Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   362 / 1274
(#) axterix válasza Fery hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Igen azt még amikor szétszedtem akkor ki vettem belőle megmérni és vissza se tettem.Akkor kicserélem azt a 4601-et.
(#) amplifier válasza axterix hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Üdv!

Az izzót nem a b-e közé, hanem a c-e közé kellene betenni.
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Kollektor-emittert írtam :no:
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Igazad van, bocsánatot kérek, épp most jöttem vettem új TDA4601-et. Hát nem egy olcsó alkatrész az izzót átforraszrottam c-e közzé és halványan ég ha a relé össze van zárva.Mégegyszer elnézést kell kérjek , ha nem kérdezösködök nem is tanulok

De most akkor folyamatosan világít vagy szaggat? Egy 60W-os jobb lett volna.

Ha össze van zárva a relé folyamatosan, ha nincs akkor úgy pislákol ahogy a relé összezár. A kis trafó smd áramkörében lehet a baj, szerinted? Egyáltalán azt, hogy tudnám ellenőrizni szakadás vizsgálóval vagy ez nagy hülyeség.

Mekkora a feszültség az izzó sarkain összezárt érintkezők mellett?

Ha arra gondoltál mekkora feszültség van c-e között izzóval az148v.

Az tökéletes feszültség. A TDA-nak semmi baja.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok.Keresztanyámnak a tv-je először sistergett utána a következő bekapcsnál pukant egyet hang van.Nagy baja lehet?
(#) kadarist válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia!
Elég nagy baja lehet, ha nincs kép. Füst volt?

Azt nem tudom, hogy jó e az a TDA4601-es de beletettem amit vettem és ugyan ez a helyzet nem lehet valami azzal a ccu 3000-rel?
(#) kovacspista válasza axterix hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

50-en is jó lenne. Megbeszéljük mi mennyi miért stb, Egy kissé messze laksz de a posta üzemel és az sem kizárt, hogy járok arra.

De én meg tudom, hogy jó a TDA, hiszen a sortápfeszültség terhelten is normális értékű.
(#) sanyi841224 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Füst nem volt.

Meg szeretnéd csinálni, vagy csak érdeklődsz?
(#) kovacspista válasza gerry hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Én a következő kondikat gondolkodás nélkül kicserélném:
C603,c641, c610,c604,c613 és c 645.

Megszeretném csinálni csak még nem hozták el.Hát most még csak érdeklődtem,hogy érdemes e nekifogni.

Á, dehogy hagyd a fenébe Persze, hogy érdemes foglalkozni vele. Ha van hozzá kedved és elég elszántságod, akkor vágj bele. Itt szívesen segítenek a javításban.
(#) ABU válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Tegnap megnéztem én is az EHT vonalon a két kondit, ellenállást, ami 390k, de ennél a kis táblázat kérdőjelet ír. A többi fajtánál 330k. A két kondit kicseréltem, az SB vonal több felé is ágazik, smd alkatrészekre megy rá. Azon a részen mindent átmértem. A feszültség ott készenlétben 4,74V, induláskor 11,7. Kezdem feladni Olvastam, hogy a proc bizonyos lábait kiemelve, majd a forrpontot testre húzva elvileg indítható a masina. Ezeket még kipróbálom.
(#) kovacspista válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Ha ez a cső nyaka akkor ez csak cső lehet! Ha más gond volna, akkor a szikraközök húznának át és nem a cső belül.

Oké.Köszi.Estefele elhozzák.
(#) Fery válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a sorkimenő trafót, ideje lenne vád alá helyezni, vagy legalábbis meggyanúsítani. Ha izzóval megy akkor, ahogy mondod a táp jó.
(#) Fery válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Egyetértek, ez teljesen egyértelmű hibajelenség, ez a cső gázos, ebbe valahogy levegő került. A függ IC cseréje ilyen hibajelenséget nem okoz, ezt csak mechanikai sérülés tudja okozni, valahogy megrepedt a képcső. Ez már csak összetörve, kemence falazatának a betonjába jó, hogy tovább maradjon meleg. Arra viszont osztályon felüli. Fery
(#) kovacspista válasza granpa hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szerintem elkó, jól mondja a kolega. Viszont találkoztam olyannal aminek hasonló volta gondja, mégis a tápegységben, az IC táp puffer kondija volt a gond. Én melegítéssel szoktam kiszűrni a hibásat, ha eltalálod akkor megszűnik a gond. Erre ugye nem olyan sok időd van, a bemelegedés után viszont hűtő spray - vel
lehet megtalálni a rossz kondit.
(#) bihari laci hozzászólása Okt 29, 2010 /

SZiasztok az lenne a probléma , egy Nei tv-vel hogy rebeg a kép föl-le kicsit ,de nem minden csatornán ,lehet vele kezdeni valamit , ha igen mit cseréjek ki.
(#) attila93 válasza fredee4444 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia!

Ma lemértük, a pufferelkón volt feszültség (300V), utána kiforrasztottuk a FET-et. A FET-et hogyan tudom lemérni, hogy jó-e? A két lába közt az egyik irányba mutatott a műszer, máshogy sehol nem mutatott. Akkor valószínűleg rossz?
Kiforrasztás után a panelen nem volt zárlat a FET lábai közt. Kicserélés után akkor nem szállhat el újra?
(#) kovacspista válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Lehet! A függőleges eltérítő egységben kellene elkóket cserélni. Ha van a készülékben, pontosabban az eltérítésben trimmer poti, akkor azon próbálj meg állítani.
A melegítés sokat segíthet a rossz elkó kiszűrésében.
(#) Skyline hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Metz tv-m és az lenne a probléma vele hogy bekapcsolás után összeugrik a kép(fentről kb 5cm-t és lentről is 5cm-t)
Viszont ha néha átkapcsolok másik csatornára és onnan vissz szétugrik de kis idő mulva visszaáll
Annyit csináltam vele hogy a táp részében van az a három lábú müanyag kis doboz(valamilyen ellenállás)
azt cseréltem benne,és nagyon melegszik!!
nem tudom mi az pontosan és hogy mi a szerepe.
Ha valaki tud kérem segítsen!
Üdv!
Szép estét!!
(#) Orion90 válasza Skyline hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia!

Függőleges eltérítőkörben mérd meg a kondenzátorokat, esetleg cserélheted mindet. A tápban valószínűleg a lemágnesező PTK ellenállását érzed melegnek, de ez normális jelenség.
Következő: »»   362 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem