Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   261 / 609
(#) reloop válasza Lacq hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Híd 4 ohm-os terhelése megfelel egy IC 2 ohm-os terhelésének. Ez sajnos nincs az opciók között. A megoldás négy dB TDA7293-as. Bővebben: Link
(#) ThomAce válasza reloop hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Hűdeszép! Ilyen panelt hol lehet kapni meg mennyiért? Igaz, az out-ra is IN van írva, de nembaj...
(#) david91 válasza Lacq hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Ha 4ohm-ra akarsz nagyobb teljesítményt, akkor köss párhuzamosan több 7293-t. A gyári dokumentációban benne van, hogy kell (Modular Application).
(#) kadarist válasza ThomAce hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Szia!
Az íbéjen árulják a távol-keleti iparosok ezt a panelt.
(#) Lacq válasza david91 hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

köszönöm :worship:
(#) Lacq hozzászólása Máj 16, 2011 /

Tehát a mester/szolga viszonyba mehet a dolog a szolga erősítőn pár dolgot át kell variálni
elméletben a +-35V vagy +-40V is maradhat
így 200W lesz?
Amit változtanom kell:
1, Szolga két bemenetét testre
2, a szolga kimenete közvetlenül a mester kimenetére megy
3, 6 lábak között rövidzár
4, c5 47µF lessz
5, 11 es lábak közé rövidzár
6, kimenetre 100nF + 2 Ohm sorba

Azt hiszem ennyi valaki javítson ha tévedek
Köszönöm!!!
(#) reloop válasza Lacq hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Itt nézz szét.
Találsz rajzot is. Bővebben: Link
(#) Gyusze hozzászólása Máj 21, 2011 /

Hello! En megepitettem egy ilyet (Lent) Beuzemeltem, Muten a trafo +- 48 voltot ir, Mute nelkul mar csak 25V Igy is eleg hangos lenne, bar gerjed, vagy nemtudom. nagy a zaj. torzitas. Igy nem hasznalhato. Az lehet gond hogy nem roviditettem le az alkatreszek labat (még) ? Meg egy 10µF-es kondit 2x4,7µF bol csinaltam. Nem kaptam még 1-et. Poti jelenleg 10k-ohmos van rajta. Ma akarok venni 47k-s vagy 100k-st de nemtudom h mitol van az az irdatlan nagy zaj :| Zug nagyon a Difu, es nagyon zavarja is! Valami otlet? Ujra csinalom az tuti, 1 munkam es elsonek Proba kedveert csinaltam meg ugy ahogy. Kerem segitsetek!
(#) reloop válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Helló! Mekkora a tápfeszültséged? Mekkora kondenzátorokkal szűröd a tápot?
(#) Gyusze válasza reloop hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Hali a tapfesz 18 v valtoba. 2x 2200µF 50v-os kondi 2 x 1n4148 as dioda.
(#) david91 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Hello!

A zajnak elég sok oka lehet: nem megfelelően szűrt táp, jel továbbításnál nem árnyékolt kábel, ugyanez a kábel a trafóhoz közel van, földhurok stb. stb. A poti hol van, valami előfoknál, vagy simán rátetted a kimenetre? Az utóbbi nem az igazi megoldás... Ha az említett 4148-as diódák az egyenirányításért felelősek akkor az nagyon sovány oda szerintem. Tegyél föl egy képet ha tudsz, akkor a többiek is jobban tudnának segíteni.

üdv!
(#) Gyusze válasza david91 hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

szetszedem, mert el van *** a nyak. Ujra csinalom, joban oda figyelve. A pot 50k-os bemenetre tetem. Ma vettem az egyen iranyito igen, kozel van a trafohoz. kb 5 centire. Arnyekolasra is joban oda figyelek kovinel. lehet az a gond. Kosz azert majd meg jelentkezek! Hello
(#) Lacq válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

nem tűnik rossznak a kit!
(#) Gyusze hozzászólása Máj 26, 2011 /

azt epitetem meg, amejik fenteb is ott van. ugy irtak h min 16 v-nal kapcsol be, most h leesett 1altalan nem megy... Lemertem most a conectort valamiert leesett az aram 210-re :-s Gondba vagyok. Nem tudom, hogy honan vegyek nagyobb trafot :-s Lenne 1 allitolag 24 voltosom de 12 laba van :-o nemtudom mejik micsoda...
(#) lacek29 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Amíg nemlesz megfelelő tápegységed,addig sajnos nemnagyon tudunk segíteni. Azt az állítólagos 24V-osat kellene beüzemelned valahogy. Tehetnél fel képet,hátha az segítene.
(#) Gyusze válasza lacek29 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

valami segitseget tudnal/tudnatok nyujtani ha felteszek kepet rola? + seria szam. Vagy,hogyan kezdjek neki a mereseknek?

24v-os aksi toltobol ha kiszedem a trafot es megcsinalom akapcsolast, lehet hasznalni tapkent a TDA7294 tipusu erositohoz?

Attol függ,hogy milyen trafó van benne.

eleg nagy. kb 1+kg... 4 kimenetele vvan. de csak 2 van bekotve. Eleg regi elegge hazi gyartmanynak nez ki. a masik 2 savon amit neztem 10 voltot mertem lehjet ott lehetne talitani h 12 v 24 v-oltal tolcson.

hegeszteni is lehet vele =)) szerintem. Mikor ampert mertem volna rajta szikrazot kemenyen )

Valószínü,hogy úgy van. Sajnos ez nem a legjobb így. 2 egyforma feszültségü szekunder tekercs kellene,és abbol tudnál csinálni tápegységet. Meglehet oldani 1 szekunderrel is a szimmetrikus tápot,de az nemigazán jó.
(#) kistotti01 válasza lacek29 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Jónak jó az egy szekunderes asszimetrikus táp előállítása szimmetrikusra, de nem praktikus. Nekem példáúl volt itthon egy aszimmetrikus trafóm meg rengeteg pufferkondim, aztán azzal építettem össze egyik 7294 szettemet. 60000µF puffer/ csatornával esik kb. 1V-ot teljes kivezérlésnél a feszültség. Tehát, ezért is mondom, hogy nem praktikus ez a megoldás. De, ha összességébe nézzük, olcsobb megoldás több pufferkondit vennie, mint egy új trafót.
(#) saraha válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Idézet:
„Mikor ampert mertem volna rajta szikrazot kemenyen”

Ez meg mit jelent?
(#) kistotti01 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Hogyan kötötted be az ampermérőt, hogy szikrázott? Ugye nem párhuzamossan? Mert akkor sajnos a műszer tönkremegy. Ampermérő bekötése sorosan történik. De akkor sem értem mi szikrázott, ezt részletd egy kicsit jobban kérlek. Mivel nem egészséges, ha szikrázik bármi is ampermérés közben...
(#) Gyusze válasza kistotti01 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

akkor fix parhuzamosan. 1 masodpercre :-?? De hogy mitol szikrazott nemtudom. Mertem mar ugy ampert. mertnem volt mihez csatlakoztassam... A muszer meg megyen, szerencsere

Hűha... Olyat többet ne csinálj, mert a műszered bánhatja. :no: Ismerősöm is egyszer párhuzamossan mért áramot a szemem láttára. Aztmondta tudja, hogy kell bekötni. Mire észleltem a helytelen bekötést és szóltam neki késő volt, pedig nem tartott tovább 1-2 másodpercnél. Ott is nagy csettenés és szikrázás volt. A műszer már megvédeni sem tudta magát, még a panel is füstölt benne. Sajnos a műszer már javíthatatlan lett, mivel 230V-on történt az eset. Ampermérőt az áramkör megszakításával sorosan kösdd be. Ha nincs fogyasztó egy áramkörben nincs is értelme áramot mérni, hisz nem is zárt az áramkör. Itt jelen esetben a trafón az erősítő a fogyasztó. Analóg műszer esetén a polarítást is figyelni kell. Párhuzamosan csak feszültséget mérünk! Szóval finoman bánj a műszerekkel, könnyen tönkre lehet tenni őket.

Hat kosz Ez csak 24 volton volt, Kocsi tolto trafojan mertem. Most probaltam aval 2 kapcsolast csinalni! Egyik ilyen http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/9a/9a63e7c510222f15343ca...fe.jpg a masik 2 diodaval 1ik savon. a masik meg a 2 kondi koze ment foldkent. De valamiert nem akar bekapcsolni most :-?? Nemtudom mi lehet vele. Ma ment az erosito, csak nagyon halk volt. 2x16 volton ment. Kicsit esett a feszultseg akkor mar nem kapcsolt be 2x15 volton

Linkelek egy rajzot, talán az egyértelműbb. Pontosan úgy készüljön el a kettős táp elkészítése ahogy a rajzon van. A dióda kicsit combosabb legyen, mert, ha nem elegendően nagy teljesítményű a dióda eszméletlenűl melegedni kezd és tönkremegy. Tapasztalataim szerint a 7294 4 ohm -on 2 db 12V-os autó akumulátorral elindítható és kipróbálható. Ha mást nem tudsz összehozni, akkor probálj meg két 12V-os akkumulátorból szimmetrikus +-12V-ot létrehozni.
(#) Gyusze válasza kistotti01 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Link elmaradt
(#) Gyusze válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Epp neztem egy ilyen trafot, ha mas nem lesz megrendelek 1 ilyet. Csak attol felek h sokat kell ra fizesek. (romania/varad-ra kene elhozni (vam mellet van)) Amugy van 2 motor aksim ) csak le vannak elege merulve, Ampert nem nagyon tartjak
Következő: »»   261 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem