Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Jó.Odáig értem de ahoz hogy programozni tudjam valamin keresztül a számítógéphez kell lötni én enek az ezköznek a nevére vagyok kíváncsi
Hi all
Az lenne a kérdésem hogy ki mien hangfal tervező progit használ esetleg ha lenne valakinek egy jól használható programja akkor az feltenné-e, naon megöszöném Aválaszokat előre köszi
Sziasztok! Aki a 20.kerben (pesterzsébeten) lakik meg tudná mondani, hogy hol találok Elektronikai boltot? köszi sziasztok!
Próbáld meg végigrágni Magad ezen a cikken, azután pedig ezen is, és ha mind a kettőn túljutottál, akkor nem ogsz ilyesmit kérdezni...
Azért van az oldalnak keresője, jóemberek, hogy használjuk!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Honnan tudhatnám meg hány vattos,amit vettem zener dióda?
Esetleg a nagyságából?
Egészen egzaktan a típusából
![]() Megkeresed az adatlapját itt az oldalon vagy pl az Alldatasheet-en és pontosan meg fogod tudni ![]()
Hát a nagyságból is következtethetsz! Illetve főleg a két vezetékszál vastagságáról! Ez hasonló vastagság, mint az ellenállásoknál!
![]() Szerintem!
Sziasztok.
Ívfénykemencét szeretnék készíteni bronz olvastásához, 3-4 kg mennyiségre. Tudna valaki ebben tanácsot adni?
Hűha...ha egyéb nincs, akkor kell először egy samott tégely, egy grafit vagy szén elektróda és egy trafó, de nagy! Ezt lehet, a mikrohullámú sütőkben alkalmazott trafók párhuzamos kapcsolásával is elkészíteni. (
![]()
Sziasztok!
Akadt egy olyan problémánk a kollegákkal, hogy 1000V varisztorra lenne szükségünk... De a boltokban csak 470-500V-osak vannak ![]() Előre is köszi! Üdv.: PLaci
Szia PLaci
Szerintem azonos tipusokat minden további gond nélkül sorba lehet kapcsolni. Mivel a paramétrük (közel) azonos, ezért szerintem csak megduplázódik a müködési tartományuk. ![]() Különböző típusoknál a gyengébb lehet, h. hamarabb beadja a kulcsot. ![]() Egy próbát mindenesetre szerintem megér! ![]() Üdv: _jani_ ![]()
Szevasztok!
Addot x mennyiségű izzó,12 Vos és 40 mA-es. Namost nekem 24 Vra kellene az egész...akkor elvileg simán 2-t sorbakötök...az ugye akkor 24 Vra menne és 80 mA-t venne fel..és akkor ezeket a sorokat pedig párhuzamosítanám? előre is köszi szépen
Serintem egy indukciós kemencét egyszerűbb lenne elkészíteni és üzemeltetni.
![]() Esetleg egy nagyfrekvenciás indukciós kemence is szóbajöhetne. DE szerintem etz (Jóértelemben vett!) amatőr, házi-barkács körülmények között elég nehéz elkészíteni biztonságosan! Remélem nincs igazam! ![]() Én ha ívkemencét építenék, akkor az ívheggesztő elvét venném alaposan szeműgyre. S abból indulnék el. S valóban szén-elektródok kellenek hozzá nagy menyiségben. De ez menetközben kideül, h. menyi. :yes: Sok sikert a projekthez! _jani_ ![]()
Szia.
Csak azonos teljesítményűt (áramút) köss sorosan! Ekkor az áram marad u.a. , csak a kapocsfesz fog megduplázódni! Ezekből az egységekből annyit köszt párhuzamosam amenyit a tápforrásod elbír! ![]()
Szasz!
Nem feltétlenül kell kiemelni a megszólított nevét, inkább használd helyette a Válasz gombot! így mindenki tudni fogja, hogy kinek és hogyan, és mikor és miért és mit válaszoltál!
Üdv!
Mind1ik 40 mA-t eszik,,tehát akkor mehetnek úgy ahogy goindoltam. Köszönöm a segítséget... üdv
Köszönöm, hogy válaszoltál a felvetésemre. Ezeket a lehetőségeket elvben én is ismerem, de a megvalósításhoz szükségem lenne részletes adatokra.
Jelenleg is ívfénnyel olvasztok, samott tégelyben, nyílt térben, rossz hatásfokkal. Trafót magam tekercseltem hozzá, egy szintén házigyártmányú heggesztő készülékből. Sajnos sem az áramerősség, sem a feszültség nem elég nagy ahoz, hogy hatékonyan működjön. Régi mozielektródokat alkalmaztam. Kb fél kilogram bronzot tudok megolvasztani vele két perc alatt. A nyílt tér miatt nagy a hővesztesség is. Az indukciós kemence elvben ugyanúgy működik, mint a nagyfrekvenciás indukciós? Nagyfrekvenciás áramot nem hiszem, hogy elő tudnék állítani.
Köszönöm a segítőszándékot. A működési elvet ismerem; a megvalósítás részletkérdései, a trafótekercs paraméterei érdekelnének.
Igen, közben rájöttem én is! Köszönöm a válaszodat!
Üdv.: PLaci
Nem teljesen ide tartozik,de érdekelne,egy lapra töbször is lehet nyomtatni lézer nyomtatóval?
Nem fogja bekoszolni ha ujra felheviti a lapot a fej? Tönkre tud emiatt meni a lézer nyomtató, hogy töbször nyomtatok egy lapra?
Hali!
Én már nyomtatattam többször (2-szer) is egy lapra, hogy a tinta erősebb legyen, de sajna nagyon macera munka, mert nem tudja pont oda nyomtatni ahova már előzőleg ment! Egy picit mindig elcsúszik! ...Sajnos
Valaki segitsen nem értem ez a rajzon Amit bekarikaztam micsoda?
Változtatható tekercs? Mi ennek a pontos neve? Enek 3 kivezetése van? Kép: Hivatkozás Előre is köszönöm mindenki segitségét.
az csak egy sima tekercs középleágazással
üdv
Így van!
![]() Ha egy ferde nyilacska lenne ott az lesz a hangoló mag (változtatható tekercs)
ha a bekarikázásba beleértetted a másik két alkatrészt is, akkor a tekercs felett levő egy tranzisztor, a BF pedig egy 2G-s FET
Üdv! Idézet: „2G-s FET” 2 gigabájt??? ![]() ![]() ![]() Inkább így : Kétkapus MosFET
ha a kapacitását akartam volna megadni, akkor 2Gb- t írtam volna
![]() egyébként kedves kezdő barátaink megtanulhatnák már kezelni az alldatashet olsalt - sok fáradtságtól kímélnék meg magukat :yes: :yes: megmégamúgy: igazad van, nem voltam eléggé precíz ![]()
sziasztok!
mivel nincs olyan topic, hogy topic nyitás helyett... így, ha nem lesztek durcák, akkor ide rögtönöznék pár kérdést: * Hálózati 230/2*12V-os trafóra mennyire lehet számítani, ha a 12V-os részre adok 17V-ot 31kHz-en? Működik, vagy nagyfrekin nemhasználható? vagy használható, de gyenge hatásfokkal? ** Egy átlagos zománchuzal szigetelése hány voltig véd? kb..? *** elektromos ív létrehozásához nagyfesz, vagy nagyáram kell? **** Ha a levegőt "átüti a feszültség" akkor lehetséges, hogy az ív fentartásához ezután inkább már a nagy áramra van szükség? merthogy lecsökken az ellenállása, nem? -remélem ilyen kérdés után nem néztek túl h....nek. // nekem a www.datasheetcatalog.com jött be |
Bejelentkezés
Hirdetés |