Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Van egy Yamaha erősitőm, most a számát pontosan nem tudom. A bal oldali végfokpárt kivágta(D1163, D1718A), valaki nemtudja hol lehetne ilyet keríteni? A számát később felteszem. Előre is köszi.
Kattints ide! :yes: Itt lehet kapni az elsőt,a másodikra csak helyettesítőjük van.
Sziasztok.
Van egy Yamaha RX-V363 erősítőm. Megvettem, mert jókat írtak róla, és ár/érték arányba jónak tartják. Meghallgattam, de nem voltam a hangjával megelégedve.... A Sony STK-465-ös erősítőm (igaz, kis tuning után) sokkal dinamikusabban szól, mint a Yahamám. Mondom, hogy milyen STK-k vannak benne: 1 db. Sanyo STK 433-130-as 1 db. Sanyo STK 433-330-as. Szeretném, ha "kicsit" jobban szólna, legyen dinamikája a hangnak, lehessen érezni a a zenét... Sony STK 465 nagyon szépen szól. Ha Yamahából ezt kihoznám, akkor happy end lenne. Tehát.. Tudomásom szerint ki lehet cserélni jobb típusokra. Szeretném a segítségeteket kérni elsősorban az STK-hoz, plusz további ötleteket várok, mit lehetne még tuningolni benne.
Nekem Yamaha RX-V340RDS van es nagyon jol szoll, szerintem ha megfeleloen allitod be nagyon szep hangot tud kiadni, megfelelo bemenettel. Nagyon sok beallitasa van he belemesz a menujebe, ha szobad szerint allitod jo lessz meglasd
Sziasztok!Van egy Yamaha A-560 típusú 4x75W-os erősítőm. A probléma a következő: a koppanásgátlót és a védelmet is ugyanaz a relé kapcsolgatja. Bekapcsolás után az erősítő működik rendesen, aztán van amikor rövidebb-hosszabb idő után ez a relé ki-be kapcsol. Hol szól az erősítő, hol nem. Van műszaki irányú végzettségem, de az erősítőkben nem nagyon vagyok jártas. Kérdésem az lenne, hogy mivel lenne érdemes próbálkoznom. Lehetséges, hogy a kimenet zárlatos és azért kapcsolgat a védelem? Vagy egyszerűen a relé fáradt el és megbolondult?
Ha valaki találkozott már hasonló problémával, vagy van valami tippje, esetleg ötlete, hogy honnan tudok rajzot szerezni, az kérem jelezze! Köszönöm előre is! Fiausch Ferenc
Nekem is ugyanaz lenne a problémám, mint fisch83-nak, lenne valakinek egy rajza? Az nagyon sokat segítene... Lehet esetleg ez egy típushiba, hogy ennél az erősítőnél gyakaran jelentkezik ez a probléma?
A védelem romolhatott el , végfok szerintem jó .
Védelem áramkörében elsőre az elkokat kellene cserélni . Hangerőtől függetlenül produkálja ezt a hibát ?
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.Én is a védelemre tippelek. A végfok jónak tűnik, mert van, amikor egyszer sem merül fel ez a probléma.A hiba hangerőtől független, sőt, akkor is produkálja, amikor nincs jel a bemeneten, egyszerűen csak be van kapcsolva. Lehet hallani a relét, hogy bizonyos időközönként ki-be kapcsolgat.A kondikat megpróbálom kicserélni, de sajna rajz nélkül kicsit nehezen igazodom el, mert nincs tapasztalatom.Nem tudtok oldalt, ahol vannak kapcs.rajzok?Köszi:fisch83
Hi
Nekem RXV - 657-van, nekem se nagyon tetszett az elején, de mihelyst belemászol a menübe és beállítgatod a frekvenciákat meg hogy a frontokat is használja ne csak a sub-ota mély hangnál stb. akkor már szépen fog szólni.
Üdv mindenkinek!
Remélem hogy tud valaki nekem segíteni majd! A következő a problémám van a Yamaha A-500 tipusú 4x80w os erősítőmel. Ha a hangerőt úgy 3/4 részig tekerem akkor a rövidzár védelem,azaz sztem az kapcsolgat ki be a számok mély részeinél főleg. Hővédelem sztem nincs benne,csak rövid zár védelem és késletetett bekapcsolás. A problémám először egy Eminence kappa 15lf hangszóróval jelentkezett,azaz mikor az ujj hangfalat hajtottam subb váltó minden megvolt. Akkor azt hittem hogy a hsz impedenciája annyira lecsökken az alsó frekvenciáknál hogy az erősítő nem bírja mert az 8-16ohm-ig terhelhető. 2 napja jelenkezett ugyanez a probléma a sal hangszóróimmal is amit eddig kb 5 házi bulin végig szólt akár full hangerőn is. A melegedésen kívül semmi baj nem volt soha,amit meg oldottam egy a tetejére csavarozot világítós ventilátor és adapter kombinációjával. Ha valaki tudna adni tippet hogy mit nézek meg rajta vagy ha esetleg kép kell róla azt is tudok küldeni . Forrasztásba mondhatni jártas vagyok de inkább csak buherálni szoktam. Azaz az electronika működési elvét nem igazán vágom csak az alkatrészeket ismerem úgy ahogy.
Tudom sokak szerint ez nem helyesírási fórum, de azért mégis:
Az ujj kérlekszépen a kezeden van (bővebben: azzal gépelsz remélhetőleg). Bizonyára Te nem erről a testrészedről szerettél volna írni, így kisegítelek: ÚJ! Az "electronika" szót meg csak nyugodtan írd "k"-val (bocs: kettővel, mármint két kával, nem ujjal).
Váó Slope te aztán ott vagy a szeren! Köszönöm hogy voltál olyan figyelmes és 2 szavamat kijavítottad.
Egyéb hasznos információ esetleg a témával kapcsolatban?
Boldog Új Évet kínánok mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, van egy Yamaha RX-V550 erősítöm és nagyon nehezen kapcsol be, vagyis többször ki-be kell dugnom a dugvilláját a konektorba, hogy bekapcsoljon. Van amikor elég rövid időn belül sikerűl, van, amikor elég sok időt vesz igénybe. néha-néha sikerűl a standbay gombbal is bekapcsolnom. Eddig így működtedtem, de a mai naptól már nem tudom, mivel bekapcsolás után rövid időre kikapcsol. Hallom a táp részén a relé meghúzását, de már a másik relé bekapcsolására nem marad idő, mivel gyorsan kikapcsol. Én személy szerint a táp részen kondira gyanakszom, ha közületek már valaki találkozott hasonló esettel, megköszönném! Üdvözlettel: Attila
Helló Gábor vagyok. Szeretnék tudakolódni h vki tudná-e, h a yamaha rx-395ben milyen trafó van???(V,W)
Mert ugyanis ismitől szereztem1iet csak annyi h trafó hibás és kicserélném. Látsz Te itt valakinek ilyen szlenges irományát? Nem véletlenül nincs. Ez nem fizetős SMS, nyugodtan kiírhatod a szavakat. Köszi. szamóca
Ha cserélteted, vásárolod szervizben ott tudják. Ha újra tekercselteted, akkor a tekercselő tudja a rosz trafóból.
Üdvözlet mindenkinek!
Nekem van egy Yamaha AX500-as erősítőm,amivel az volna a problémám,hogy a mély-hang állítására elég keveset reagál (alig venni észre az állítást). Ami a pláne az egészben,hogy ez nem mind a két oldalon egyforma,a bal oldalon jobban észrevenni az állítást a jobb oldalon szinte semmi nem változik. Mi okozhatja a problémát és melyik alkatrészeket kellene cserélni,hogy rendesen működjön? Válaszokat előre is köszönöm!
- Ax-500 -as erösitövel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?
-Enyém körübelül anyi hogy ráméricskéltem 40-50 volt között mozgott a sinus teljesitménye, 4-5 amperen. Tranzformátort kicsinek találom, szerintetek mi van vele? -Az erösitö hivatalosan 8 ohm, 2x 200 wattos, a táp meg csak hivatalosan 430 wattos ab osztályban kicsit kevés ez nem? -40vx5a=200w 40v/5a=8 ohm -Igen amúgy szépen szól Marantz, Quad 405 Denon -al vetekszik. -Még valaki védelmezi a Marantz-ot akkor megnyugtatom hogy az is ab osztályos. -Ecl 86 vs Ax-500 : Ecl86 csak dúsabb hangú az Ax 500 meg inkább pa... -Nem szól szépen? -Magas és mély hangot maxra kell tekerni. -Hütést igényelne szerintem.
A felmerülő problémákban sajna nem tudok segíteni.
Viszont megjegyezném,hogy 8 Ohm-on csak kb.70W-ot tud,nekem is van egy ilyenem. A neten mindent megtalálni róla. Ehhez a táp,a hűtőborda és a táp kondik is elegek,én nagyon sokat hajtom maximumon, nekem nem melegszik nagyon.
nem mind probléma hanem tény! 8 ohm-es rá van írva!
Ja igen különböző gyártmányok vannak enyém Japán, na arról már nagyon nem muzsikál az internet... 2x200 at méréseim alapján leadják , szinuszba mértem és ugy ahogy kell, sorba az amper és párhuzamosan a voltot. Ma hifis boltban is megkérdeztem ott is mondták hogy ez a szinuszos. csak kicsit furcsállom hogy ab osztályos erősítő 90% os hatásfokkal megy. ez hogy 70 wattos ez szerintem hülyeség már csak azért is mert nem egyszer nyomtam vele szét 200 wattos hangszórókat... Azt is nézzed hogy mennyi az áramfelvételed, mert a 80 wattos amit találtam annak csak 220 watt...
Idézet: Nem "minden" ellen van védelem „nem egyszer nyomtam vele szét 200 wattos hangszórókat...” specification_yamaha_ax-500
Bocsánat de az enyém hangsúlyozom 430 watt felvétel mellet üzemel 5ax40v=200w, 40v/5a=8ohm de azért tényleg 80 wattot ad le oldalanként.
Amit még kihagytam hogy hivatalos boltban is 2x200 wattosnak mondták.
4 ohm re le se birtam vinni hangszóróval a relé le is kapcsolta.
hello. van egy Yamaha RX-V340RDS erősitőm.
bekapcsolás után 1-2mp után vissza kikapcsol. mi lehet a gond?? relé? előreis köszi
Sziasztok!
Van egy yamaha rx-v450-es erősítőm elromlott a vevő szenzora. A tipusa 1454. Nem tudja valaki hogy hol lehetne ilyet szerezni,néztem már egy pár elektrós boltban de eddig sikertelen. Köszi.
Sziasztok!
Yamaha RX-V361-es házimozi erősítőm távirányítója tönkrement. Nem tudja valaki, hogy hol tudnék vásárolni egyet? Köszönöm előre is!
Üdv mindenkinek.
Van egy yamaha ax-570 em (pezsgő metál színű)pár gomb hiányzik róla, esetleg valaki tudja honnan lehet beszerezni? Vagy van-e valakinek bontásból. Előre is köszönöm
Üdvözletem!
A YAMAHA RX-V450 6.1 házimozi erősítővel a következő problémám van: Bekapcsolom, jó minden (kijelző hang stb), de akármilyen hangerősségnél akármilyen hangszóróval 1 perc és kikapcsol teljesen. (mintha kihúznám a konnektorból) Ilyenkor 1 óra is kell még vissza lehet kapcsolni. Aztán előlről ugyanez. Ha nincs bemenőjel és hangszóró sincs rákötve az erősítőre akkor is kikapcsol. Ha hangfal és bemenőjel nélkül fejjebb tekerem a hangerőt maxra akkor azonnal kikapcsol. Tuti hogy a védelem csinálja. Amit eddig néztem: Az egyes kimenetek egyenáram szintjét megmértem, és minden kimeneten 1-9mv körül van egyenáram. (hangfal és bemenőjel nélkül) Van valakinek valami ötlete, hogyan kezdjem a javítást esetleg mi okozhatja a hibát. Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |