Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Vendéglőbe, dísznek stb. tökjó lehet így is, hogy nincs bele. Azt úgyse látja senki
Akváriumot kell belőle csinálni...
Sziasztok! Bevállaltam egy Sony KV-21FX30K javítását! Gondoltam ha minden kondit ikcserélek, a hang áramkör kivételével, hamar végzek. Nem így lett. Áramtalanító kapcsoló be, a standby led 11-et villog majd szünet és folytatja ugyan azzal, 11 villogás majd szünet, és így tovább. Mit tegyek cseréljem ki az 5V-os relét (nem mai darab, egy párszor már ki-be kapcsolt, 2002/09 kiadású a lelkem), vagy inkább a nagyfesz tranyót BU4508DX-et, esetleg mind a kettőt?
Ja, a relé behúz csak éppen utána nem történik semmi.
Keress rá mit jelent a 11 hibakód. Sokat segíthet, nem csak kondik okozhatnak gondot Cserélni csak azt szoktak ami rossz. Egyébként a 11 hiba a 8v hiányára utal, de ha atáp nem indul akkor is villoghat 11-t. A relét zárd rövidre kapcsold be, ha a táp egyébként jó a sorvégtápnak meg kell jönni.
Szia!
Cseréld ki az MCZ3001D táp-kontroller IC-t. A hibája miatt csak sokára indul a főtápegység, így időtúllépés alakul ki és ezért a 11-es hibakódot (Jungle controller 8 volts error) villogtatja a rendszervezérlő. Aliexpressen kapsz ilyen IC-t, én is onnan vettem tavaly, ugyanilyen hiba miatt.
Akinek esetleg kell egy komplett Orion AT505 káva, plexivel, katódszakadt képcsővel (vagyis külsőre komplett), az jelezze nekem.
Ellenkező esetben jövő kedden a lomtalanításnál odaadom az "indiánoknak".
Sziasztok!
Tegnap hozták a UPC kábelt. Két TV-re kértem be is üzemelték. Sajnos csak este derült ki hogy mind a két TV ( Samsung Planó és egy Thomson , mind a kettő crt ) ugyan úgy zúg , ha a képernyőn világos tartalom van .(Van egy harmadik is egy Grundig az is crt ) Eddig Invitel volt de nem vettem észre ilyen jelenséget sem analóg sem digitális műsor nézése közben.Ha a készülékeket 30%-nál nagyobb hangerővel hallgatjuk akkor igen zavaró . Scart csatlakozóval vannak össze kötve de hiába cserélgetem nem igen változik az eredmény. A másik: A UPC médiaboxnak van egy LOOP kimenete , ami arra szolgál hogy videó magnót is rálehessen kötni, felvétel céljából. Ezt a kimenetet hogy lehet aktiválni?
Szia!
Erre egy orvosság van: a beltérin maximumra állítani a hangerőt és a tévén pedig a kellemes hangerőre. Így lesz a legkevesebb zavar a hangban.
Köszi, szépen , most is így használjuk , de gondolkozom egy kis teljesítményű erősítőre, kivezetni a hangot.Az a baj hogy a scartot meg kell buherálni . Na mindegy .
Még egyszer köszi.
Sziasztok!
Kaptam egy kis 15"-os Technika Tv-t, ami nem kapcsol be. Találtam egy "halott" alkatrészt, AZ1080 S2 van rászitázva. Kínai oldalt kivéve egy lengyelt találtam még, ahol megemlítik egyáltalán. Tud valaki helyette valami megoldást hazai beszerezhetőséggel?
Egy kép az alkatrészről lendítene a megoldáson.
Bocsánat, elírtam a típust, AZ1084S2 a helyes. A középső, csonka láb egyezik a házzal, hűtés képpen is a panelra van háttal forrasztva. Kapcsoló FET-nek tippelem, mert ez már az alaplapon van. A táp kimenetei megvannak, csak 12V-ot ad ki. A képet csatoltam, ha sikerült. (röhej...most látom, hogy a fotó, amit feltöltöttem, az egyik népszerű kínai áruházból van, potom 14 dodóért árulják.) Azért köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2018
Szia!
Ez egy 3,3V-os stabilizátor IC. Bővebben: Link. De persze nem csak 3,3V-os típus létezik ebből a sorozatból. Nézd meg, hogy középső sorban milyen számok vannak. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
Mint ahogy ezt előttem jelezte egykolléga ez egy "stabkocka" köznyelven Ami biztosan beszerezhető, helyettesíthető ha megtudjuk, hogypontosan mi van ráírva. Egyébként lehet,hogy terheli valami, mondjuk zárlat ezért tűnik halottnak.
Hello,
Erre valakinek van tippje esetleg? Philips LCD TV hiba
Szia!
Ugyan ez van ráírva, mint a képen szereplőnek.Próbálok valami helyettesítőjét keresni hazai beszerezhetőséggel. Kiforrasztva ez szakadt mindenféle irányból. Köszönöm a segítséget!
Beforrasztva megnézted a bemeneti és kimeneti feszültségeket?
Igen, 12V-ot kap, de ki nem jött belőle semmi felemelt lábnál sem.
Szia
Az egyik láb a bemenet a másik a GND, ne nagyon emelgesd őket. A bemenet hiányát kibírja, de ha a GND "szakadt" mindenkitől elbúcsúzhatsz aki a stabilizátor után van.
Sziasztok!
Megint UPC ! Olyan problémám van hogy a médiaboxot ha kikapcsolják (Lányomék) akkor lekapcsolja a tv-t is . Valami Tv követési üzemmódba van mint régen a Philips videomagnók. Egy Thomson Tv (egyelőre oda nem tettem fel, hátha meg lehet oldani általánosban is ) ami ezt csinálja , a többi nem .A készülékek scarton keresztül vannak összekapcsolva , és ha letakarom a boxot akkor a távkapcs nem vezérli a tv-t. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
Sziasztok! Van egy Samsung Plano sík képcsöves tévénk (Model: CW-29M66V, Tip.: KS3A29M6), ami üzem közben részben megadta magát. Éppen néztük, amikor kisebb pukkanásszerű hangot adott, erős égett szagot kezdet árasztani és kis füst jött ki a dobozából felül- közben eltűnt a kép, csak hang maradt. Azaz a TV-adás hangját még lehetett hallgatni, de kép már nem volt.
Mi mehetett benne tönkre? Érdemes a javítással, alkatrészcserével foglalkozni? Milyen költséget jelenthet a javítása?
Sziasztok.
Lenne egy beteg tv LE32c450e1w amin felül egy kb 8 cm csikos sáv jelent meg, és mintha ott ragadna halványan egy rész az előző kápbő, melegedésre erősödik kicsit. Valaki tud mondani rá okosságot ?? Kösz előre is.
Szia!
Itt akkor tudunk segíteni, ha te magad szeretnéd megjavítani a készülékedet.
Hajlamos vagyok rá, de először azt szerettem volna megtudni hogy javitható e vagy gazdaságos e javítani
Nem neked írtam az előzőt.
Szia! Én szeretném, de segítséggel.
Tőletek a lehetséges hibák és a javítási lehetőségek/megoldások vonatkozásában kérnék segítséget. A családban meg van olyan, aki nálam jobban ért az elektronikához, és vele végeznénk el az alkatrész cseréjét. Így tudtok segíteni? Előre is köszönöm, ha igen.
A pukkanás és a füst, az nálam tiszta öröm, mert akkor nem kell a hibát sokáig műszerrel keresgélni, általában megvan, hogy mi égett? Fényképezd le, és mi megmondjuk, mi az? A sortrafó szokott áthúzni, azt kb. 5-7 ezerért lehetett általában hozzájuk megrendelni. Ha egy elektrolit kondenzátor pukkant, az sokkal olcsóbb, hacsak nem vitt magával más alkatrészeket is a hiba. Ha csak a kép tűnt el, a sortrafó a gyanús. Azt viszont ónszippantó nélkül eléggé bajos kicserélni. Ha a sorvég-tranzisztor túlélte, akkor csak a trafót kell beszerezni.
Ha a sortranszformátor megy tönkre, akkor többnyire nincs hang utána.
Én arra gondolok, hogy több készülékben is előforduló kis kék-színű kerámiakondenzátor hibásodhatott meg, a sortranszformátor mellet, ami a füstöt és a kép eltűnését is okozhatta. Ennek a cseréje egyszerű, de inkább nagyobb feszültségűt kell beépíteni oda, a kapcsolási rajza alapján. Egy fénykép a készülék belsejéről és a jelzett hibahelyről jó lenne. Mérni kellene több alkatrészt, egy digitális-multiméterrel, ha van. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |