Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A tulajnak elromlott, egy valaki azt mondta hogy a javítás 250euro, így vett egy másik tvt. Ezt nekem adta, szóval én nem használtam.
Azt írod hogy az ysus panelben lesz a hiba szerinted. De akkor miért a másikban lett a zárlat?
Mi lenne ha az IGBT nélkül próbálnám ki a tvt?
Nem , azért vannak benne az alkatrészek , hogy anélkül is tudjon menni.
Muszáj akkor előbb rendelni bele alkatrészt, hogy tudjak lépni. Volt benne 2 darab RJP30H1, viszont elég nehéz szerezni. Ilyet használhatok bele? Szinte kétszer annyit bír. Viszont el kell szigetelni a hűtőbordától.. ..
Van azért , és nem is drága .
Bővebben: Link Viszont a hang próbát valahogy meg kellene csinálni , ahhoz nem kell az y sys modul A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Ja, itt én is találtam. Csak nem valami lom minőség.
Tehát akkor tisztázzuk egy dolgot. Az a panel, amibe a zarlatos IGBT van, az melyik panel?
Ha a baloldali modulon van ez az IGBT , és hátulról nézzük a tévét , akkor az az y sus modul.Egyébként amit feltettél képeket , és a legelső kép ez pont fordítva van ugyan , de azon pedig a jobb oldali modul az.
Egyébként nem egy eget rengető ára van . Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Igen, néztem én is komplet panelokat. Szóval ez az Y sus. A hibás IGBT pedig a másik szélső panelon van..
Lehet, hogy kissé belekeveredtem Ha a tv mögött vagyok és az a talpán áll a bal oldali panel, az Y sus modul. A másik oldala, alul a main board, felette a z modul. Egyébként IGBT-k nélkül annyi mint ha bent sem lenne a modul. A hibás alkatrész cseréje előtt át kell mérni az egész gépet !! Nem véletlen szokott tönkre menni.
Na nekem a Z modul zarlatos. De olvastad az elejétől a történetem? A tv nem úgy jött, hogy zarlatos volt a Z modul.
Egyébként ez D450es TV be van. Az enyém pedig D570.
Jó lenne a D450es is? Mert akkor 30euro, kijelzo hibás, nem pénz érte. Bővebben: Link
Csak félve írom kijelző törött plazma, ha a trauma után bekapcsolták, vagy működés közben érte a csapás. Kockázatos ilyen célra megvenni, az esetek 90%-ban a Z, és az Y modul is sérülhet. Ritka, hogy mindkettő élve megússza.
Úgy érted hogy ha törött a plazma, és úgy kapcsolják be, akkor a panel.. .,, kisül,,
Vagy pedig ahogy betört a plazma, ugyanúgy az utéstöl eltörhetett a panel is?
Nem, nem a panel törik, a törött kijelző zárlatos lesz ettől a meghajtó modulok tönkremennek.
Nem valószínű , ha csak a kijelző nem egyforma egyébként nem jó bele.
Minnél több időt tölt el a TV, hogy szinte nem nyulok hozzá, annál jobban romlik...
Legelőször még be is kapcsolt, feekte kép volt egy kis időre, de magától ki is kapcsolt. Ezeket ahogy már írtam is, tápot, Z és Y sus paneleket kivettem, csak szemmel átnéztem, visszatettem, azóta azt csinálja hogy ha bekapcsolom, egy pillanat után le is kapcsol a táp, majd próbál ujra kapcsolni. Ha lehuztam a Z modult, akkor a táp bekapcsolt, és úgy is maradt. Most megint megpróbáltam Z modul nélkül indítani, megint csak bekapcsol, majd lekapcsol a táp... Holott az Y modult nem is babráltam..
Nyilván , amíg hiba van a táp nem tud indulni.Attól , hogy az y , vagy a z modul nincs rajta a hangot valahogy meg kellene tudni , hogy van e.Mert ha az sincs , akkor a táptól kell kezdeni az egész javítást.
A kijelző hátsó részén vannak matricák azokon rajta vannak , hogy milyen feszültségeknek kell lenni. Tehát mennyi a VSS,VS, és stb.
Azok a feszültségek rendbe vannak.
Találtam többek között egy ilyenoldalt is, ahol leirják hogy melyik alaktrészt kell cserélni, ha kép nincs, hang van.. Mondjuk nekem egyik sincs..
Igen ez egy kit készlet az y sus modulhoz.
Ha a feszültségek rendben vannak , akkor hogy lehet , hogy a táp mégis lekapcsol ?
Ha nincs a tápon a Z és az Y, akkor nem kapcsol le. Ha ráteszem az y, akkor már lekapcsol. (tegnap még nem kapcsolt le igy se)
Bővebben: Link Van kit Z panelhoz is. Próbálkozzak emg ezzel a kettővel? Kicseréltem mindkét kitet, hátha?
Hát ha nem tudod egyértelműen kimérni a modulokon az alkatrészeket , akkor célszerű kitet venni.Viszont a kit ben a Hibrid ic nincs benne pedig az szokott tönkre menni még csak.
Az összes kondenzátort se árt cserélni a modulokon , ha nem tudod kimérni. A hang próbát valahogy csináld meg.
Azt mondod hogy a hanghoz nem kell az y modul. És a Z ? (a Z modul az Y modulból van táplálva csatlakozón, egyébként is a Z modulban nincs 2 IGBT)
Sziasztok! Egy LG Flatron TV-vel lenne az a problémám, hogy bekapcsolom, egy kis sípoló, kerregő hang, és kikapcsol. Viszont, ha lehúzok egy kábelt az alaplapról, akkor bekapcsol, de nincs kép.
A Hibáról csináltam egy videót. https://www.youtube.com/watch?v=3J_LzuCDaO0&feature=youtu.be
Mondjuk az is igaz hogy távirányítom sincs hozzá, és a Tv-n csak érintő gombok vannak, de ahogy áram alá helyezem, a visszajező csak villog, nem reagál a bekapcsolásra..
Tápegység rendben van? Attól , hogy készenlét van attól még nem biztos , hogy jó..
Sortáp ??? És még lehetne sorolni.
üdv mindenkinek
olyan kérdésem lenne ? monitorom van számítógéphez becsíkozik de ha megütöm újból megy mi lehet a gond ? mert még nem szedtem szét ilyet
Azért nem tud indulni, mert nincsenek panelok?....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |