Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Azért kérdezem mert van egy philips fa 660 erősítőm és leégett a primer tekercse sajnos én nem tudom megtekercselni anyag hiányában meg nem is nagyon értek hozzá!
Hozd el Zsákára szombaton; megnézzük, tanácsot adunk.
Nah* nem mindegy, egy 48VA-es Hakko 907-es pákához kellene. Tudom, csak az elején van leterhelve, amikor maximálisan fűt. Utána már sztem* nem eszik 48VA-t, nem?
*mik ezek? A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
A hakko klónhoz inkább combosabb trafó kell. A solomonnak ha jól emlékszem 12ohm körül van a fűtőszála, ami 24V-ról 2A (48W). A hakkóé pedig 4ohm, ez 24V-ról 6A ami 144W, ezt húzogatja ki a trafóból ha nem is folyamatosan. Nem mondom hogy biztosan le fog égni, de van rá esély. A 6A-nek nem fog örülni a trafó az biztos, rendesen fog esni a feszültsége.
Hogyan kell bekötni egy 10 lábas trafót? (Compal DG150001502 8936 HI-POT)
Üdv!
Ráguglizok a névre, de semmit nem találok, ami trafó lenne -bár első találat a te hozzászólásod, az a kivétel -. Pontosabb nevet, adatlapot, vagy bármilyen linket nem tudsz, ami közelebb visz a cucchoz?
ennyi amit én is tudok róla , de ha gondolod képet csatolok.
Ez lenne
Szia!
Mihez akarod kötni? Ez egy kapcsolóüzemű táptrafó, aminek a használatához elektronikát kell építeni.
Engem csak a lábkiosztása érdekelne, amig nem tudom mire használjam
A lábkiosztását annak a készüléknek a segítségével lehet pontosan meghatározni, amelybe be volt szerelve ez a trafó. Így ahogy van nem sok információt lehet szerezni a tekercseinek elhelyezkedéséről. Talán annyit meg lehet tudni, hogy a vastagabb drótból tekercselt rész a kisfeszültségű, a vékonyabb meg a nagyobb feszültségű tekercs.
Ez valszín egy flyback táphoz való trafó.
Először ellenállásméréssel kontroll, melyik kivezetés melyikhez tartozik. Az egyik oldalon láthatsz 2-3 vékony drótos kivezetést, ami a primer, 1-2 mH össz induktivitással és a nagyobb tekercset kell használni. Van a segédtekercs, ritkán ezen az oldalon ( vagy a másikon), szintén vékony drótból, ami 40-60 uH-s. A másik oldalon vastagabb drótokkal 1 vagy több szekundert találsz, 5-10 uH induktivitással. Ha ezeket meg tudod mérni, kereshetsz hozzá alkalmazást, rajzot a kapcsüzemi 230-as topikban - különben tedd félre.
Értem , köszönöm szépen , nekem annyi elég hogy nem tudom kihasználni ...
Sziasztok. Van egy kepen lathato trafo. Mennyit erhet hirdetve es hulladekkent sacc/kb? 45-50 kilogramm ennyit tudok rola meg hogy mukodik.
Én ezt egy barkácsolt hegesztő trafónak látom. Nem ma készült, de ha működik, akkor értett hozzá aki elkövette, csak nem tudott dobozt gyártani hozzá. Csúnya ilyet mondanom, de ha szétszeded és réznek-vasnak adod el, akkor többet ér. Ma már csak műhelyben használatos, mert nehéz szállítani, doboz nélkül meg csak szakember veszi meg.
Idézet: „doboz nélkül meg csak szakember veszi meg.” Amilyen ocsmányul most kinéz még az se. Legalább takarítsd meg. A tekercsei mellesleg szépek Rakd rendbe...
Nos mar megfogadtam Sebi tanacsat. Szetkaptam, a lemezek eleg * allapotban voltak amit kivulrol nem tudtam megallapitani
A primer telercsek valamivel vastagabbak mint 1.5mm2 de 2kg / db. A szekunder viszont eleg magy csalodas volt alu vezetek 5x1.5osek szigetelve es ugy tekerve. Legalabb is ezt lattam a telercseket szet se szedtem csak a primert. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
Ma a 90 éves dédmamám előállt nekem egy régi TV stabilizátorral vagy mivel. Azt mondta, hogy régen kellett a TV-hez. Szétszedtem és mást találtam benne mint amit gondoltam. Valaki meg tudná mondani, hogy mire lehetne esetleg hétköznapi célra felhasználni? Ha nem lehet akkor szétbontom és újratekerem.
Van róla könyvem. Nagy élvezettel olvastam. Muszáj szétcseszni? Bár a sok réz meg vas biztosan csábító...
Gondoltam a rezet lementem róla és a két egyforma trafót feltekerem 28VACre.
Szerintem ne bontsd szét még, ha jó és nem menetzárlatos. Lehet, hogy valaki hamarosan rádír, hogy ad cserébe olyan trafót amit ebből tekernél.
Elvileg jónak kéne hogy legyen. Holnap kitakaritom és kipróbálom. Ha valakinek nem gond az hogy szerbiai vagyok én szívesen elcserelem bárkivel.
Sziasztok
Előre is elnézést, de telefonról írok és nem működik a kérés. Van egy transzformátorom, aminek 3 különböző kimeneti feszültsége van, de ezek nem egy közös tekercs kimenetei, hanem három tekercsé. 10v 11v és 12v Az lenne a kérdésem hogy ezek sorba köthetőek e, hogy magasabb feszültséget kapjak? Vagy ahogy erbe írta, ez csak a hatásfokon fog növelni? Köszönöm a választ előre is Megpróbálok csatolni egy képet .
Igen, de mi a kérdés?
Mellesleg a felső kettő kétutas egyenirányitáshoz van kialakitva...
Lehet sorba kötni, csak akkor a legkisebb kivehető áram (pl.1A) lesz a max.
Idézet: „Vagy ahogy erbe írta, ez csak a hatásfokon fog növelni?” Valamit félreértettél, mert ilyent nem írtam. Milyen feszültségre lenne szükséged? A trafódon van 10, 11, 12, 22 és 24 V. Ha ennél is több kell, sorba lehet kötni akár az összeset, de a terhelhetőséget a legkisebb áramú tekercs határozza meg.
Ha szakadás vizsgálóval vizsgálom trafó tekercseit és ha folyamatosan sipol az zárlatos?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |