Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezeknek általában 1...3kHz körül van a rezonancia frekvenciájuk. (Anno méregettem és zömében 2kHz és 4kHz közé esett a legtöbb)
HELLO mindenkinek!
Lenne egy kérdésem szerintetek elfér egy ekkora furatszerelt nyáklapon ez a rajz?
Az alkatrészek méretei alapján el kell hogy férjen.
Kétoldalas NYÁK-kal biztosan meg lehet csinálni.
Köszi a két kijelző 14mm-es szinte csak az IC-k foglalnak sok helyet!
Nincs mit, Egyoldalasban is mehet talán néhány átkötéssel.
A gond az hogy ide kellenek még ellenállások minden szegmenshez, különben elszáll vagy a kijelző vagy az IC.
NA de figyi ez közös katódú kijelző tehát csak 2 ellenálás kell és csak 5 V megy
De a rajzodon még az sincs!
Ha csak a közös katódra teszel ellenállást a fényerő változhat attől függöen hogy hány szegmens világít.
De az annyira nem számmotevű nem max Fényerőn vannak a szegmensek ha 1 es mutat aszt ís elbírja meg ha 8 ason van azon is világít nem annyira számotevő az 500 ohm ot használok
Kaptam egy rajzot Eagleben. Az a kérdésem, hogy ott be vannak jelölve az alkatrészek, felé vannak írva a nevei. Ha kinyomtatom az ott marad, vagy nem? Hogyan kell eltüntetni nyomtatás előtt?
OK. Akkor jó építést.
Azért én meggondolnám a külön ellenállásokat, figyelembe véve az IC kimeneti terhelhetőségét. Szerintem még igy is elfér a panelen.
Sziasztok !
Egy kapcsolási rajz kéne, ami szerint, át tudom alakítani a DIN-es mikrofonomat JACK 3,5-re!
Igazad van, a sorba kötés lesz a megoldás. Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Régebben vettem az Urbán elektronikától egy ilyen lm 1036 ic-s hangszínszabályzót, és az a problémám hogy megpítettem akkor és torzított, de nem foglalkoztam vele, viszont most szükségem lenne rá, és abban tudnátok segíteni, hogy miért torzít? mi lehet ilyenkor a legegyszerűb probléma?( magas hangoknál jobban torzít) Köszi előre is! :-
Helló!
ittvan a rajz!
ez nem igazán jött össze
elkapkodtam
Sziasztok. Ha egy L293D-t 3.3v os vezérlőjellel akarok irányítani akkor a VSS lábára 3.3v ot adjak? Mert ha tranzisztorral kéne illeszteni a szintet akkor már inkább megoldom 8 tranyóval a dolgot. Köszi.
Az adatlap szerint min. 4.5V kell legyen a Vss.
A 3.3V-os vezérlőjellel egyébként működik: 1.5V-ig L szint 2,3V felett H szint
Köszi.
Sziasztok!
A dallamcsengős cikkben található kapcsolást szeretném átalakítani úgy, hogy ne csak addig szóljon a dallam, ameddig a gomb lenyomva van. Ugye a valóságban kb 1-2 mp-es impulzusokban csengetünk és nem folyamatosan nyomjuk a gombot, így azt kellene megoldani, hogy a gomb felengedése után 4-5 mp-ig még tovább szóljon a dallam. Erre egy kondenzátorral időzített tranzisztoros kapcsolást találtam ki, de az a probléma, hogy ahogy a kondi merül úgy egy belassuló/eltorzuló hangot ad a csengő, nem pedig azonnal hallgat el. Tehát egy olyan kapcsolás lenne az ideális, amely azonnal vált 1,5 V-ról 0 V-ra. Gondolom már sokaknak megvan erre a problémára a rutin megoldása, csak nekem tűnik megoldhatatlannak. Előre is köszönöm a segítséget!
Jól látod, az MSOP tokozás már csak ilyen Azért nem lehetetlen beforrasztani.
Ja, csak elmegy az eszem, mire jó lesz... Eagleban nem is találok ilyen picit.
Köszi!
Kössz szépen !
Az alábbi kapcsolásba egy féklámpát akarnék imitálni ledekkel, az áramerősségükkel játszva. A képen az F, a féklámpa +12V feszültsége. És úgy gondoltam ki, hogy amikor azt a feszültséget is "ráadtam", akkor a két ellenállás eredője annyi legyen, hogy pont megfelelő áram follyon át a ledeken. Jó az elgondolásom, vagy valamit benéztem?
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem nyák készítéssel kapcsolatban. Olvastam egyszer, hogy a nyák beültetési oldalára is lehet csinálni házilag olyan alkatrész feliratokat, mint a gyáriaknál. Tehát tulajdonképen az alkatrész körvonalait lehet oda rajzolni. Ha jól emlékszem, akkor vasalásos technikával volt csinálva. Tud erről valaki esetleg infót? Egyszerű lézer nyomtatóval kinyomtatni, és azt rávasalni? Üdv!
Sprint Layoutban a nyomtatásnál kiválasztod ott ahol fel van sorolva, hogy K1, B1... , azt , amelyik neked kell ( a sarokban látod, hogy mit fog kinyomtatni) , majd műnyomó pappíra nyomtatod, és rávasalod! :yes:
Sziasztok!
Lenne egy (eléggé amatőr) kérdésem: az alábbi szkennelt anyagban a pirossal karikázott rész hogyan jött ki? Ez a Kovács Csongor féle elektronika könyvből van és a B-t hivatott levezetni az árameloszlási tényezőből (A=Ic/Ie). Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |