Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   262 / 609
(#) Davidd válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Varadon honnan olyan trafo? en varadtl 40 kmre lakok enekem is kel valami trafo valamikor es akkor vennek enis ne kelllesen mindig megtekerni,igaz olcsobb.
(#) Gyusze válasza Davidd hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

ezaz h nem igazan tudok. errol az oldalrol gondoltam, hogy rendelek http://www.hestore.hu/cat_330.html?p_voltage_max=24.00&p_current_ma...r_max= Igaz van a kis dioda, Global, es 1 Elektronikus uzlet a Rogeriusz uzlet sor vegen. De nem nagyon volt 24 voltos trafo amikor venni akartam. Amugy segithetnel a tekeresben. Ha mas nincs en is csinalnek egyet
Koszi
(#) Gyusze hozzászólása Máj 27, 2011 /

Amugy, Nem tudja valaki,hogy ehez a fajta erolkodohoz muszaj toroidos trafo? Vagy megy ijen normalal is?
(#) lacek29 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Jó másfajta is,csak a teljesítménye elegendő legyen. Nekem is EI magosról megy a híd.Bár tény,hogy a toroid jobb.
(#) kistotti01 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Télleg, bocsi. Már megy is a rajz.
(#) kistotti01 válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Megfelel hozzá természetesen bármilyen transzformátor, ami tudja a megfelelő teljesítményt. A toroid transzformátornak ellenben van jópár előnye pl. egy köpenyes trafóval szemben: jóval kisebb méret, nagyságrendekkel könyebb súly, jobb hatásfok. Hátránya talán egyedűl a valamivel magasabb ára.
(#) Gyusze válasza kistotti01 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

en igy csinaltam 1x. de akkor elege zugot:-s bar akkor a nyak is rosz volt.
Most nezem kb ugyan az )

Untitled.png

(#) Alkotó válasza Gyusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

kistotti01, Gyusze!
Ez a megoldás nem való végerősítőkhöz. Csak szimmetrikus terhelésnél, és pici áramoknál lenne életképes. Eredetileg ez egy feszültségkétszerező alapkapcsolás, ha a kimenetről eltüntetjük az a GND pontot.
(#) sprofan válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Valóban nem erre való eredetileg, mégis tökéletesen helytáll ha megfelelően méretezve van. Nekem egy 50W-os fetes véget hajt ez a kapcsolás +-40V-on. Véghez illene normális trafót szerezni és nem ezt használni, ez így van, de 10.000µF-al ellátva próbára tökéletesen megfelel.
kistotti01, Gyusze!
télleg, ijet, <- ez milyen nyelven van? Mert hogy nem Magyarul, az is tuti.
(#) kistotti01 válasza sprofan hozzászólására (») Máj 27, 2011 1 /

Egyetértek. Ténylegesen nem erre a célra való ez a megoldás, de szükségmegoldásként és egy adott dolog kipróbálására teljesen megfelelő. A helyesírás sose volt az erősségem, de szerintem hozzászólásaimba annyira súlyos helyesírási hibákat nem vétek. A „télleg” szó használata nekem egy rossz szokásom. Egyébként tisztában vagyok vele, hogy valójában „tényleg”. Megpróbálok leszokni róla. De szerintem az egy fiatalos és jól hangzó szó. Véleményem szerint azért vannak a fórumban, akik ennél jóval nagyobb helyesírási hibákat ejtenek. De ebbe inkább ne menjünk bele, hisz ide tanulni, illetve segítséget nyújtani járunk.
(#) reloop válasza kistotti01 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Szia! Vannak akik akaratuk ellenére használnak feszültség kétszerező tápot, azon egyszerű okból, hogy a két szekunder feszültsége eltérő. Lemezmagos trafónál nem ritka jelenség, de toroidnál is előfordul
(#) Gyuresz válasza reloop hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Igen a feszültség kétszerezésnek az elönye, hogy nincs elcsuszásod, és így sokkal biztonságosabb, csakhogy ez mind a kondik rovására megy!!!
Így sokkal nagyobb kondikat kell alkalmazni,nem mint a szimmetrikus tápot tápoknál.
(#) DJmike hozzászólása Máj 31, 2011 /

Üdv!

