Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 375
(#) bimreba hozzászólása Máj 21, 2011 /

Szervusztok.
Segitsetek van egy dallamcsengöm ami hagyományos nyomógombbal müködik. Nincs benne elem . Kérdésem miként tudok sima reduktorral müködő csengöt rákötni, hogy mind kettö szoljon egyszerre?

Kösz a segitséget.
(#) nani07 hozzászólása Máj 21, 2011 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy kapcsolási rajzra, mégpedig Philips f4212 rajza kellene. Aki tud segíteni, az segítsen.
Előre is köszönöm.
(#) otto54 válasza bimreba hozzászólására (») Máj 21, 2011 / 1

Helló!
Azért nem minden információt adtál meg!
Miért nincs benne elem? Kivetted,vagy nem elemről működik?
Elemes,csak meg akarod spórolni az elem cserét,illetve néha az elem árát?
Tegyük fel,hogy elemes.
Itt van két lehetőség:
- az egyik ha tápot adsz neki 1x lejátssza a dallamot.
Ekkor nincs nagy probléma,egyenirányítod a reduktor szekunder feszültségét,teszel egy olyan stabilizátort amelyik a dallamcsengőnek megfelelő feszültséget állít elő.
Amennyiben röviden csengetnek,akkor lehet,hogy a dallamnak csak egy része játszódik le.
- ha tápot adsz a panelnek,nem játssza le a dallamot. Abban az esetben játszik,ha megnyomod a gombot.
Ez már bonyolultabb,mert a tápot ki kell egészíteni egy olyan kis időzítővel amelyik a tápfeszültség bekapcsolása után egy pillanatra egy relé segítségével "mintegy benyomja a gombot".
Természetesen tovább is lehet bonyolítani a helyzetet!
Üdv. Ottó
(#) yohnsee hozzászólása Máj 22, 2011 /

Sziasztok! Nem akartam új témát nyitni, ezért ide írok, szerintem ez áll legközelebb a problémámhoz.
Van egy Numark Axis 4 DJ cd lejátszóm. Tünet a következő:
Bekapcsolom, elindítom a lejátszást, kb. fél percig minden ok, aztán hirtelen megáll a lejátszás. Számot továbbléptetni illetve számon belül keresni tudok benne, de nem moccan a számláló, és egy hang sem jön ki rajta. Kikapcsolom, bekapcsolom, és utána semmi gondja. Amit eddig buheráltam rajta:
-új szervópanelt kapott (gyári)
-az összes furatszerelt kondenzátort kicseréltem, mindegyik nagyobb feszültségtűrésű lett
-2 ledet cseréltem rajta
-a stabilizátor kockát is kicseréltem 1 amperesről 2 amperesre (7805-nek megfelelő volt benne eredetileg)
-új olvasófejet kapott

A stab kocka és az olvasófej a hibajelenségtől független, mivel a régivel is csinálta. Tehát ha valakinek van kapcsolási rajza, esetleg ötlete miért csinálhatja ezt, szívesen várom. Ja, és a hátlap, ami egyben a stab kocka és egy tranzisztor hűtőfelülete is, melegebb, mint azoké a lejátszóké, amikben eddig fejet cseréltem, de lehet, hogy már mindenben hibajelenséget keresek.
(#) janikukac hozzászólása Máj 22, 2011 /

Sziasztok ! Kapcsolási rajzot keresek üzemóra számlálóhoz! A lényegy, , hogy 9999h-ig menjen, és ha lehet valami 40xx-es meghajtó hajtsa a kijelzőket.
(#) bimreba válasza otto54 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Szervusz Ottó.
Kérdezted van e elem a csengöbe nincs!!
Valoszinűsaját tápvan benne én úgylátom.
De megkisérlem egyenírányitani gerécel a reduktor
szekunder oldalát. Sajna nemtudok stabilizátort épiteni. Ha megtennéd egy kapcs. rajz küldését megkisérlem megcsinálni. Ha sikerül megírom.
Válaszod köszönöm .
Üdv: Imre.
(#) otto54 válasza bimreba hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Helló Imre!
Pontosan kellene tudni,hogy a csengő "hány voltról üzemelt".
Stabilizátor kimenő feszültségének akkorának kell lennie,amit a csengő igényel,egyébként elhalálozik,vagy nem működik.
Sokat segítenél amennyiben néhány éles fényképet tudnál készíteni a csengő belsejéről és feltennéd ide.

Üdv. Ottó
(#) bimreba válasza otto54 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Hello Ottó.
Köszönöm a válaszodat. Ha megyek a gyerekekhez
lefotozom. És felteszem ha sikerül.
Addig is üdv: Imre.
(#) proli007 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Hello!
Van ehhez a feladathoz jól illeszkedő kis IC, a neve 74C926 (kivétel az óra ütemadója). Négy digites, és minden benne van, számláló, meghajtó.. Csak kérdés lehet-e kapni..
üdv! proli007
(#) janikukac válasza proli007 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Sajnos nem. :no:
(#) sany válasza janikukac hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Itt elvileg kapható. A Baji Elektronikában.
(#) janikukac válasza sany hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Szia. Sajnos csak szegedre járok alkatrészért, ott nincs.

Továbbra is várom a kapcsolási kivitelezéseket az üzemóra számlálóhoz.
(#) bimreba válasza otto54 hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Hello Ottó.
Ha tudod az E-mail cimemet kérlekazon folytassuk
kezdő vagyok és nemtudom ide feltenni a képet ha
csinálok. oda igen. egyébként becsaptalak tutomon kivűl. Ugyan is van eggy 9V csatlakozó hely de nem arról müködik.váltoáram megybe és saját tápjavan ugylátom.megkisérlem eggyen áramú csengövel.
Adig is köszi a segitséget. Ha nemboldogulok
meg kereslek. Üdv: Imre
(#) KILLER0815 hozzászólása Máj 24, 2011 /

Hello mindenki kis segítség kellene nekem van pár AD149-es Germánium tranyóm (ha jól tudom ezek végfok tranyók) szeretnék belőle végfokot építeni kellene nekem hozzá kapcsolási rajz ha tud valaki. Előre is köszi. ja és ha végfok tranyó nem tudja valaki véletlenül mit bír??

AD149-1A.jpg

(#) mineral válasza KILLER0815 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Erősítő rajzot nem tudok adni. De adatlapot azt igen.

datasheet.pdf

(#) proli007 válasza KILLER0815 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Hello!
Ma már nem érdemes foglalkozni vele. Adatlap szerint kb. maximum 10W-ot lehetne kivenni belőle, de 4ohm-os hangszóró mellett. Viszont a germánium nem a hőfoktűréséről híres. Ha 60 fok fölé megy megfut.
(Nekem sikerült valaha úgy is megdögleszteni, hogy a hűtőborda fekete festékét, az asztali lámpával szárítottam. Na erre is az örök B-osztályú mezőkre távozott.)
üdv! proli007
(#) szamóca hozzászólása Máj 25, 2011 /

Tec system 5000 Német erölködő-előerölködő kapcsi rajzára lenne szükségem, de csak fizetősbe találom.
(#) Dániel X hozzászólása Máj 27, 2011 /

Üdv!

most nem lelem azt a kapcsolást ami uc nélkül hőmérsékletet mér de digitális multiméteren ellenállásmérés üzemmódban. Valakinek van ilyen vagy elképzelés hogy keressek rá?
Illetve valaki rendelkezik ezekkel?
Köszönöm.
(#) otto54 válasza Dániel X hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Hello!

Nem pontosan az,amit keresel,de ötletadónak esetleg jó.
A linken lévő helyen van egy bevált megoldás. A panelműszer helyett a digitális műszert 2V-os állásba téve hőmérsékletet jelez.
Üdv. Ottó
Bővebben: Link
(#) Dániel X válasza otto54 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Üdv!

Egész jónak tűnik hasonlót láttam én is. Köszönöm de azért még várok ilyen kapcsolást.
(#) emmzolee hozzászólása Máj 28, 2011 /

Hello

Én meg keresek kapcsolási rajzot egy Alpine Autós erősítőhöz. a Típusa: MRD-M1005 Ha tudtok, légyszi küldjetek. Kössz
(#) eper1234 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Sziasztok.
Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy keresek egy régebbi erősítőhöz gyári rajzot javítás céljából, de sajnos eddig nekem nem sikerült megtalálnom. Szóval a kérdéses erősítő egy MARANTZ SM80 as végfok lenne, ha valaki be tudná nekem linkelni a gyári rajzát akkor előre is megköszönöm.
(#) doomkiller hozzászólása Máj 29, 2011 /

Sziasztok! Valakinek esetleg nincsen sony TAAX-35 erősítő kapcsolási rajza, nem kell a teljes elég ha megvan a hangszínszabályzójának a kapcsolási rajza.
(#) Lacika válasza eper1234 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

(#) McDeath hozzászólása Máj 29, 2011 /

Sziasztok.
TEA 2025B IC-hez keresnék valamilyen kapcsolási rajzot amit egy 9voltos elemről táplálnék és két kicsi 8 ohmos hangszórót hajtanék meg vele. Elöre is köszönöm a segítséget
üdv Mc
(#) kaqkk válasza McDeath hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Írd be a gugliba ! Nekem két rajzot is kidobott
(#) telectro hozzászólása Máj 30, 2011 /

Sziasztok,
Ismeri valaki a képeken látható cuccot ?
Valami videós cuccnak tűnik. Mire lehetne használni ? (a doboznak és alkatrésznek kívűl)

Köszi

zsolt
(#) bacsapityu hozzászólása Máj 30, 2011 /

Sziasztok!

Szert tettem egy Elkon S305 / S305D CO% mérő készülékre. A pumpáját már megjavítottam, de valami elektronikai problémája is lehet, és szükségem lenne a kapcsolási rajzára. A hibajelenség az alábbi: egyik méréshatárban stabilan 0 a kijelzés, a másikban pedig nem lehet offsetet beállítani, valamint a kalibráláskor +4.5% helyett negatív irányba indul le a műszer.

Ha valakinek megvan kérem küldje el előre is köszönöm.
(#) McDeath válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Szia
A guglival sikerült megépítenem már 2x az adatlapján szereplő kapcsolást ámde begerjedt és használhatatlan. 2 IC-m is van és mind a 2 ugyanazt produkálja.
Ezért gondoltam hogy valamiféle kapcsolást tudtok nekem mondani.
Köszi azért a választ
Üdv: Mc
(#) kovi12 hozzászólása Máj 31, 2011 /

sziasztok!

Nem tudom hogy jó helyen járok?
Leírást /kapcsolási rajzot keresek egy erősítőhöz!
erősítő típusa Maclair sa 2200 körbe néztem de sehol se találtam hozzá infót a neten! Ha valakinek van vele személyes tapasztalata azt szívesen meghallgatom!
Következő: »»   166 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem