Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   693 / 983
(#) Gery78 válasza sunside hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Megformáztad a mérés előtt? Egy padláson talált kondit formázni kell, mert már rég nem használtad, és így nem tud annyi töltést felvenni mint új korában. Formázd meg, és ismételd meg a méréssorozatot.
(#) Bell válasza sunside hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

1,63*10-13 grammal lett nehezebb, ha jól gondolom.
(#) kistee válasza sunside hozzászólására (») Máj 21, 2015 / 1

Azt nem tudom, hogy pontosan hogy mennyi villany fér bele, de arra figyelj, hogy nehogy többet tölts bele, mert akkor felpúposodik. Úgy meg csúnya... és a padlásra is nehezebb utána visszavinni.
(#) icserny válasza sunside hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

A töltésmegosztás miatt amennyi elektront bepakolsz az egyik elektródára. ugyanannyi eltávozik a másikról, tehát az össztömeg változatlan. Ha nagyfeszültségű volna, akkor viszont a "fogása" más lehetne...

Az viszont nagy attrakció lenne, ha a súlypont elmozdulását ki tudnád mutatni!!!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) kistee válasza Bell hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Az mikroFaradonként hány grammnak felel meg?
(#) Bell válasza icserny hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

De itt nem az elektronok súlyáról van szó, hanem az energiáéról.
Ha felforrósítjuk, akkor is nehezebb lesz.
(#) Bell válasza kistee hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Úgy gondolom, hogy az E=m*c2 és az E=1/2*C*U2 itt használható.
(#) kistee válasza Bell hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Igen, ez lehetséges. "m"-re rendezve meg is kapjuk a kívánt eredményt.
(#) varttina hozzászólása Máj 21, 2015 / 4

Nem régiben építettem egy kis 5V-os tápegységet, viszont aznap már nem volt időm kipróbálni. Másnap reggel öt óra után két perccel felriadtam álmomból, és az órára pillantottam. Az 5:02-t 5,02V-nak olvastam, lenyugtáztam, hogy 1%-on belül van és nyugodtan visszaaludtam.
(#) Istvanpisti hozzászólása Máj 22, 2015 /

Rendeltem az ebay-ről egy kis napelemet (Hon Kongból). Meg is jött 12 nap alatt, ingyen postával. Kicsomagoltam, beforrasztottam a jelölt pontokat (+,-) és megmértem, mekkora áramot ad le rövidzárban. Hát semennyit, vagyis nullát. Megmértem mekkora az üresjárati feszültsége, az is nulla. Rámértem a + és a - pólusok között ellenállásmérővel, és igen ez is nulla. Ez magyarázat az előző két mérési eredményre, de mi lehet a hiba? Nézegettem forgattam és nem értettem, majd kínomban rámértem a + és a túl oldalon lévő jelöletlen (és gondosan leragasztott) fóliacsíkra és láss csodát már működött is. Azért felmerült bennem a kérdés, hogy megtervezik, feliratozzák és teljesen másképpen kötik be belül? Az már csak hab a tortán, hogy amit rendeltem, az 150x130mm-es volt a fizikai termék meg 160x132-es. Idáig jutottam a hozzászólás leírásával, mikor megmozdult bennem a kisördög és megmértem a méretét. Na a méret (148x129) az összhangban van a rendeléssel, de a rajta lévő felirattal? Valószínűleg Hong Kongban minden egy kicsit másképpen van...
De ettől függetlenül jó lesz, tudom majd használni.
(#) Gafly válasza Istvanpisti hozzászólására (») Máj 22, 2015 /

Miben tudunk segíteni?
(#) sastas01 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Na de viccelődjünk csak...
Angolul tudók előnyben, bár nem bonyolult mondat.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) nedudgi válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

"A kényszerből beállt párttagot, Kovácsot behívatja a párttitkár:
- Kovács elvtárs, panasz van maga ellen. Párttag létére klerikális befolyás alá került ... Minden-nap keresztet vet...
- Én, párttitkár elvtárs? Hiszen nem is tudom, hogy kell keresztet vetni...!
- Ne tagadja, Kovács elvtárs... A szomszédai látták otthon, hogy minden reggel, amikor kijön a kapun, keresztet vet...
- Ja, most már értem! De nem keresztet vetek... Reggel, mielőtt kilépek az utcára, a fejemhez kapok: "Észnél légy Kovács!" Aztán a sliccemhez nyúlok, hogy begomboltam-e. Utána meg-érintem a zakóm bal zsebét, hogy ott van-e a szemüveg, majd a jobb zsebét, hogy nálam van-e a párttagkönyv. Csak akkor indulok el, ha minden rendben van..."
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) SALáta hozzászólása Máj 23, 2015 /

Tegnap nem egyszerű fűkasza bebújót sikerült 10-15 perc alatt felvennem, kb 4 nevetési roham árán. Szóval közmunkásnak is jó vagyok elmegy a műszak mire felveszem. Beállítom minden jó, keverek matériát, feltöltöm, berántom és esik az eső.
Ismeretlen mechanika mint marógép főorsó kiszedése 30 perc-azért közbe szidtam a tervezőket mert 1-2 csavarja művészi elhelyezést kapott, egy ilyen egyszerű dolog meg 15 perc.
(#) peti333 válasza SALáta hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Én csütörtökön jártam úgy, hogy egész nap esett az eső, és mikor fél órára elállt, mentem volna nyírni. Megpróbáltam berántani és tőből kiszakadt a berántózsinór.
(#) elektrorudi válasza peti333 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Tudom, felvettelek videóra:
Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza peti333 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Járhattál volna rosszabbul is...
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 24, 2015 / 1

És még a lukat sem ragasztotta be, amitől leeresztett.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Nem találja?
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Talán tudja mekkora munka ezt szétszedni összerakni, inkább elsumákolja a ragasztást.
Pumpálni könnyeb, gondolja.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
(#) Macsek71 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Esetleg úgy járt, mint mi anno : volt ugyan emelőnk ami elbírta volna a kocsit, de a leszottyant kerék miatt nem fért be a helyére ...
(#) sunside válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Közben végeztem a formázással, remélem 3 nap elég volt neki.
Nem változott, ugyanannyi. Valamit rosszul csináltam?

588.jpg

(#) sunside hozzászólása Máj 24, 2015 /

Itt az áramkör amivel formáztam:
(#) szucsistvan123 válasza sunside hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Lehet kilyukadt!
(#) szucsistvan123 hozzászólása Máj 24, 2015 /

Egyébként egy nagyon nagyon pontos mérleggel, és egy nagyon nagy kapacitású kondinál se lehetne mérni semmit? Lehetséges ez egyáltalán?
(#) zsoltee0001 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Valahol azt hallottam, hogy ezeknek a külszíni fejtéseken használt óriás teherautóknak a gumijait nem lehet javítani, hanem kuka, több 10k dolcsi.
vicces, hogy a 3 méter átmérőjű kerekek előtt folyamatosan földgyaluzni kell az utat, mert elég egy szikla és cumi van
(#) Gery78 válasza sunside hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Igen, ez a megfelelő áramkör a formázáshoz, a három nap biztos elég kell hogy legyen.
(#) sunside válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Ez az Emberke még él ennyi kisérlet után?
(#) sunside válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Látom, megértetted az áramkör müködésének lényegét.
(#) nagym6 válasza sunside hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Kerekformázás volt beállítva? Mivel kerek alakú a kondi, nem szögletes.
Következő: »»   693 / 983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem