Fórum témák
» Több friss téma |
Tudja valaki,hogyan lehet PS2 portról USB-re átalakítót csinálni?Előre is köszönöm.
Fordítva már láttam ilyet, hogy USB-s billenytűzetet / egeret egy zöld átalakítóval betudtad dugni a PS2-be.... de te most egy PS2-es cuccot akarsz USB-re kötni ?
Igen ezt szeretném ha ilyen dolog lehetséges.Szerintem kell hozzá valamilyen elektronikai kapcsolási rajz.
Inkább vegyél eggyet egy informatikai bpltban 200-500-Ft lehet.
Én már vettem Szerintem nem éri meg házilag csinálni :no: De ha megpróbálod sok sikert
Hi
Van egy usb-s és egy ps2-es egerem, és az usb-t szeretném átalakítani ps2re. Átalakítót nem akarok veni. Csak az érdekelne, hogy van ennek a bekötése. (az egér a laptopomhoz kell mert törement a touchpadom, és nincs felesleges usbm)
Ha az egéren van az usb csatlakozó, a laptopon meg a ps2, akkor ez nem lesz egyszerű menet, nembiztos, hogy egyáltalán megoldható. Az usb kicsit másképp működik, mint a ps2. Léteznek univerzális egerek is, amik tartalmazzák mindkét interfészt, de ha a tiéd nem olyan, akkor nem fog működni.
Nem nagyon érthető (csak számomra?) a problémád!
Idézet: „Van egy usb-s és egy ps2-es egerem” Idézet: „az egér a laptopomhoz kell ...nincs felesleges usbm” Akkor dugd rá a PS2-est. Hisz' írtad, hogy van.
a ps2-es egerem nem jó és az usb-s használható átalakítóval, de azt nem akarok venni. Csak a csatlakozójukat akarom kicserélni és ehez kellene bekötési rajz
Ez nem fog működni. Az USB és a PS2 szabvány teljesen eltérő. Átalakítani csak az AT bill-t lehet PS2-re és vissza, vagy a soros és PS2 egeret. Ezt mind tudja.
Amit te akarsz, az kétféleképpen lehet megoldani, az egyik egy olyan egér ami tudja ezt a funkciót és adtak hozzá egy ilyen PS2->USB átalakítót. De ez nem működik csak azokkal az egerekkel, amik ezt az üzemmódváltást tudják. A másik megoldás egy aktív átalakító 1-2eFt-ért lehet kapni. Egy Y kábelnek néznek ki, USB be a gépbe és a másik 2 végére mehet egy PS2 egér és egy bill. Ugyanúgy fog működni, mintha a PS2 aljzatba dugtad volna őket. Nekem a bill interfészes vonalkódolvasoinkat kellett megoldani, hogy USB-ről menjenek, működik. A gyártmánya: Delock. Üdv Inhouse
enyim patkány USB-s, adtak hozzá kicsi zöld fordítót.
Bekötése a mellékelt képen(csatlakozók "kicsengetve" )
Köszi. Örök hála.
Pont erre volt szükségem.
Érdekelne a következő:
Milyen jellel komunikál a ps2. Érdekelne a jelalak, frekvencia, stb. Ha látatok ilyet szakirodalomban, vagy mértetek már rá informáljatok. Ha usb 1.1 ről tudsz az is érdekel. A választ a ssr81@citromail.hu ra küld. Kössz.
Hi!
Egy PS2 egér megjavításáról lenne szó. De egy ügyes osztálytárs nem volt hajlandó normálisan tönkre tenni, hanem úgy, hogy kijöttek a drótok a csatlakozóból. Ezekután hova milyen színű kábelt tegyek?
Sziasztok!
Van eggy régi billenytyűzetem AT-s át kéne alakítani Ps2-re! Nem tudtam! Összevissza forasztgattam de no sikerr :no: sajna. szeretnék rajzot vagy linket vagy valami segítséget kérni tőletek. Segítségeteket előreis köszönöm!!!
Szia!
Figy ezt már próbáltam!! SIkerült! Nem tudsz rólla képet vagy valamit küldeni? amit én csináltam abból 2 vezeték kivólt szakadva a tiédből mennyi van? Próbálj Googl-be valami Ps2 bekötést keresni
Szia!
Az én egeremből az összes ki van szakadva+egy tű is a csatlakozóból. Azt már tudom, melik az energia ellátmány és melyik a föld, de nem tudom melyik az órajel és a DATA vezeték.
Sziasztok!
Segítséget várok az alábbi problémával kapcsolatban: Van egy asztali gépem és egy laptopom. Mindkettőn XP oprendszer van. Vettem egy USB egeret a laptophoz. Van hozzá USB/PS2 átalakító is. Most jön a baj: Az aztali gépen megy az eredeti PS2 egér és az új, átalakítós USB->PS2 egér is. (Természetesen a PS2 porton.) A laptopon csak a PS2 egér megy. Az új egér csak az USB porton műxik. Mivel csak egy USB van a gépen örülnék, ha működne a PS2-n keresztül. Még mielőtt bárki rákérdezne, azért nem tudom megcserélni a kettőt, mert az USB egér direkt laptophoz való, változtatható vezeték hosszúságú modell, aminek a kábele max fél méter. Ötlet? Fez
Szia!
Nekem van egy olyan feltevésem és egyben kérdésem is, hogy ha az órajelet vivő eret és az adat jelet vivő vezetékeket "véletlenül" fordítva kötöm be, akkor történik-e kár az egérben. Ha nem, akkor a megoldás egyszerű számodra, mert csak beforrasztod mindkét kábelt és megnézed működik-e. Ha nem megy akkor felcseréled a két vezetéket és akkor mennie kellene(?). Üdv U.I.: Tévedésem esetén legyetek szívesek kijavítani mert én sem tudom pontosan, hogy kár keletkezik-e, vagy sem az eszközben. Köszönöm.
Elég régi már a kérdés, de egyébként nem lesz baja semminek, ha fordítva lesz bekötve.
Szevasztok lenne pár kérdésem...!
Az egyszerre ps2 és usb egér ütik e egymást.(ütközésre gondolok,mert irni nem irja de nagyon szaggat a usb,Ala natur is.. ) Ha a usb egeret használom a ps2 egér portot tiltani kell e? softveres hardver beállitásoknál a mintavételezési szám az alacsony vagy a magas a jobb,és a pufferelésnél ugyszint ez a kérdés. a hiba mind kettőnél az hogy szaggatnak azaz mintha kihagyna és nem lenne folyamatos. (a hiba egy játéknál vehettő legjobban észre és ez az Audiosurf,mozditom az egeret Pl:jobbra és kis kihagyással mozdul vagy nem is teszi csak még jobban jobbra mozditva) OP rendszerem : XP professional 2600+ AMD Athlon 2.09 Ghz 1 G ram 400 mhz 9550 SGE 128 ram vcard 5.1 Sound Blaster Live audio (A videokártya X1050 szériára upolva softveresen)
Szerintem inkább ez a te témád: Számítógép hiba, de mi a probléma? Egyébként szerintem nem kéne, hogy hibát okozzon, ha kétféle csatlakozású egeret használsz vagy csak hagysz bedugva egyszerre...
Köszönöm és megprobálom ott...
gondoltam egér blog de mégse... U.I:köszi a hozzá szolást! Remélem egyszer én is segithetek!
Sziasztok!
Nem szeretnék új topikot nyitni ezért ide írok, egy AT s billenyűzetet szeretnék átalakítani PS2esre.Valami bekötési rajzot tudna valaki mutatni? Köszi
:google:
PS/2-AT pinout PS/2-AT pinout 2-300Ft az átalakító, biztos, hogy gányolni akarsz? Üdv Inhouse
Szia! Köszi a linket , sikerült összeforrasztani korrekt módon Köszi szépen
Ha többet kell gyártani pl már egy 2 portos KVM switch-hez is megérheti magadnak csinálni a kábeleket, egy darabnál viszont a 300Ft talán jobb mint mindent magadnak összerakni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |