Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
üdv ezel a tv vel pár napot küzdötem kiderült a csali mi volt ptk része volt megnyikanva xdd szét szivatott de megy tökéletesen mostmár
Szia!
Relé kattogás vagy zárlatra utal vagy kevés tápfeszre/nem terhelhető tápra. Konkrétan nem ismerem ezt a tv-t, így csak általánosságban tudom javallani, én erre indulnék első körben.
Szerintetek mi lehet a hiba, van egy tv amikor bekapcsolom, legfelül 4 vízszintes csík van a képernyőn állandóan halványan, én a nagyfeszre gyanakszom?
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
üdv megmondom őszintén a frankót manual servic oldalról szereztem hozzá rajzot
elég pihent agyú volt aki kitalálta azt a tv
Hello!
A függőleges eltérítő fokozatban nézd át az elkókat,KH-t,ilyesmi. István
Sziasztok!
Javításra hozzám került egy Panasonic plazma TV. Plazmákkal eddig nem volt tapasztalatom. A javítás során lefektethetem az elejére? Úgy gondoltam, hogy teszek a TV és az asztal lapja közé egy plüss plédet. Mi a véleményetek? Köszönettel: Hurka
szia Hurka szerintem jól tetted nem karcolódik
delon vok valaki megtudja mondani hogy lehet e javitani a plazma tv
Üdv!
Ismerősömnek van egy tv-ja, amiben nem jó a hangrész. (megkért, hogy írjam ki) Csak sistereg. Mi lehet a baj? Kép az van. Köszi!
Ismerősömnek van két lába , Amire nem jó a cipő.(megkért , hogy írjam ki)
Csak szorít. ? Mi lehet a baj ? Köszi Remélem érthető, hogy mi a gond.
Értem!
Megpróbálok több mindent megtudni akkor!
A tv egy Daewoo Képcsöves tv.
A panel típusa CP-775. Az a baja, hogy nincs hang, csak sistergés. A hangerőszabályzó működik (a zúgás hangerejét állítja). A kép az tökéletes. Mi lehet a gond?
És ITT a Manual is!
Meg kellene kérdezni még , hogy egyáltalán nincs hang semmilyen formában ?
Értem ezalatt azt , hogy antenna vétel esetén , vagy egy mondjuk DVD , vagy videó lejátszóról egy próba stb , stb , stb . Ja és , hogy a scart csatalakózón sincs , vagy esetleg ott van.Ugy látom van fülhallgató kimenete is azon van e hang és így tovább,. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Egyáltalán nincs hang. Másik bemenetről se.
Sziasztok!
Segitségeteket kérném,ha valakinek megvan a rajza az ORION T2116-MTX SILVER készűléknek tegye fel köszi: Sándor
A TDA 8375A vezérlését tápját, forrasztásait .A Tuner tápját az IF kimenetek érintkezését , és az onnan menő vezérlést ellenőrizni, ami a két TDA 4445B ig megy tranzisztorokon keresztül.
Majd az onnan menő vezérlést az MSP3410D ig feltételezhető , hogy a két végfok ic a TDA 1519B végfok ic az jó , de ezt sem árt ellenőrizni.Dióhéjban egyenlőre ennyi. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Oké! Írom a fejleményeket majd!
Köszönöm a választ!
Szia!
Ezt a típusszámot nézd meg még egyszer.
Ezek szerint jól gondoltam azt, hogy elírás történt. Ha 11AK30 sasszi van benne, akkor válogass innen.
Sziasztok!
Került hozzám egy ue32F4000P tipusú vírus, ami hidegen kb. 5 percig megy, majd újraindul, majd fél percenként folyamatosan újraindulgat. Tápok rendben mérve, púpos kondik nincsenek. A CPU 71 fokra izzik, ami szerintem kicsit sok. Raktam rá hűtőbordát, de nem ért semmit. Adtam neki egy kis reflow-t, bár nyomkodásra nem reagál, persze a reflow is eredménytelen leszámítva, hogy nem lett rosszabb Nem hiszem, hogy bga kh lenne, kintről nézve nagyítóval nagyon szépek a golyók, a tv is mindössze alig 2 éves, épphogy lejárt a gari. Van vkinek tapasztalata ezzel? Esetleg valami ötlete? LVDS-t lehúzva sem változik, tehát nem a kijelző. Előre is köszönöm!
Sziasztok,
Egy Alien CTV5131 TV (Vestel panel, Thomson képcső) egy kevésbé hangos pukkanás után beadta leállt, se kép, se hang, sem Stand By LED. A sorkimenő tranzisztor ( BU 2506DF ) E-B zárlatos. Ezen kívül nem jut el a feszültség a táptól tovább semerre. Találtam a tápban egy 090Q 02I9 nevű fekete műanyag kockát, ami melegszik, és lyukas az oldala. Kiforrasztottam, a panelban a helyén 230V váltót mérek, a kiforrasztott alkatrész lábain pedig 16 Ohm-ot. Gondolom ez valami védelem, ami a sorkimenő zárlata miatt megelőzte a további bajokat. Mehetett-e ki más is a televízióban? Valamilyen eszközzel ideiglenesen helyettesíthetem a kis fekete kockát, hogy megtudjam, bekapcsol-e legalább Stand By-ig a TV, már kivett sorkimenő tranzisztorral? Ha bekapcsolna valameddig, akkor megvenném a tranyót is, és a kockát is Köszi!
Aktualitását vesztette a dolog
Gyakorlatilag bármit kiépítek a tv-ből szisztematikusan, leveri a biztosítékot. Vegyétek tárgytalannak a témát
Tegyél egy 60as izzót a bizti helyére. Akkor megúszod a sok biztit. Csinálj pár fotót a panelről.
István
A DF-es tranyókban van egy beépített B-E ellenállás, tehát nem vennék mérget a zárlatra. Vedd ki azt a melegedő lyukas kockát és úgy próbáld ki. Egyébként a rövidzárat ohmméréssel kiderítheted.
Na most az van, hogy a scart csatlakozón van hang, de antennán keresztül nincsen.
A menüben a hangnorma jó?
Pill
|
Bejelentkezés
Hirdetés |