Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Tehát akkor közelítő érték már megfelel. Körbenézek,aztán majd meglátjuk. Mindenesetre köszi!
Helló!
Friss beszálló vagyok és érdeklődnék, hogyha tudnék eredeti panelt szerezni (Code 3 Tipus:3962 illetve 3930; esetleg Federal signal AS-320) működő képes állapoban lenne-e kedve valakinek lemásolni és a nyákterveket beültetési rajzot megosztani velem? (tehát bartel üzlet lenne én adom az alapanyagot és cserébe a tudást illetve műszaki megoldást kérek)
Szia!
Nézegettem már ilyesmiket korábban, az AS-320 nyákja rettentő aprólékos, kétoldalas smd panel, beleőszülsz, mire lerajzolod és ráadásul hiába, mert a panelon lévő PIC mikrovezérlő programja titkos, nem tudod feltörni Ami miatt viszont már régóta izgat egy rossz AS-320 roncs: -nem toroid trafó van benne, hanem sima EI vasmagos tekercs. Azaz jóval könnyebb megtekercselni egy ilyen végfok trafót! Ha hozzájutnék egy rossz példányhoz, leszámolnám a meneteket és indulhatna a kísérletezés !
Helló!
Tehát ha jól értem kéne neked egy rossz as-320? Ehhez pedig találkoznunk kellene. Amennyiben erről van szó, úgy én is szeretnék nyerni valamit az üzleten, azaz csere-bere... Részemről okés a dolog!
Helló!
Azthiszem ilyen típusú erősítőt tudnék szerezni,ha érdekel...
Ezt legyetek szívesek privátban megbeszélni!
Köszönöm.
Helló. Házi gyártási mini szirénát készítenék. Kérdésem az, hogy lehetséges-e. A szokásos hang lenne. Magas frekvencia-alacsonyabb frekvencia-magas frekvencia és stb.Vannak itthon piezzoim, viszont nem tudom h. meg-e felelnek ezek.
Üdv mindenkinek nekem tudna valaki abba segíteni hogy tszirénát szerwetnék építeni aminek a hangja a túzoltóság hangja . Erre találtatok vagy építettetek már kapcsolást. Előre is köszi!
Sziasztok!
Nincs valakinek Premier Hazard 7109 sziréna vezérlőhöz bekötési rajza? Jó sok drót lóg ki a hátuljából Nem csak +- és hangszóró. Szeretném tudni, mi a többi, és hogy kell használni. Köszönöm!
Milyen anyagú toroid trafó használható hozzá? Normál lemezes vagy porvasmag (ferrit).
Normál toroidmag, nem ferrit. Ekkora ferritmagot nem is igen láttam még...
Helló!
um66-al lehet rendőrségi szirénát csinálni? hogyha lehet akkor egy egyszerű kapcsolási rajzot adna valaki? Kösz!
Az UM66 IC egy adott dallamra van felprogramozva, pl. Für Elise, Home sweet home, stb. Ezek nem alkalmasak szirénának, hacsak nem a Für Elise-zel akarsz szirénázni...
Akkor valami egyszerű sziréna rajzot nem tudnál adni?
Ha ezt az IC-t valami csoda folytán sikerülne még valahonnan felhajtanod, akkor ezzel lehet a legegyszerűbb 3 (+1) hangú szirénát létrehozni.
(Azért 3 (+1), mert a három hangot tudja, és pluszban egy "airhorn-szerű" hangot, mint negyediket.) Csak sajnos az IC-t már nem gyártják, így csak valami elfekvő készletből lehet felhajtani. De jelen topicban is van több, különféle szirénakapcsolás (így lehet listázni a mellékleteket), ezek többsége kipróbált, működő kapcsolás. Válassz olyat, amelyik a Te igényeidnek megfelel (összetettség, hanghatás, hangerő, stb.)
Először bocs a kapcsolási rajzos topickért.Itt még akkor nem láttam.Most pedig találtam egy képet.Bővebben: Link.Ehez nem tud valaki kapcsolási rajzot?
A linkelt oldalon jobb oldalt adatlap rákattintasz és ott lesz.
Nem érdemes vacakolni, bringaboltban vagy Auchanban kb. 1300Ft-ért lehet kapni bringaszirénát, gyakorlatilag ez az IC van legtöbben.
Sajna ott is csak "papíron" kapható, mert az utolsó darabokat egy éve (vagy már kettő is?) én hoztam el...
Szerk.: Hacsak azóta nem szereztek be újabb adagot!
Hát holnap kiderül ha nem is megvenni de megkérdezem van e raktáron.
Halihóóóó!
Képzeljétek el sikerült háromhangú szirénát csinálni.A legszebb hogy tranzisztorokból áll és nem amit tanácsoltatok um3561-ből.
Gratulálok!
Milyen kapcsolást építettél meg? Képet nem teszel fel róla?
Képet sajnos nem tudok felrakni de a kapcsolási rajzot megmutatom:Bővebben: Link
Ügyes kis kapcsolás! (Kár, hogy képed nincs róla...)
Sziasztok!
Elkészítettem én is a PIC-es szirénát, most készül a trafó is. De a hangszóró nagyobb gondot okoz, mint gondoltam(beszerzés) . Találtam a vaterán ezt,Hangszóró szerintetek ez leadja a megfelelő hangerőt? Az ára elég jónak mondható.
Áhh. Ez papíron tud 80/100W-ot. A Watt féle szirénához való igazi 100W-os hangszórót min. 10E Ft környékén kell keresni árban. Ha nem veszel vissza a kimenő feszültségből,az eredeti kapcsolás hamar kifekteti,ergo pénzkidobás.
Szépen megcsináltad egyébként a panelt,egyetlen dolog amit néztem,hogy a FET-ek és a hűtőborda közötti hőátadás szempontjából nem tudom mennyire előnyös az a vastag alátét + odaszorítós rögzítés. Inkább csillámlemez,szigetelőgyűrű, M3-as csavar,meg hővezető paszta. Már ha feltétlen fontos kiszigetelni egyáltalán. De ez csak az én véleményem.
Szia!
Az a vastag alátét, űrtechnológiás kerámialapka, elképesztően jól vezeti a hőt. Ez nem végleges, csak a kísérletek idejére került fel a fetekre. Én is átverésnek gondolom ezt a teljesítményt , pedig az ára. És ezBővebben: Link?
Szia!
Akkor csak én ragadtam meg a csillámlemeznél. A másik hangszóróról sem vagyok sokkal jobb véleménnyel. Wattokkal könnyű dobálózni szóban,a papír is elbír bármit,a kínaiak meg ki is használják ezt. Ez a hangszóró a hozzá való kínai szirénával kompatibilis,és ennyi. Én erre a célra biztosan nem venném meg. A másik dolog,hogy ez 6 Ohm impedanciájú,a Watt féle sziréna 11 Ohm-os hangszórókhoz lett kitalálva. Az impedanciája durván fele annak ami kéne,úgyhogy ez is kifeküdne. Csak márkás 100W-os hangszórót tennék hozzá,mint pl.Code3 vagy Federal Signal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |