Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Na valószínűséggel igen, sőt még a kérdést is leírhattad volna a hsz.-edbe
Akkor megteszem most! Szóval van nekem egy harman/kardon 75+ régi rádiós erősítőm, de egyszerűen nem tudok hangot kicsikarni belőle. Bekapcsolni bekapcsol de egy árva hangot nem hallat. Tudom hogy sok minden lehet de így elsőre szerintetek mi lehet?
Pár napja vettem egy Dap Palladium 2000 végfokot! Levettem a burkolatát és szerintem a belseje egy Dap Palladium 1200-as végfoké? nem vagyok jártas nagyon a elektronikában, csak logikusan nézve gondolom így. Érdekelnének vélemények, hogyan tudom kideríteni, hogy valóban mekkora a végfokom? Sikerült több képet összeszednem hogy legyen mihez hasonlítanom.
Ha valóban csak 1200-as a 2000-esem akkor meg lehet csinálni igazi 2000-esre? Nagyon köszönöm a segítségeteket és a hozzászolásokat!
A kérdést az erősítős topicban tedd fel, háta fotót mellékelj, ahol a felvett/leadott teljesítmény adatok leolvashatóak.
mérd meg szkóppal és műterheléssel. Egyből kiderül mi az igazság.
Bocsi de nem vagyok műszerész, azt sem tudom mi az a "szkóppal és műterheléssel". van egy Maxwell MX-25 201 multiméterem azt kész, azzal megtudom mérni? ha igen hogyan?
Valamiféle kontakthiba vagy kiolvadt bizti vagy elszállt végtranyók. Szerintem ezekkel kezd.
Szia! Találtam műszer nélküli választ a kérdésedre.
Itt a leírása. A végén szerepelnek a tömeg adatok. 1200-as 26Kg, 2000-es 30Kg
Jó nagy műterhelés kéne 2KW kimenő teljesítményhez Esetleg még nemtudom többiek mit szólnak hozzá, de egy sima fogyasztásmérővel is meg lehetne állapítani. Ha több mint 2KW-ot vesz fel akkor valószínű tudja amit ráírtak. Persze valami terhelés akkor is kell.
2 db omnitronik DX2522 hangfalam van, ha rákötöm és max hangerőn hallgatom, meddig kell mérnem egy fogyasztásmérővel?
megmértem mérleggel és kb 18 kg a készülék súlya
Vedd ki a biztosítékot, olvasd le az értékét.
lefényképeztem a trafóját, de nincs kitöltve a cimke.
Szia!
De ki van töltve. Mi nem világos?
Ez egy nehéz kérdés, mivel minden pillanatban más az áramfelvétel. De mondjuk ha 5 perc után se ír ki 2KW körüli értéket, akkor nincs is anyi.
Az látszik a képen, hogy a tiédben 3 pár végtranyó van beépítve csatornánként és egyébként 5 párnak van hely a nyákon. Milyen tipusúak ezek a tranyók?
Kapcsolási rajzot sajnos eddig nem találtam róla.
A trafó címkéje szerint 2x1000W-os lehet
A biztosítékot a hátán lévő főbiztosítékra értettem. A belső 8A biztosíték alapján már nem vagyok biztos a fenti teljesítményben.
Ez az erősítő oldalanként ad le 1000W-ot és a 2 oldal 2000-et nem??
Ezek 230V-os, 15A-es, 150W-os tranyók.
Csatornánként 3 párral legfeljebb 400W szinusz vehető ki belőle biztonságosan.
2x 750 Watt RMS – 8 Ohm
2x 1025 Watt RMS – 4 Ohm Bridged mode: 2050 Watt RMS – 8 Ohm ezek egy gyári 2000-es adatai
Félek egy utángyártott példány van a kezedben. A 10A főbiztosíték 2x700W leadott teljesítményre utal. A transzformátor szekunder vezetékének átmérője is vékonynak tűnik, talán ez a kulcsa a kis tömegnek
Vigasztaljon, hogy az Omnitronic hangfaladhoz pont megfelel.
Én ezt az erősítőt a 2000-es és az 1200-as model közé lőném be valahova
létezik 1600-asis annak is felraktam a képét
Nem igazán értelek. Ha a bizti 10A-es a hálózati feszültség 230V az mintegy 2300W ami max átmehet a biztin.
2x700W leadott teljesítményt 4 vagy 8 Ohmra érted?
Helló! A trafó címkéjét úgy értelmeztem, hogy csatornánként van 2x80Vac. Ebből lesz +/- 110Vdc. A kimenő feszültség csúcstól-csúcsig elérheti a 180V-ot, ami 4 ohm-on akár 1012W is lehet.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis erősítő kapcsolási rajzára. IRFP240 és IRFP9240-es végtranzisztorokkal vagy IRF540 és IRF9540-el. Max 200W sinust tudjon 8ohm-on oldalanként. Ha lehet nyákterv is legyen már hozzá mert nem szívesen tervezném meg. Bár ha nincs az sem baj csak... A rajzott előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |