Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni: Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel. Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek. Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Lapozás: OK   384 / 384
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») 20:46 /

Meg van. Régebben amikor tekertem akkor 090 max 1T amit használtam szimplán hasraütésből.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») 21:30 /

Az elég is az általánosan használt vasanyagoknál. Toroid vagy hypersilnél 1.2-1-4 T a "járatos" (ha nem méregetjük a vas minőségét, mert akkor több is lehet).
(#) mex válasza granpa hozzászólására (») 22:26 /

Az egyik régi ismerősömmel futottam össze, rákérdezett a Ferenci Ödön féle Tápegység amatőröknek könyvre, megvan-e még nekem.. Kölcsönkérte, a hiperszil magok méretezésére volt kíváncsi, a könyv szerint a nagyobb SE-SU magoknál 1.8T, vagy még több is lehet az indukció.
(#) granpa válasza mex hozzászólására (») 23:43 /

Persze, hogy lehet; ismeretlenek esetére vonatkozott az 1.2-1.4 T, ezért volt ott a végszó.
A hozzászólás módosítva: 23:45
Következő: »»   384 / 384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem