Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni: Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel. Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek. Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Lapozás: OK   383 / 383
(#) szucsip válasza Alkotó hozzászólására (») 12:22 /

Eredeti kérdés az volt, hogyan érdemes elhelyezni a tekercseket. Frappáns válasz: Két külön magra

Sziasztok!
Nem vagyok járatos a témában, eredetileg én is csak kérdezni jöttem volna. Igyekszem segíteni is, legalább a nehézségek említésével. Mindenképp át kell gondolni, hogy az Alkotó miből hajlandó engedni. A fesz.tartomány nagyságából, 2V lépésközből, terhelhetőségből stb. Mert ez igy nagyon kompromisszumos.

tothbela ötlete nagyon hasznos, mert ő nem csak összeadást, hanem a kivonást is belekalkulálta.

Két ötletet mondanék, de egyik sem korrekt releváns válasz. Egyik, hogy a primert is érdemes lehet megvariálni, de csak egy picit. Másik ötlet, hogy tessék átgondolni pl 32V tekercs helyett 2db 16V tekercset csinálni. Sorba lehet őket kötni, de lehet párhuzamosítani is. Így vékonyabb huzal is elegendő. Mert ez a fix 3,5A minden tekercsnél elképzelés energetikailag nem a legmenőbb. Vagy ha ez nem gond, akkor pedig nem helytakarékos.

Abban majdnem biztos vagyok, hogy az előre kiszámolt menetszámok úgysem lesznek jók a gyakorlatban. So sorry, hajlamosak vagyunk túl egyszerűen modellezni a valóságot.
A hozzászólás módosítva: 12:27
Következő: »»   383 / 383
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem