Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú trafóból hegesztő

Témaindító: Geri86, idő: Jún 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 18
(#) laszlo29 válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia! Tök jó, hogy leírtad ugyanazt, amit hetekkel ezelőtt leírtam. Valami gond lehet, ha leveri a 10 amperes biztit nálam nem jelentkezett ez a probléma pedig a hálózati feszültségem 235 volt. Jó barkácsolást!
(#) laszlo29 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia! Nagyon jó, de nem kényelmetlen kézben tartani, azt a nagy trafót? Egy ilyen célra használt trafónál szerintem felesleges a teljesítmény szabályzás. De ha azt nézem már elektronikát is tartalmaz a készülék és ez jó, mert másoknak más célra ötletet adhatnak. Ponthegesztőt már készítettek, ilyen trafóból, az sem sokkal tér el a pillanatpákától. Gratulálok, örülök, hogy felébresztettem ezt a témát. Üdv:Laci!
(#) erdgab válasza laszlo29 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia!
Valóban,kissé súlyos a készülék,de egy -egy saru beforrasztását ki lehet bírni,ráadásul,hamar megvan.Nem akartam nagy 500W pákát vagy valami gázos forrasztót venni,annyit nem használom,hogy érdemes lenne beruházni,a nincs-nél meg többet ér.A szabályzásra azért volt szükség,hogy a végén lévő tömör,vastag rézvezetéket,vagyis a forrasztó csúcsot ne égesse el.Direktben azzal a "3/4 " menettel 20 másodperc alatt gallyra vágná,kipróbáltam,vastagabb meg nincs.Hegesztőt nem építek ilyenből mert nekem van saját építésű inverteres hegesztő készülékem több is Bővebben: Link.Köszönöm a véleményeteket!
(#) peter1995 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Hello.A kisebb inverteresről esetleg egy rajzot tudnál mutatni?
(#) velkey hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Mostmár én is megvagyok a trafó végleges változatával. Egymás után 7 db 2-es és 1 db 2,5-ös pálca meg se kottyant neki, az aktív hűtés végezte a dolgát. Zártszelvényt hegesztettem vele, tökéletesen vitte (kicsit fröcskölt) Tehát mindenkinek ajánlom egy ilyen hegesztő megépítését.
(#) erdgab válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Természetesen, itt a fórum ,több rajzot és rengeteg okosságot találsz ott.
(#) peter1995 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

BAsszus.Ez a kis egydarab mikró trafóm sokkal szepp varratot csinál mint a nagy böhöm kétemberes trafóm.ÉS ígyet is sokkal könnyebben gyújt.Igaz az 1,6os pálca egy kicsit kicsi neki mert majdnem egy centiről már ívet fogDe legalább nem melegszik.
(#) peter1995 hozzászólása Ápr 30, 2011 /

Ajajajajj.Elfogyott az 1,6os pálcám és 2,5ösöm volt csak itthon.NEhezen fogta az ívet kocogtatni kellett.MEgcsináltam egy varratot befejeztem és pár másodperc műlve kezdett zörögni aztán füstöt okádni.Sajnos a szekunderen a szigetelés megolvadt.Úgyhogy újra kell tekernem.
(#) szendi001 válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Sajnálom a füstöt! Életvédelmi előírások egy részére figyelj :yes:
(#) peter1995 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Hát sajna a 2,5ös pálcát nem bírta.De 1,6ossal nagyon szépen dolgozott.44V-tal nagyon könnyen gyújtott..Sebaj veszek majd drótt és újratekerem.
(#) laszlo29 válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia! Okos ember nem a saját kárából tanul, én már leírtam neked, hogy ha egy trafót használsz, akkor a 2.5-ös elektróda felejtős. Sok ismerősömnek van rossz mikrója, én már a harmadikat készítettem el megrendelésre, mindegyiket turbós hűtéssel, betartották a használati utasításomat és nagy megelégedéssel használják! Ha azt nézzük, hogy a mikróból még a dobozt is fel lehet használni és csak a szekunder huzalt a munka és test kábelt kell megvásárolni,én így mindhárom trafót kihoztam hatezerből (egyenként) ennyiért nem kapsz boltban sem! Üdv:Laci!
(#) peter1995 válasza laszlo29 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Hát igen.Sebaj majd újratekerem és csak 1,6os pálcát használok.
(#) velkey válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

1.6-ossal lehet zártszelvényt hegeszteni?
(#) peter1995 válasza velkey hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Azt nem próbálzam de a 2-3 milis U vasat átégette.MEg a simson kipufogót is.Igaz az 0,5ös lemez.De szerintem lehet csak gyorsan fogy.
(#) szendi001 válasza velkey hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A falvastagságtól függ. 25 mm zártszelvényt 2 es fallal simán, de pontosan kell illeszteni a csatlakozó felületeket, mert ha lik van nehéz feltölteni.
(#) laszlo29 válasza velkey hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia! Miért ne lehetne csak a kisebb átmérő miatt jobban fogy! Ha visszaolvasol az írásaimban, akkor te is belátod, hogy miért terjedt el a 2.5-ös elekróda általános használata.
(#) laszlo29 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia! Én amikor kevésbé vagyok precíz, akkor 65-ös szög a likba és hegesztés.
(#) szendi001 válasza laszlo29 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Kerítésnek persze hogy jó, és értem az ár kérdést is, de nyilván az anyagvastagsághoz és a belolvasztási mélységhez választunk pálcát. A legnagyobb baja a mikrós hegesztőnek a teljesítmény limit. Ha olajba tennéd és hűtenéd akkor sem lenne a jó a varrat a power hiány amiatt.
A szöget mindíg idegeskedéssel pótóltam, eddig
Bár van gyári trafóm, megpróbálkozom egy iker mikrós megoldással, vékony pálcára, elsősorban a súlya tetszik!
(#) laszlo29 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szia! Írtam már, hogy hobbi célra és a könnyű szállíthatósága miatt ideális, de nem azoknak való, akik most tanulnak hegeszteni.Én csináltam már 5-ös lemezből 6 méteres csónakot, na annál ez a trafócska csúnya véget ért volna. Mondtam a manusznak,hogy béreljen nekem egy co-s hegesztőt, de nem, mert drága a bérlet és a huzal is hozzá, így csak órabérben és nem fixben vállaltam el. Majdnem négy doboz 2.5-ös elektróda hat nap (munkaidő után és a szombat) kellett hozzá, a szombat az már csak a lyukak javítására ment el. Amikor a negyedik doboz elektródáért küldtem a boltba, akkor már szívta a fogát, én meg mondtam neki, hogy még hátra van a javítgatás is mivel nem vagyok minősített hegesztő biztos, hogy lesznek zárványok, annak ellenére, hogy szép folyamatos varratot látunk! Na az volt a meló kívűlröl meghegeszteni ,de ráértem szépen dolgozni, mert órabérben voltam. De végül is azt monda a manusz egy nyári horgászat után hogy a lemezért nem fizetett egy vasat se nagyon megérte! Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a Tiszán felfelé szembe szélben merre halad a csónak, mert mikor összeállítottam hárman alig bírtuk átfordítani.Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szia! Bocs a rizsáért, de csak így tudtam rávilágítani ennek a hegesztési módnak (vagy inkább az én technikám) hibáira. Üdv:Laci!
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Maradjunk. Srácok a mikró trafó paramétereit hozzáigazítani az alumínium hegesztés követelményeihez? Csónakot is könnyebbet lehetne építeni

Egyeirányítani kell a feszt és fordított polaritást adni neki. Létezik porbevonatos alu pálca is. Sajnos diódát nem lehet olcsón szerezni.
(#) peter1995 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Ezt kicsit ki tudnád fejteni.Nekem úgyis van egy újratekerésre váró trafóm és sokszor jól jön ha alut is tudunk hegeszteni.ÉS éppenséggel van két bazinagy diódám.
(#) erbe válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Alu hegesztéséhez legalább 4 db mikrotrafót kellene összekötözgetni. Az nem megy 50-60 A-rel
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Generátor dióda van egy rakással.40-50db.
(#) laszlo29 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Sziasztok! Remélem nem rám gondoltatok, mer én csak hétvégi tákolgató vagyok. De az elektródák dobozára rá van írva az ajánlott áram, a feszültség az már más dolog!
Az invertereket ilyen téren elfelejthetjük, bár én már hegesztettem vele alut, de az elektronikus ívgyújtás miatt teljesen máshogy működnek, mint a trafós dolgok. Ha segíthetek egy kicsit : a munkahelyemen lévő háromszázas trafós ipari hegesztőre pontosan nem emlékszem, hogy mi van írva, de az üres járási feszültsége az 36volt ami maximális terhelésnél sem esik le 22volt alá. Na most akkor tegyük fel, hogy kell nekünk 80 amper, ilyen feltételekkel, az vasmagilag és primer tekercsileg nem a mikrótrafó lesz sajnos, nem is beszélve arról, hogy a generátor diódák bírni fogják-e ívgyújtáskor fellépő induktív feszültség lökést.( mert az ugye kicsit nagyot mond, aki azt mondja, hogy közelítette az elektródát és a kemény negyven voltja ívet húzott, vagy nem igazán ismeri a trafós hegesztők lelkivilágát.) De van nekem négy darab 150 amperes diódám hétvégén ha ráérek veszek pár szál alu elektródát, és kipróbálom legfeljebb siratni fogom a diódákat! Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia! Én most kerítettem két ruszki hiperszil színes tv táptrafót kb kétszer akkora teljesítményem lesz, mint a mikrósé, azokat applikálom egybe,és talán lesz belőle egyenáramú hegesztő. Üdv:Laci!
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Sziasztok! Szerintem nem szabad kievnni a mágneses söntöt. Felemegy az áram és megsül a primer 3 másodperc alatt. A két ruszki hiperszil trafó kiváló, Csináltam belőle RH végfokot 1KW és nem is langyos. Hegesztőként kell a közepébe mágneses sönt lsd. tecos trafó, vagy elosztva kell megtekerni.
(#) laszlo29 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szia! A mágneses sönt dolgot nem igazán vágom, kifejtenéd, mert nem volt még szerencsém ilyen olcsó fáin trafót látnom. A kettéosztást azt értem mert a kétemberes home made trafómon is úgy van elkészítve a tekercs, és eleve úgy akartam elkészíteni, mert már bevált és a trafóméretezés nem az én lelkivilágom. Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szia! Az általam készített mikrós trafókón a vas úgy maradt ahogy van és működtek. Akkor most a hiperszil kétvasas megoldás is jól fog működni úgy ahogy van, csak osztott tekercselést alkalmazok? Erre lettem volna kíváncsi, de mindegy, mert most nekiállok csévetestet faragni, aztán tekercselni! Üdv:Laci!
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Akkor az igazság valahol a fél méretű sönt és a levegő között van.
Következő: »»   7 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem