehet javítani.
Tehát az autóban lévő elektronika a beteg ha jól értem.
Milyen szakember tudna nekem segíteni? Ismersz ilyet esetleg Pesten Zugló környékén? Köszönöm
sziasztok egy autóból ki vettem egy adó vevőt 27mhz az jó lenne rc repülőhöz is ?
Hello, valami bővebbet arról a rádióról? Egyszer egy ilyet kivettem egy autóból, ami tökéletesen alkalmas rá.
sziasztok.. új vagyok itt.. van egy 27hmz-s autóm, ma vettem 1000ft-ért nem gagyi de nem is profi, csak az a gond hogy nincs hozzá távom.. elöl egy szervó motor van a kormányzásra, hátul meg 2 motor hajtja hogy elérje a 31km/h! a paneljában kristály nincs, még a helye sincs meg neki.. az lenne a kérdésem honnan tudhatnám meg hogy hány mhz? 27 egész mennyi.. ? vagy esetleg utólagossan egy kristályt belerakni belelehetne e? ahogy nézem ez még a 90es évekbeli technika.. neten találtam róla képeket, este tudok felrakni a paneljáról képet, esetleg valaki tudd segíteni?
Scale speed 300 km/h ?? Aztaaaa
Nincs a kristálynak helye? Jobb ötletem nem lévén: Ajánlott antennahossz=fénysebesség/hullámhosszal, ezt szépen átdolgozod, ahogy neked jó: hullámhossz=fénysebesség/antennahossz. Jobb ötletem nincs. Nagyon kevés esélye van annak, hogy bejön, mivel a gyártók ezt szép nagy ívben leszarják, kap egy szabvány antennahosszt, nem számítgatják. Egy próbát megér, jobb ötletem nincs. Illetve van. Ahol találtad a neten, ha tudod, kérdezd meg a tulajdonosától...
Hello, Az egyszerűbb esetekben a vevőben nincs kristály, szélessávú. A kristály csupán az adóoldalon van.
Csak kiegészítésül. A 27 MHz -es sávban van mindössze 5 csatorna.
hugyimugyi: Tehát veszel még négy kristályt a távirányítódba, az egyik csak jó lesz.
hello, egy kettő van itthon is, 27,145, ennél berezeg a kormány kicsit, van még 26,995 27,125 27,045 , egyikkel sem csinál semmit..
Akkor még van egy lehetőséged, ha az se működik, jöhet a javítás. IC van-e benne, típusszáma?
Ha berezeg az már jó jel. Már csak a különböző funkciók kódolását kell kitalálni.
csatoltam a képeket
TAIYO 87-r8808K
Megállt a tudomány, a gugli nem segített. (lehet hogy az ic gyártási, vagy cikkszáma). Az IC felett, ahol a tekecs van, az a vevő rész. Ott próbálj meg jelet találni, ami összefügg a távirányító adójával. Ha találsz ilyet, a vevő már működik. Akkor ennek az IC nek kimenetén meg kellene találni a funkció jeleket. Az IC valószínűleg nem hibás, de lehet dekódolási probléma is. A kódoló, dekódoló IC -k párban szoktak lenni, különböző típusok nemigen működnek együtt. Mindenesetre az első lépés, hogy az adó, és vevő lássák egymást. Utánna jöhet a jelek keresése, multiméterrel, oszcilloszkóppal.
szóval van egy autóm.. 8 ceruzaelemnek van bent hej gyárilag,persze lehet belerakni tölthetőt is. Csak az a gondom hogy nem akarok venni folyamatosan elemeket. egy ellem 1,5V, egy tölthető ellem (akku) 1,2V ! na most akkor 8*1,5=12V sima elemel, ugyan ez 8*1,2V tölthetővel csak 9,6... akkor nyugodtan rakjak bele 10darab tölthetőt? mert úgy jön ki a 12V.. szerintetek?
továbbra is fent áll a másik kérdésem is.. hogy kristály hogy tudnék belerakni? mert gyárilag nem kristályos...
A vevőbe nem kell, meg nem is lehet kristályt tenni. Az adóba kell, hogy ne mászkáljon, a vevőnek meg elég nagy a sávszélessége. (néha sajnos, de így egyszerű a probléma megoldása)
Sziasztok nekem is van egy ilyem távirányítós autóm,a tescoban vásároltam kb 2 éve karácsonyi akcióban terepjáró nagy kerekekkel és kis kasznival.
A nagy játékban kigyuladtt és a kábelek leégtek tud valaki segíteni hogyan tudnám ki silabizálni mi hova megy? Minden segítséget köszönök Gyuri voltam
Helló!
A testvéremnek szeretnék építeni egy távirányítós autót. Nem kéne sok dolog csak hogy menjen előre hátra jobbra balra.Ehhez kérnék kapcsolási rajzot.Azt még hozzáteszem hogy van itthon ka2311-es ic-m.Ezzel lehet építeni? Kösz
Kérdés
Lehet e valahogy módosítani a "tecsós ócsó" távirányítós autók frekvenciáját. A helyzet az hogy a fiaimnak van 2 db verdája ami 27mhz-es és mind2 irányító vezérli mindkét autót thanks |
Bejelentkezés
Hirdetés |