Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Segítséget kérnékanasonic TX-21JT1P CHASSIS: Z7 meghalt.Bekapcsoláskor mintha indulna,a hangja is olyasmi:relé be,nagyfrekis sipolás,majd minden vissza(tápkondi 300Vfölé megy,majd vissza),csak a power led kb másodpercenként villog.Próbáltam 60W-os izzóval (műterhelésként) is lekötött sorvéggel,semmi eredmény,az izzó felvillan az indulás alkalmával kb 2-3 másodpercig,majd elalszik,és csak a power led villog.
Ha tud segíteni valaki,kérem szájbarágós módon tegye,mert csak egy lelkes amatőr vagyok! Köszönettel: Laci
Hello
Segitségeteket szeretném kérni egy grundig cuc1984 tipusu tv-hez. A hibája az hogy bekapcsolás után elindul a sor majd megjelenik egy folt a képernyő közepén majd vissza leáll a sor. Mi lehet a baja?
Nem működik az eltérítés és leáll. Ezer oka lehet. Talán elsőre meg lehetne nézni a képcső eltérítő tekercséről lejövő csatlakozókat.
Nem működik az eltérítés és leáll. Ezer oka lehet. Talán elsőre meg lehetne nézni a képcső eltérítő tekercséről lejövő csatlakozókat.
Ja és Grudig betegség - a sorkimenők lábait újra át kell forrasztani!
Sziasztok! Segítséget kérnék Panasonic TX-21JT1P CHASSIS: Z7 meghalt.Bekapcsoláskor mintha indulna,a hangja is olyasmi:relé be,nagyfrekis sipolás,majd minden vissza(tápkondi 300Vfölé megy,majd vissza),csak a power led kb másodpercenként villog.Próbáltam 60W-os izzóval (műterhelésként) is lekötött sorvéggel,semmi eredmény,az izzó felvillan(126V) az indulás alkalmával kb 2-3 másodpercig,majd elalszik,és csak a power led villog.
sziasztok van egy metz linea sf deluxe tv ém és nem akar bekapcsolni vagyis csak standby ban van, régebben csinálta azt hogy néha hajlando volt bekapcsolni amikor ment rendesen ment, de most már semmi. Kérlek segitsetek.
Szia!
Tudod, mit szoktak ilyenkor tanácsolni! Elektrolitkondenzátor cserék a tápegységben, forrasztások ellenőrzése.
szia
Már ezeket megtettem de semmi, forrasztások rendben vannak.
Szia!
Ellenőrizd a tápfeszültségeket a tápegység kimeneti oldalán. A sortranzisztor meghajtását is ellenőrizd. A sortranzisztor bázistrafóját is nézd meg, valamint az előtte lévő tranzisztort. Ha ilyenkor kikapcsol a relé, akkor kösd össze az érintkezőit, és így bekapcsolt állapotban tesztelheted a tápegységet.Bővebben: Link
Úgy emlékszem volt ez a tévé már terítéken, csak a típusát nem sikerült beazonosítani. Vagy tévedek?
szia
chmarci@windowslive.com az msn címem hátha így könyebben tudunk komunikálni.
Sajnos nincs msn-em. Gyere fel ide:Bővebben: Link
Üdv.
Vestel CTV 5131 (ak19 chassis), bekapcsoláskor villogó Standby LED. Ha kiveszem a sorkimenő tranzisztort és úgy kapcsolom be akkor bekapcsol, zölden világít a LED, 115/150V helyen pontosan 115V-ot mértem. Kikapcsolt állapotban ugyanitt 12V-ot. Ha visszateszem, akkor jön elő hogy nem kapcsol be, csak villog a LED. A "villogós üzemben" a 115/150V résznél ugrál a fesz, max 90V-ig megy fel. A trafó szekunder feszültségei(15V, 200V, 45V) is hasonlóképp ugrálnak. Ezalatt a sorkimenő tranzisztor melegszik, kb. 15 másodperc alatt 60 fokra ha nincs a hűtőre rögzítve. Minden feszültség ugrál, olyat nem találtam ami nullaponton maradt volna.
Hali!
Mivel egyáltalán nem értek a TV-hez (csak kb. tudom hogy működik) ezért halvány lila gőzöm sincs mi lehet a tvénknek a baja. Hang van kép nincs, viszont a menü képe elő jön, de nem úgy ahogy kéne, ilyen krix-kraxok. (csatolmány) Mi lehet a baja?
Hali!
Én is valami ilyesmi cipőben járok! De nekem még menü sincs de, ahogyan te írtad hang van kép nincs! Ma szedtem szét a tv-t és ahogy szemügyre vettem nálam a sorkimenőnél (azt hiszem) van meg halva egy pár alkatrész (3 megégett ellenállás 1 dióda és egy púpos kondi!) Én is várom a választ az okosabbaktól! üdv
De nállam mégcsak egy púpos kondi sincs sehol...
Attól félek hogy (mivel szerintem ezek az "újabb" tévék már eléggé digitálisan működnek) valami vezérlő rész purcant ki
Esetleg tudnal pontos tipust adni: ITT XY
A gyanum: ha digitalis belsovel bir, akkor a VPU (video processzor unit) resz halhatott el, ahol a video jelbe keverik a belso jeleket (menu, txt stb), de akar hibas txt dekoder is lehet
Hali!
A pontos tipusa: ITT 2163T
Szerintem cseréltesd ki az epromot,egy ugyanilyen Tv.hez opciózottra és +javul.
Ez egy 8lábú Ic.amit a cpu vagyis controller mellett találsz.
Megvan a 8 lábú IC, de semmilyen adatot nem találni róla. (bocsi a képminőségért, de ennyit tudok kihozni a telcsiből)
Ami az IC-re van írva: ST CHN S 24CD8Wb (vagy 24CD8W6...) KJ4520
Igen ez lesz az, de ebbe még adat is kell. Még fel kell tölteni a tv-hez való eeprom tartalommal.
Akkor ez bizony megy a TV szerelőhöz...
szerk.: hacsak nincs valakinek egy ilyen égető ehhez az IC-hez meg a program
Üres eeprommal is meg lehet próbálni. Van, hogy feltölti alap tartalommal induláskor a vezérlő. Utána persze állítgatni kell a szervízmenüben az opciókat.
EEprom tartalom:Bővebben: Link Rajz:Bővebben: Link
Köszi, azért egyszerűbbre számítottam
Sebaj, marad az "A" terv.
hello
Kicseréltem az eltéritö ic-t átforraszgattam mindent most a helyzet az hogy bekapcsolom a tv-t majd olyan 3 másodpercig megjelenik egy függöleges kb5-8 cm széles csík a csövön majd megáll a sor
Köszönöm a választ, én is hasonlóra gondoltam.
A sorkimenő trafó vagy az azutáni részek valamelyike(pl. videovégfok) lehet zárlatos? Mielőtt megvásárolnék egy nem túl olcsó alkatrészt, szeretnék megbizonyosodni hogy tényleg az romlott el. Valahogy meg tudom állapítani hogy a trafó zárlatos-e? Károsodik a TV ha úgy kapcsoltam be hogy a sorkimenő tranzisztort kikötöttem(pl. terhelés elmaradása miatt)? E csöppet sem veszélytelen művelet nélkül lehet hogy még mindig a tápegység kondijait méregetném...
Sziasztok!
Egy Samsung CW28D83N tipusú tv-nél időnként eltorzul a kép, a piros és a kék szín erősítése hirtelen megnövekszik. Piros és kék szellemkép jelenik meg. Ha a mondjuk normál módról mozira váltok, pár pillanatra normalizálódik a kép, majd újra eltorzul... Várom a tanácsokat. Előre is köszönök mindent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |