Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   495 / 1274
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Csak annyit tudok mondani, hogy távirányítóval kellene megpróbálni. Ha így sem indul, akkor a függőleges eltérítés végfokának tápellátását kellene ellenőrizni, mert ha nincs függőleges impulzus, akkor egy kis idő után tiltódik a sorvezérlés. Ennél típusnál a program gombot sokáig kell nyomni a taszton a indításhoz, ezt ne felejtsük el!
(#) kadarist válasza pili5 hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Egy JÓ fénykép kellene az alaplapról felülnézetben. Köszönöm!
(#) kadarist válasza petyus190 hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

A forrasztásokat kellene tüzetesen átnézni, mert kimozgósodott elgyengült, elmelegededett forrszemek szokták az ilyen bemelegedéses leállásokat okozni. Főleg a tápegység és a sorvégfok közelében kellene szétnézni és persze a stabkockák lábait is jól szemügyre kell venni.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

2sc 5388 van benne jelenleg. Holnap mindent cserélek amiket írtál és este írom, hogy történt e változás. Addig is köszi a segítséget, és jóéjt.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Máj 12, 2011 /

A TV-m képe összement, a teljese magasságban, de csak 1 cm szélességben látható. Képcsöves lett valószinűleg, vagy lehet hogy csak valami kondi mehetett el? Elég égett szag lett a szobába, ki is húztam.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szia kadarist

Kicseréltem mind a három elkót, és semmi változás. A c953-on mértem a feszültséget. Izzóval 84V, nélküle 108V.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szerintem fordulj szakemberhez, mert a távgyógyítás szép dolog, de a végtelenségig nem folytatható.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Kösssz
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Máj 12, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Grundig P50-342CTI típusú TV-m, ami az alábbi hibákat produkálja:
1. Bekapcsolás után néhány percig éles sípoló hangok kíséretében ugrál a kép egy pillanatra. Ezen a videón látható az első néhány másodpercben:
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=669660
2. Ugyanez a TV távirányítóval kikapcsoláskor ezt csinálja:
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=669654

Egyik sem befolyásolja nagyon a TV működését, de azért érdekelne, hogy mi okozza a hibákat. Köszönöm a segítségeket.
(#) (Felhasználó 51715) válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Új helyen az 1. videó:
http://videobam.com/BRyWs

És a 2.:
http://videobam.com/WMNKj
(#) korla hozzászólása Máj 13, 2011 /

Szevasztok! Egy kis segítség kellene szereztem egy hyudai tv-t mint alkatrész. Állítólag pofára esett. Viszont mikor bekapcsoltam, középen a képernyőn vékony fehér csík. A csíktól lefelé normálisan van kép de a csík feletti rész nagy sötétség mintha elvágták volna a képet. Érdemes -e foglalkozni vele vagy a képcsőben szakadt le valami és tényleg alkatrészes? Előre is köszi.
(#) biowizard válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia.Szerintem illendő lett volna köszönni és utána kérdezni/kérni segítséget.
Normális esetben így illendő.
Ha nem segít senki,ne csodálkozz!
(#) elektromos válasza korla hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Nézd átt a függőleges részt, hogy nincs-e valami forrasztási hiba (kiszakadhatott valmelyik láb).
(#) korla válasza elektromos hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

nagyítóval néztem át a panelt de nem találtam ilyen jellegű hibát .ezen már túl vagyok. Esetleg valami más ?
(#) elektromos válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Első körben nézd átt az összes kondit a táp primer és szekunder körében, valamint nagyító alatt ellenőrizd a forrasztási pontokat. Ha ezek meg vannak, akkor mérd ki az eltérítő tekercset, mert az is okozhatja ezt a hibát.
(#) elektromos válasza korla hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Ha nem találtál benne fólia szakadást, akkor fesz mérővel ellenőrizd a függőleges ic körét. A függ ic is lehet rossz, de a negatív fesz. hiány is okozhatja ezt. Nem hinném, hogy a képcső lenne rossz.
(#) -Bady- hozzászólása Máj 13, 2011 /

Üdv.

Van egy kis autóba való tévém (kép róla mellékelve).

Azt csinálja amikor áram alá helyezem (nem eredeti táppal 12v 1250mA) és bekapcsolom, akkor csak hangosan búg a hangszóróból.

a kistévének az áramfelvétele ugyancsak 12 v
(#) kadarist válasza -Bady- hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Polaritáshelyes egyenfeszültséget kötsz rá?
(#) sprofan válasza kadarist hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szerintem borzasztó kevés az az 1250mA, én nem is csodálom hogy csak búg, de ha tévedek akkor elnézést.
(#) -Bady- hozzászólása Máj 13, 2011 /

mit takar pontosan az a Polaritáshelyes egyenfeszültség?

szerk:
kadarist:
régebben üzemelt hasonló feszültséggel csak az a táp már nincs meg
(#) korla válasza elektromos hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Köszi szépen a tanácsot, megnyugodtam hogy nem feltétlenül a képcső a szar, van remény. Megnézem amit mondtál köszi.
(#) tombox00 hozzászólása Máj 13, 2011 /

Üdvözlök mindenkit.
Segítségre lenne szükségem , mert még nem nagyon vagyok jártas a TV-ékben.
Van egy Videoton TS3361 tipusú TV, ami azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom akkor a stand-by meg van tehát gondolom a táp része jó.
De amikor megnyomom az ON gombot akkor a sorkimenőből kb 1,5 centi hosszú ívet vág az ott lévő lemezre. De az érdekesség az , hogy müködik a tv rendesen azt mondták nekem de ebben kételkedem.
Mi okozhatja ezt? Vagy mi lehet a baja?
A kondikat kicseréltem , tranyók jók, 2 db telj. ellenállást cseréltem ki , mert az egyiknek megnőtt a másiknak meg csökkent az értéke kb 2 kohm-mal.

Köszönet mindenkinek aki tud segíteni.
(#) elektromos válasza -Bady- hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Próbáld meg egy legalább 3-5 Ampert tudó tápegységgel. Szerintem is kevés a 1,3 Amper.
Ha van egy autó akkumulátorod, azzal biztosan mennie kell, ha nem hibás a tv. A + - bekötésére figyelj, mert tönkre teheti a tv-t, de szerintem ezt már tudod.
(#) kadarist válasza -Bady- hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Azt jelenti, hogy ne váltóárammal tápláld, meg hogy ne fordítva kösd rá a plusz minuszt.
(#) elektromos válasza tombox00 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia!
Érdekes dolgokat írtál, de a megoldás nem egyszerű. Ha ívet húz ki a sortrafó, akkor ellenőrizd a tápfeszt, hogy nem nőtt-e meg. Ha a táp rendben, akkor a trafó csere be szokott jönni. Ha van kedved gányolni, akkor ahol kiüt a trafó, valami szigetelő anyaggal jól betömöd. Ha szerencséd van, még egy darabig elmegy.
Én ezt a megoldást nem használtam soha, csak tippként adtam.
(#) kadarist válasza tombox00 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

A lyukas trafón át rádkacsintottak az ionizált levegőmolekulák...
(#) ispan70 hozzászólása Máj 13, 2011 /

Van egy Hyundai CTV 2114 - es tv készülékem,ami önállóan vált csatornát és magától bekapcsol. Mi lehet a hiba oka. Ha valaki tud segíteni, köszike.
(#) kadarist válasza ispan70 hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Szia!
Nyomógomb-átvezetés az előlapi csatornaváltó gomboknál.
(#) elektromos válasza ispan70 hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

A gombokat cseréld ki, mindet. Nem nagy összeg. Ha nem akarsz cserélni, és van távirányítód, akkor csak simán forraszd ki, és vedd ki őket. Ha lesz gombod hozzá, akkor meg vissza teszed.
(#) elektromos válasza tombox00 hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Ezt írtad "2 db telj. ellenállást cseréltem ki , mert az egyiknek megnőtt a másiknak meg csökkent az értéke kb 2 kohm-mal. "
Mi volt ezeknek az ellenállásoknak az eredeti értéke, melyeket hibásnak véltél, és mi volt a rossz érték?
Engem érdekelne, mert ilyennel, hogy kisebb lett, még nem találkoztam. Mindig tanul az ember.
Következő: »»   495 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem