Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Heló
Annyi kérdésem lenne hogy a skori 3-as mini teslájának a trafójának a kivezetéseit hogy kell bekötni? a több menetes drótot kell az alsóba, a kevesebb menetűt meg a felső két lyukba forrasztani? kép itt van róla: http://skory.z-net.hu/tesla/skori_minitesla3_foto02.jpg
Miért nem nézed meg a kapcsolási rajzot? Teljesen egyértelműen meg lehet nézni, ott van 1 oldallal felette.
Köszi, én a fényképből gondoltam, mert a 15 menetes vezetés ment a lenti lyukba.
Szia!
Remélem még nem késtem el.A következő nyákot,maratás után szappanos vízzel mosd le,töröld szárazra..,ezután finom szemcséjű csiszolópapírral csiszold meg picit,mielőtt az alkatrészeket beülteted.Könnyebb lesz a forrasztgatás.
Az ic alatt hatalmas baleset történt a nyákon,ahogy azt már előttem is írták.
Amit küldtél az alkatrészek, hogy járnak rea (bele)?
Hali
Elkezdtem tekercselni egy szekundert, de elszakadt a 0.1 mm es drót. Össze lehet még forrasztani, vagy újra kell kezdeni? :S
Itt van. 3.as verzió. Ott a nyákrajz és a kapcsolási rajz. A két rajz között ott van, hogy melyik alkatrésznek mennyi az értéke. És a nyákrajzra oda van írva, hogy pl:R1, R2 (ellenállás), D1, D2 (dióda), C1, C2 (kondenzátor). Minden ott van.
Mivel 5% a tolerancia ezért 190-210ohm-ig jó, de belefér. Hogyha már egy ellenálláson fenn akadsz (~2-3 Ft), akkor a tekercset hogy fogod megvenni? Vagy az talán van? Szerintem új alkatrészekből kéne csináld az egészet. Itt mindent meg tudsz venni ami kellhet.
Remélem nem akarsz végigmenni az összes alkatrészen.
Romániában is biztos van valami hestore-hez hasonló üzlet.
van csak nincs raktáron ezek az alkatrészk
Az utolsó kérdés 40k ohm helyett jó-e 48k ohm, az sf18 -at mivel tudom helyetesíteni
Én annyit tudok, hogy Vásárhelyen van egy jó elektronikai bolt, de tuti vannak még boltok mindenhol ott is.
Az SF18 helyett inkább SF38-at kéne használni. Akár innen a hobbielektronikáról is megbeszélheted valakivel, hogy utalsz valakinek pénzt, megveszi és elküldi neked. Ja és a "Hestore szerüségű" oldalnak elküldöd a linkjét. Nyáron ott leszek és elektronikáról nem akarok lemondani.
Nem működik a linked. De meg van: Bővebben: Link Ez az?
)))))) Ez azért ott volt..
Amúgy tekercsed van vagy árulnak az ASWO-nál? Ja és tényleg nem kéne végigmenned az összes alkatrészen Mondjuk, pont én mondom....
Légyszíves használd a shiftet, a vesszőt és a pontot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |