Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Szervusztok.
Segitsetek van egy dallamcsengöm ami hagyományos nyomógombbal müködik. Nincs benne elem . Kérdésem miként tudok sima reduktorral müködő csengöt rákötni, hogy mind kettö szoljon egyszerre? Kösz a segitséget.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kapcsolási rajzra, mégpedig Philips f4212 rajza kellene. Aki tud segíteni, az segítsen. Előre is köszönöm.
Helló!
Azért nem minden információt adtál meg! Miért nincs benne elem? Kivetted,vagy nem elemről működik? Elemes,csak meg akarod spórolni az elem cserét,illetve néha az elem árát? Tegyük fel,hogy elemes. Itt van két lehetőség: - az egyik ha tápot adsz neki 1x lejátssza a dallamot. Ekkor nincs nagy probléma,egyenirányítod a reduktor szekunder feszültségét,teszel egy olyan stabilizátort amelyik a dallamcsengőnek megfelelő feszültséget állít elő. Amennyiben röviden csengetnek,akkor lehet,hogy a dallamnak csak egy része játszódik le. - ha tápot adsz a panelnek,nem játssza le a dallamot. Abban az esetben játszik,ha megnyomod a gombot. Ez már bonyolultabb,mert a tápot ki kell egészíteni egy olyan kis időzítővel amelyik a tápfeszültség bekapcsolása után egy pillanatra egy relé segítségével "mintegy benyomja a gombot". Természetesen tovább is lehet bonyolítani a helyzetet! Üdv. Ottó
Sziasztok! Nem akartam új témát nyitni, ezért ide írok, szerintem ez áll legközelebb a problémámhoz.
Van egy Numark Axis 4 DJ cd lejátszóm. Tünet a következő: Bekapcsolom, elindítom a lejátszást, kb. fél percig minden ok, aztán hirtelen megáll a lejátszás. Számot továbbléptetni illetve számon belül keresni tudok benne, de nem moccan a számláló, és egy hang sem jön ki rajta. Kikapcsolom, bekapcsolom, és utána semmi gondja. Amit eddig buheráltam rajta: -új szervópanelt kapott (gyári) -az összes furatszerelt kondenzátort kicseréltem, mindegyik nagyobb feszültségtűrésű lett -2 ledet cseréltem rajta -a stabilizátor kockát is kicseréltem 1 amperesről 2 amperesre (7805-nek megfelelő volt benne eredetileg) -új olvasófejet kapott A stab kocka és az olvasófej a hibajelenségtől független, mivel a régivel is csinálta. Tehát ha valakinek van kapcsolási rajza, esetleg ötlete miért csinálhatja ezt, szívesen várom. Ja, és a hátlap, ami egyben a stab kocka és egy tranzisztor hűtőfelülete is, melegebb, mint azoké a lejátszóké, amikben eddig fejet cseréltem, de lehet, hogy már mindenben hibajelenséget keresek.
Sziasztok ! Kapcsolási rajzot keresek üzemóra számlálóhoz! A lényegy, , hogy 9999h-ig menjen, és ha lehet valami 40xx-es meghajtó hajtsa a kijelzőket.
Szervusz Ottó.
Kérdezted van e elem a csengöbe nincs!! Valoszinűsaját tápvan benne én úgylátom. De megkisérlem egyenírányitani gerécel a reduktor szekunder oldalát. Sajna nemtudok stabilizátort épiteni. Ha megtennéd egy kapcs. rajz küldését megkisérlem megcsinálni. Ha sikerül megírom. Válaszod köszönöm . Üdv: Imre.
Helló Imre!
Pontosan kellene tudni,hogy a csengő "hány voltról üzemelt". Stabilizátor kimenő feszültségének akkorának kell lennie,amit a csengő igényel,egyébként elhalálozik,vagy nem működik. Sokat segítenél amennyiben néhány éles fényképet tudnál készíteni a csengő belsejéről és feltennéd ide. Üdv. Ottó
Hello Ottó.
Köszönöm a válaszodat. Ha megyek a gyerekekhez lefotozom. És felteszem ha sikerül. Addig is üdv: Imre.
Hello!
Van ehhez a feladathoz jól illeszkedő kis IC, a neve 74C926 (kivétel az óra ütemadója). Négy digites, és minden benne van, számláló, meghajtó.. Csak kérdés lehet-e kapni.. üdv! proli007
Itt elvileg kapható. A Baji Elektronikában.
Szia. Sajnos csak szegedre járok alkatrészért, ott nincs.
Továbbra is várom a kapcsolási kivitelezéseket az üzemóra számlálóhoz.
Hello Ottó.
Ha tudod az E-mail cimemet kérlekazon folytassuk kezdő vagyok és nemtudom ide feltenni a képet ha csinálok. oda igen. egyébként becsaptalak tutomon kivűl. Ugyan is van eggy 9V csatlakozó hely de nem arról müködik.váltoáram megybe és saját tápjavan ugylátom.megkisérlem eggyen áramú csengövel. Adig is köszi a segitséget. Ha nemboldogulok meg kereslek. Üdv: Imre
Hello mindenki kis segítség kellene nekem van pár AD149-es Germánium tranyóm (ha jól tudom ezek végfok tranyók) szeretnék belőle végfokot építeni kellene nekem hozzá kapcsolási rajz ha tud valaki. Előre is köszi. ja és ha végfok tranyó nem tudja valaki véletlenül mit bír??
Erősítő rajzot nem tudok adni. De adatlapot azt igen.
Hello!
Ma már nem érdemes foglalkozni vele. Adatlap szerint kb. maximum 10W-ot lehetne kivenni belőle, de 4ohm-os hangszóró mellett. Viszont a germánium nem a hőfoktűréséről híres. Ha 60 fok fölé megy megfut. (Nekem sikerült valaha úgy is megdögleszteni, hogy a hűtőborda fekete festékét, az asztali lámpával szárítottam. Na erre is az örök B-osztályú mezőkre távozott.) üdv! proli007
Tec system 5000 Német erölködő-előerölködő kapcsi rajzára lenne szükségem, de csak fizetősbe találom.
Üdv!
most nem lelem azt a kapcsolást ami uc nélkül hőmérsékletet mér de digitális multiméteren ellenállásmérés üzemmódban. Valakinek van ilyen vagy elképzelés hogy keressek rá? Illetve valaki rendelkezik ezekkel? Köszönöm.
Hello!
Nem pontosan az,amit keresel,de ötletadónak esetleg jó. A linken lévő helyen van egy bevált megoldás. A panelműszer helyett a digitális műszert 2V-os állásba téve hőmérsékletet jelez. Üdv. Ottó Bővebben: Link
Üdv!
Egész jónak tűnik hasonlót láttam én is. Köszönöm de azért még várok ilyen kapcsolást.
Hello
Én meg keresek kapcsolási rajzot egy Alpine Autós erősítőhöz. a Típusa: MRD-M1005 Ha tudtok, légyszi küldjetek. Kössz
Sziasztok.
Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy keresek egy régebbi erősítőhöz gyári rajzot javítás céljából, de sajnos eddig nekem nem sikerült megtalálnom. Szóval a kérdéses erősítő egy MARANTZ SM80 as végfok lenne, ha valaki be tudná nekem linkelni a gyári rajzát akkor előre is megköszönöm.
Sziasztok! Valakinek esetleg nincsen sony TAAX-35 erősítő kapcsolási rajza, nem kell a teljes elég ha megvan a hangszínszabályzójának a kapcsolási rajza.
Szia. Bővebben: Link
Sziasztok.
TEA 2025B IC-hez keresnék valamilyen kapcsolási rajzot amit egy 9voltos elemről táplálnék és két kicsi 8 ohmos hangszórót hajtanék meg vele. Elöre is köszönöm a segítséget üdv Mc
Írd be a gugliba ! Nekem két rajzot is kidobott
Sziasztok,
Ismeri valaki a képeken látható cuccot ? Valami videós cuccnak tűnik. Mire lehetne használni ? (a doboznak és alkatrésznek kívűl) Köszi zsolt
Sziasztok!
Szert tettem egy Elkon S305 / S305D CO% mérő készülékre. A pumpáját már megjavítottam, de valami elektronikai problémája is lehet, és szükségem lenne a kapcsolási rajzára. A hibajelenség az alábbi: egyik méréshatárban stabilan 0 a kijelzés, a másikban pedig nem lehet offsetet beállítani, valamint a kalibráláskor +4.5% helyett negatív irányba indul le a műszer. Ha valakinek megvan kérem küldje el előre is köszönöm.
Szia
A guglival sikerült megépítenem már 2x az adatlapján szereplő kapcsolást ámde begerjedt és használhatatlan. 2 IC-m is van és mind a 2 ugyanazt produkálja. Ezért gondoltam hogy valamiféle kapcsolást tudtok nekem mondani. Köszi azért a választ Üdv: Mc |
Bejelentkezés
Hirdetés |