Szereztem egy pc tápot, aminek 650w a teljesítménye. A secundere 13,5v. Ha építek egy ilyen feszültség kétszerezőt, akkor elvi síkon meghajthatok vele 2 hidalt tda7294-et?
(#) reloop válasza DJmike hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Üdv! Ez a kényszermegoldás transzformátornál működik. A PC tápod gondolom kapcsoló üzemű.
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Hát ez egy szétgyilkolt táp, kivettem a trafót belőle, a működik, én erre gondoltam, hogy csak szimplán a trafóval meglehet ezt csinálni?

Így néz ki a táp.
Ha 230/13,5V-os hálózati trafód van azzal működni fog. A PC-ben nehezen tudom a hálózati trafót elképzelni, esetleg arra gondolsz, hogy a kapcsitápot bővíted -12V-tal? Ott teljesítmény problémák léphetnek fel.
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

A rajz elég érthető, elnézést én közöltem kevés adatot, ez egy szünetmentes tápból való trafó, csak a trafó van meg! Ha a csupasz trafóra ezt a kapcsolást megépítem, akkor működni fog a végfok vele?

Így már értem. Működni fog. Ha beválik a TDA-s kapcsolás azért szerezz hozzá rendes trafót. Használtban kis szerencsével megkapod annyiért, amennyiért rendes kondikat vennél a feszültségkétszerezőhöz
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Van nekem itthon 10.000µF/63 kondi pár darab, annak elégnek kell lennie Azért megcsinálom kíváncsi vagyok rá mennyi teljesítmény jön ki belőle, mert ha már itthon van ne a port fogja
Köszönöm a segítséget.
(#) reloop válasza DJmike hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Nincs mit. A teljesítmény 80W körül várható.
(#) DJmike hozzászólása Jún 5, 2011 /

Látszik hogy itt a nyár, alig van valami bejegyzés
(#) kistotti01 válasza DJmike hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Így van. Itt a nyár, a bulik és az összejövetelek ideje. Tehát most mindenki a télen elkészített erősítőket hajtja, nem pedig új építésébe kezd. Továbbá ilyen melegbe forrasztás helyett inkább a strandra mennek az emberek.
(#) Alkotó válasza DJmike hozzászólására (») Jún 5, 2011 / 1

Esetleg már mindent leírtak 20-30-szor, és ezt a számot már nem érdemes tovább növelni.
(#) Robi85 hozzászólása Jún 5, 2011 /

Azért van aki még ebben a nagy melegben is nekiáll majd egy uj erősitő megépitéséhez... :integet2:
(#) lacek29 hozzászólása Jún 5, 2011 /

Nekem a télen megépített 7294 hidam,még mindíg nincs bedobozolva. Idő.....pénz.....stb..... egyébként nagyon jól szól itt a szoba sarkában a padlón
(#) kistotti01 válasza lacek29 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Nekem is vár pár erősítő panel bedobozolásra, köztük van TDA7294 is. Mint belátható egy erősítő elkészítésében a dobozolás a legnehezebb, legbonyolultabb és leghosszadalmasabb feladat.
(#) david91 hozzászólása Jún 8, 2011 /

Sziasztok!

Elkészült az erősítőm, egy bajom van vele, hogy zajos kissé. Biztos vagyok benne, hogy a bemenő jelkábel hossza miatt (5méter kb), de a szobám elrendezéséből adódóan nem igazán tudnám másképp bekötni. Mit tudok ilyenkor csinálni?
(#) neocska hozzászólása Jún 8, 2011 /

Üdv!
Lehet, hogy már sokan és sokszor megkérdezték, de nem nagyon tudom megérteni, hogy a ST-BY/MUTE-t mihez és hogyan kell kapcsolni. Ha valaki eltudná magyarázni akkor megköszönném. Képet csatoltam, hogy világosabb legyen melyik kapcsolásról lenne szó.

kerdes.JPG

(#) Lacko12 válasza david91 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia!
Árnyékolt kábellel viszed a jelet vagy csak sima szigetelttel?
Vagy esetleg próbáltad más kábellel is?
(#) Lacko12 válasza neocska hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia!
Ha szeretnéd használni ezt a funkcióját akkor csak egy kapcsolóhoz vezeted ki és azzal tudod kapcsolgatni de sokan fölöslegesnek tartják ezért nem is használják!
Következő: »»   262 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem