Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Hát igen, ez szomorú akkor futok még egy kört 112-es vonalon. A hat ohm nem lenne nagy baj, azt lehetne illeszteni más tekercsadatokkal. Az a gáz, hogy nemrég rúgtam bele valami szervsziréna belső részébe a MÉH-telepen, minek ez nekem címszóval. Természetesen ma már nem találtam meg . Pedig csak egy tölcsért kellett volna faragni.
Szia!
Hát, nézelődtem/nézelődöm, de minden hangszóró jóárasítva van . Azt kéne megtudni, hogy ezekben a hangszórókban fém membrán van-e, vagy sima hagyományos műanyag. Egyre inkább azon vagyok, hogy saját magam fogok ilyen hangszórót elkészíteni. Ennyi pénzért már megéri nekiállni.
Végül is egy nagy mélynyomó mágneséből kiindulva meg lehet oldani, de azt tudni kell, hogy ezeknek 10cm átmérőjű a csévetestük, amilyet mélynyomóban ritkán találni kidobva, illetve ugyanennyi az áruk...
Mindegy miből készíted a dómot, nyomással 0,3..0,5mm-s aluminium lemezből lehet szépet nyomni két perem közöt. Egyébként láttam 35 körül áramkörrel együtt olyat, mint az enyém... Bővebben: Link
Még a hangszóró tekercselős koromból (rég volt), maradt egy kb. 80-90mm-es cséveátmérőjű mágnesem. Épp ebből szerettem volna kiindulni . Igen, a membrán nem lehet gond én is alumíniumra gondoltam. Tulajdonképpen az egész „csak” esztergályos munka. Még azt kérdezném tőled, hogy a trafó vasmagjának a méreteit, meg tudnád mondani?
Belső átmérő 40mm, külső 72mm, vastagság 22mm.
De bármilyen 100W körüli toroid mag jó.
Hali!
Ez nem olyan rossz, nekem is van, bár én a Homasitában vettem, olcsóbban, akcióban, de lehet akció nélkül is olcsóbb.. Kínai watt, kínai hangszóró, de nem olyan rossz. Halkabban szól, mint egy 100W Code3 sugárzó, de a hangja tiszta, airhornnal is. A tölcsér nagyon bili műanyag, el is törtem. Tartósan nem tudom, lakásriasztóhoz használtam fel, beltérinek, és nem bírtam sokáig
Szia!
Te most melyikre gondolsz ?
996391. hozzászólás, amire a választ írtam.. Ott van a fejlécben
Egyébként a nagyobbik, drágábbik tölcsérre.
Szia!
Ok, bevallom eddig nem értettem ezeket a számokat, (kicsit kínai :no: volt) de most vettem a fáradságot, és megfejtettem. Így már minden világos, bocsánat a tudatlanságomért. Ott a homasitában láttam két lengőcsévés, 200W-os hangszórót, és elfogatható áron. De közben belebotlottam egy federal 100W-os hangszóróba, igaz tekercselnem kell, de ez a legkevesebb.
Sziasztok!
Haladok a federal hangszóróval, sikeresen szétműtöttem, minden csavar megindult. Ezt valószínűleg már tekercselték, nem leégve volt, hanem a tekercs elszakadt a cséve mágnesfelöli oldalán. Jobban belenézve a lengőcséve járatába, mindenféle nagydarab fémszemcse akadályozta a tekercs szabad mozgását. Gondolom, beékelődött menetközben némelyik nagyobb darab. A cséve átmérője 66mm (100watt), ez is szép méret, már megesztergáltam a sablont hozzá. Most a tekercselés következik :yes: .
Szia!
A letekerésnél számoltam, 46menet volt fent, ugye két sorban 23-23. Huzal átmérő 0, 25mm, és kb. tíz méter hosszú a letekert hossz.
Most, hogy írod, én emlékeztem rosszul a 10cm-re. Valószínű megkevert az egyik mélynyomóm mérete, de végül is mindegy, mert a 66mm is szép méret egy "magasnyomóhoz". Simán meg lehet tekerni, csak valami kétkomponenses lakkot kéne használni, esetleg ragasztót a tekercs rögzítésére, mert itt van igénybevétel rendesen, hő és mechanikus is..
Bizony, mezei lakkot úgy lerúgja, mint lázas gyerek a takarót!
Elektriséknél Eporesit kétkomponensű műgyantával rögzítik a tekercset pont emiatt.
Sziasztok!
Elkészült a hangszóróm tekercselése, sikerült is szirénáznom kb. tíz percet (a szomszédok nagy örömére). Sajnos kicsit elkapkodtam a dolgot, nem vártam elég időt a lakk megszáradásáig. És a hornozás megadta az utolsó döfést a tekercsnek, leugrottak a menetek a csévéről . De nagyon tetszett a dolog, úgyhogy fojtatás következik. Nagyon nehéz jó lakkot találni, a cséve anyaga nagyon csúszós, és nem köt hozzá sok ragasztó. A papírral régen nem volt ennyi baj.
Szia!
Rendben köszönöm, ezt fogom megpróbálni. Csak vennem kell valami hosszabb kötési idejűt, mert ami itthon van, az mind 5 perces és sűrű.
Sziasztok!
Elkészült az új tekercs, epoxival csináltam, ahogy watt ajánlotta. A ragasztás elég erősnek tűnik. Azt hiszem jó lesz, még hagyom száradni, hétvégén főpróba .
Köszi watt, remélem, meghozza gyümölcsét a türelem. És bírni fogja a kiképzést, a tekercs.
sziasztok tudtok segíteni, hogy mi a különbség a british police car sziréna és a magyar között?
Esetleg ha kifejtenéd bővebben,mert egyelőre a kérdést sem értem.
találtam kapcsolást a szirénára de oda van irva hogy angol rendőr autó szirénája.
És az érdekelt volna hogy van e különbség a magyar rendőrségi sziréna és az angol között ?
Kétlem,hogy az angol rendőrök ugyanazokat a típusokat használnák mint amik nálunk futnak. Arról nem beszélve,hogy itt is legalább 2 féle van "rendszerben".
De gondolom olyan kapcsolásra leltél ami az angol hangot is inkább csak utánozza és nem egy "profi" sziréna kapcsolási rajza.
igen és én egy rendes Magyarországon használatos sziréna kapcsolás után érdeklődnék
vagy esetleg egy olyan kapcsolás amibe beletudom tölteni a szirénának a hangját valamilyen hang formátumban vagy egyszer felveszi és azt megőrzi és utánozza ez lenne a hasznosabb.
Olyasmi kapcsolás mint a tanítható időzítő az oldalon csak hangot vegyen fel és játssza le
úgy gondoltam hogy nem számolná a másodperceket hanem felvenné az hangot egy kis mikrofonnal és ahogy lejár újra lejátssza egy végtelen ciklusba.
Valaki tud nekem segíteni hogy egy ilyet meg csináljunk én sajnos nem értek a programozáshoz nagyon és a tervezéshez se csak ötleteim vannak |
Bejelentkezés
Hirdetés |