Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 274
(#) Pék Pál hozzászólása Feb 16, 2009 /

Elkészült végre a nagy mű,az alkotó pihen az erősitő müködik.Négy csatornás TDA2030 és 2db UAA180.
Üdv mindenkinek Pali
(#) brezinajanika válasza Pék Pál hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Szép lett
(#) kalmangabi hozzászólása Feb 18, 2009 /

Helo! élpítettem egy erölködőt tda2030 ból:

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_14_w-os_erosito...l.html

Meg egy kivezérlés jelzőt:

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_kivezerlesjelzo.html

Az erősítőt 16 v os tápról hajtom. z lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne erről hajtani a kivezérlés jelzőt is ha annak meg 12 v kell? mit rakjak elé? (naon kezdő vok) A válszokat előre is köszönöm!
(#) Góré88 válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

UA7812-ST
Bővebben: Link
(#) kalmangabi válasza Góré88 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Köszi! nincs esetleg valami kapcsolási rajz?
(#) brezinajanika válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Ehhez nem kell csak a megfelő dolgot a megfelelő lábra kötöd

középre fold,jobbra kimenet és balra a bemenet ha szemből nézed
(#) kalmangabi válasza brezinajanika hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Azt gondoltam , de akkor minden más alkatrész nélkül az in be vezetett 16 v ból az out on 12 lesz? :smoke:
(#) Góré88 válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Igen
(#) brezinajanika válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Jóhogy
de 35v felett már nem 12 lesz,hanem még 80ft
(#) kalmangabi válasza brezinajanika hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Köszi! Bocsi a tudatlanságomért, dehát nem voltamott amikor az észt osztogatták... :gumicsirke:

És amúgy minden feszültségre van egy külön ic? tehát ha mondjuk 13,14,15 v ot akarok?

Az áramerősség változik?
(#) bancsi15 hozzászólása Feb 19, 2009 /

Sziasztok!

Egy TDA2030A-s (18W) hídkapcsolásnak(36W) mekkora pufferkondik kellenek szimmetrikus táphoz?

Köszi
(#) pixels válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Igen, többféle van belőle. A feszültség, amit előállít, az utolsó két szám jelzi..
7812-es 12V-ot, 7805 az 5V-ot csinál...
van belőlük vagy 10 féle, 3V-tól 24V-ig ha jól tudom
(#) brezinajanika válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Erősítővel egyikről se próbálkozz,mert ezek 1.5A-nél többet nemigen bírnak(tudomásom szerint).
Van többféle is...
-Pozitív stabilizátor Bővebben: Link
-Negatív stabilizátor Bővebben: Link

ui.: ha vásárolsz akkor nézd meg a nevét,mert pl.: 78l08 az csak 0.1A-t bír
(#) AMD válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Nem kötelező de ajánlott a 78xx elé és után legalább 100nF-os kondit tenni gerjedés megakadályozása végett. Ha begerjed akkor nem lesz stabil fesz a kimeneten.

78xx.jpg

(#) kalmangabi válasza brezinajanika hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Helo! Köszi a válaszokat sokat segítettetek! Nagyon jó dolog ez az ic. azt hittem hogy majd tekercselhetek trafókat...
Amúgy még azt is szeretném kérdezni(megint idegesítően hülye kérdés vigyázat) hogy pontosan hogyan kell lemérni hogy hány ampert fogyaszt/vesz fel az erősítő? sorba kell vele kötni az ampermérőt vagy párhuzamosan? rá a tápra? Köszi válaszokat mégegyszer! Amúgy nem egy nagy erősítő(tda2030) 2szer de a kisebb fesz nem erre kell hanem egy ledes kivezérlésjelzőre amit ta47666 ic hajt!A kondikat mindenképp rá rakom 20 ft nem pénz. ha leírjátok hogy hogyan kell a fogyasztást mérni akkor mindent lemérek...
(#) Gyimate válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Az ampernérőt MINDÍG sorosan kötöd a mérendő eszközzel, mert külömben a multimétered bánja, meg esetleg a trafód. Szóval megszakÍtod az erőlködőbe vezető pozitÍv kábelt (lehet a másik is) és közbeiktatod az ampermérőt, és leolvasod a mért értéket.
(#) kalmangabi válasza Gyimate hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

köszi!
(#) kalmangabi válasza Gyimate hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Nah lemértem: az erősítő full hangerőn(anyám örömére) ez annyit jelent hogy addig tekertem amig el nem kezdett torzítni mert annyira ugyse tekerem fel nahszóval így 0,35 A a fogyasztása a kivezérlés jelzőnek pedig kőkemény 50 mA. Tehát a stabilizátoros megoldás simán működni fog ...Amúgy a multiméteremen van olyan felirat az mpermérős dugasznál hogy 20A 15 sec max unfused. az mit jelent?
üdv gabi!
(#) AMD válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

20A-t max 15 másodpecig visel el.
(#) pixels válasza kalmangabi hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

És még annyit hozzátennék, hogy nincs biztosítva (tehát ha több áramot eresztesz át rajta, vagy hosszabb ideig, mint amennyit elvisel, akkor nincs semmi ami védje a műszerben lévő söntöt)
(#) Bulldog1796 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Sziasztok!
Én egy órája lettem kész a TDA2030-as erősítőmmel. Az lenne a gondom hogy ahogy ráadom az áramot két másodperc és zúg a hangszóró. Az áramfelvétele 20-30 ma.Véletlenül nem tudná nekem valaki megmondani hogy mi a baja? Előreis köszi
(#) Dióda válasza Bulldog1796 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Egy fotót dobnál róla többet tudnánk mondani mert ez így olyan hogy "van egy autóm de nem megy mi baja lehet?" .
Ergo több infót adj légyszives!
(#) Bulldog1796 válasza Dióda hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Itt a többi info : Alkatrészei : Kondik : 1db 1000uf
1db470uf
1db10uf
1db0,1uf
1db100nf
1db 1nf
Ellenállások : 1db 2,2 ohm
1db47k
1db 8,2k
1db 150k
2db 100k
Diódák : 2db 1N4007
IC : TDA2030A

A kapcsolások között találtam.

Ez az első dolog amit építettem
(#) troby hozzászólása Feb 21, 2009 /

Sziasztok terveztem egy nyákot a tda2030 BD-s kiegészítéséhez. Ha bárkinek kell szívesen elküldöm!
Üdv
(#) didyman válasza Bulldog1796 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

De miért ekkora, L-alakú panelre? Kisebb helyen is elfér és akkor nem lesz olyan gerjedékeny, pár kondit eleve az IC-hez minél közelebb kell elhelyezni.
(#) didyman válasza troby hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

R7, R11 a NYÁK-tervben is így van bekötve?
(#) troby válasza didyman hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Persze azok sorkapocsnak vannak betéve nem talátam pont olyat eagleban!
(#) kisfeca hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok! Egy kéréssel fordulnék hozzátok! Van egy hifim ami 2*12W rms! Szereztem még három plusz hangfalat meg egy szubot! A szubot hajtja egy tda 7294 ami eredetileg kocsiba készült tehát 12/+-30V állit elő ezt egy számitogép tápja hajtja! Szeretnék a három hangfalnak vagy elég a 2 plusz hangfal is szoval azoknak szeretnék egy ilyen sztereo TDA 2030-ast! Tehát megkérhetnék valakit hogy rakjon fel nekem olyan nyák+kapcs. rajzot amit tudnék üzemeltetni még a számitogép tápjáról? Köszi
(#) troby válasza kisfeca hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia hogyan is néz ki pontosan az a számítógépes megoldásod? És mekkora a teljesítménye? üdv
(#) kisfeca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia! Nézegettem olvasgattam a forumot is cska anyira nem vagyok ész ezekben a dolgokban szoval ugy merek valamit megépiteni ha valaki mondja hogy ez meg ez ezekkel a feltételekkel jó lessz neked De egyébként köszi!
Következő: »»   96 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem