Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton R636 elektroncsöves rádió javítása
Lapozás: OK   2 / 2
(#) junoszt hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
a rádiórol vagy egy bizonyos részeről?
(#) junoszt hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
igazábol csak ez az egy képem van rola de bellül minden gyári. akkor lehet ott a gond mert ma lemértem és a kondi háza és a test között 79 voltot mértem

DSC02594.JPG
    
(#) junoszt hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
hát nemtudom mert körübelül egy évet volt fent a padláson és mielőtt fölkerült jo volt. valoszinü akkor a táp körül lessz a gond.
(#) junoszt hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
hali! méricskéltem pár dolgot azt 1-2 furcsa dolgot észrevettem amire nem tudok magyarázatot. lemértem a primer áramot bekapcsolás után 190 mA volt a kezdés és mire rendesen bemelegedett fölment 260mA-ra normális ez? meg az hogy normális müködéskor a puffer pozitiv és negativ lába között 25 V van de amikor torzít akkor 30V-on van. meg még az is érdekes hogy oldalra boritva nem jelentkezett a hiba. amikor torzitott megmozgattam minden alkatrészt hátha kontaktos valahol de nem volt változás.
(#) junoszt hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
hali! azt hogy kell érteni hogy 2*50 mikro? mert csak egy nagy fémházas kondi van ott ami akkora méretre mint a videoton RA6363-as erösitőm egyik pufferja. ja és nálam nincs műanyag csavar hanem csak simán be van forrasztva az alaplapba.
(#) junoszt hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
jaa ígymár értem amugy van egy ellenálás ami a puffer negatív ágába van sorosan bekötve és az melegszik. erre az ellenálásra irtad hogy melegedhet igaz? ja és azt megtudnád mondani melyik a kivezetés a katódja a csőnek? meg egy ellenálás értéket mert ha megis mérem lehet nem azt az értéket fogja kijelezni ami ujkorába volt
(#) junoszt hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
ok akkor meglesem majd elektrolit kondinál jo az az ellenörzési módszer hogy multimétert szakadás vizsgáló állásba téve rámérek a kondik kivezetéseire és ha elvileg jok akkor sipolnia kell egy pillanatra? én igy szoktam mérni csak nemtudom biztosra hogy ez a módszer biztosan kimutatja e ha jo
(#) junoszt hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
ok ellenálásnak meg gondolom mehet az 5w-os kivitel mer az eredetik is jo vaskosak
(#) junoszt hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
hali! nah szétnéztem az ecl86 körül. az ellenállások közül az R39-esnek (100k) változik az értéke miután bemelegszik! szétnéztem megint a puffer körül és találtam pár furcsa dolgot. sajnos eleinte rosszul értelmeztem és úgy méricskéltem mintha egy kondi lenne(két pozitiv lába közötti potenciál különbséget mértem) de már rájöttem mért mondtad hogy ott több mint 200 V van . na szóval a kondinak azon az ágán ami az ecl86ra megy (gondolom az anód fesze.) 240-230 V van amikor még nem torzit (tudtomal itt 250 V-nak kellene lennie) de amikor torzít akkor lemegy 200 V-ra. a kondi másik ágán ami a szelénre van kötve (egyenirányító) torzitás nélkül 250 V-ra esik bekapcsolás után (ekkor még szépen szól) de miután torzít ez 230 V-ra csökken. a kérdésem hogy ezt a hibát okozhatja valamelyik ellenálás (szerintem R39) bemelegedés utáni ellenálás változásának hibája? a dolognak az az érdekessége hogy nagy ritkán nem jön elő a hiba amugy a nyáklapot "ujraforrasztottam hátha érintkezési hiba. küldök pár képet hátha segít valamit. ja és még annyi hogy a puffert leellenöriztem ugy hogy párhuzamositottam mindkét ágával két sorba kapcsolt 200V-os 330mikros kondit de nem javult semmit szoval szerintem a puffer jó
(#) junoszt hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
milyen rajzon? mert itt nem találok semmit! meg a legkisebb ellenálás amit az ecl86 körül találtam az 160 ohmos
(#) junoszt hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
köszi! ja és még annyi hogy hány wattosak legyenek az ellenálások? gondolom az 5w-os kivitel kelhet
(#) junoszt hozzászólása Máj 16, 2009 /
 
hy! nah kicseréltem a két kondit és a 160 ohmos ellenálást és ugy nézki hogy megjavult. halgattam háromnegyed orát azt nem jött elő a baja köszi a segítséget
(#) troby hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Sziasztok van egy 3101 es videoton rádióm. Azt tapasztalom hogy nem nagyon akar működni az összes cső világit de csak sipol meg zug a hangszóró egy nagyon pici rádiójelet sikerült rajta befogni de az nagyon nem az igazi. Leporolom meg befújogatom a potikat kontakt sprével. Mit nézzek meg rajta? Mi lehet a probléma oka?
Üdv Köszi
(#) kadarist válasza troby hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Szia!

Csőcserékkel kell kezdeni. Kiszáradt elektrolit kondik is lehetnek bűnösek.
(#) szerdzso hozzászólása Feb 18, 2010 /
 
Sziasztok,

Olyan kerdes merult fel bennem, hogy ez a radio eredetileg 220V-ra keszult. Mennyire viseli meg a csoveket a 230V-os tapfeszultseg miatt megvaltozott uzemanyagellatas? Lehet valahogy orvosolni a helyzetet? Koszi!
(#) ferike123 hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
sziasztok! Nekem van 1 videoton ra 4901 (nem a melodyn) Rádióm.A barátomtól kaptam aki azt mondta működött de én elővigyázatosságból kicseréltem a végcsövet és az ecc 85-öst és aza probléma hogy amikor bekeapcsolom akkor jó de hangot csak úgy lehet hallani ha teljes hangerőre állítom de akkor is csak torzan és halkan mintha öszezárna a kimenet de a kimenőtrafó nem zárhat össze.Az is még a baj hogy olyan 2 perc elteltével a kimenőtrafón lévő ellenállás és a végcső tűzforró! nem tudom milehet a probléma légyszi segítsetek! Köszi
(#) hantosf hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem a következő: Pacsirta rádió ferrittel kiválóan működik, de a többi állásban (antena bemenettel) a KH igen haloványan szól, kicsit brummossá is válik, érzéketlen lesz vétel szempontjából. Valami a modulátor körökkel lehet, hullámváltót kitisztítottam, de semmi változás. Jó ötleteket, tanácsot várnék tapasztaltabbaktól. Köszi!
(#) gkari válasza hantosf hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Ha ferrittel megy, akkor a mod. szerintem jó, nézd meg az antennaköri kondit (C17), netán szakadt, vagy ott van kh. (forrasztás elengedett pl.)
(#) aramis hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok.
Mitől füstöl a trafó ha bekapcsolom a rádiót. EZ egy régi csöves R636.Ilyen alattomos módon viselkedik,nem fűteni akarok hanem zenét hallgatni.
üdv:ara
(#) kérdező válasza aramis hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Zárlat van, valószínű, hogy menetzárlat. Ne járasd így. Vagy újratekercselés, vagy csere. De előtte köss le mindent a trafóról. Ha ezután is füstöl, biztosan menetzárlat. Mielőtt beteszed az újratekercselt, vagy új trafót, meg kell győződni arról, hogy nem a rádióban van a zárlat. Bár az utóbbi esetben a biztosíték kiment volna, megvédve a trafót. (Ha nem volt patkolva.)
(#) aramis válasza kérdező hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Szia ! Igazad volt, Le forrasztottam mindent és magában is füstölög. Akkor hát újra tekercselés. Szép munka lesz.
kösz: ara
(#) aramis hozzászólása Szept 26, 2014 /
 
Kész lett a trafó , bekötöttem, Sajnos vétel az nincs csak kereső zajok, néha recsegés, a varázs szem érzékenyen nyílik az állomás keresőre de nincs vétel.
szia :ara
(#) gkari válasza aramis hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Nem egy bonyolult kapcsolás, de a teljes diagnosztika elég hosszú történet, javasolom, olvass vissza a "Muzeális..." topicban, ott minden tanácsot megtalálsz.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem