Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi ,hogy segítesz balance potenciaméter biztos,hogy jó kontakt 60-nal kitakarítottam.
Most szétszedtem, és befújkáltam megint jól de ugyan aszt csinálja a bal oldal kicsit jobban szol ,és ha lehalkítom le halkul,de halhatóan szol.
Ha az előtted lévő készülék egyezik a kapcsolási rajzzal, akkor ez a halkulás a helyes működés. A potenciométerrel soros 100k megy a testre. Mérd meg a poti két ellenálláspályájának értékét és a testre menő ellenállásokat! A potit ehhez nem kell kiforrasztanod, a csatoló kondik miatt tiszta eredményt kapunk.
Most megnéztem jobb és a bal oldal szinte egy forma 00,2 ohm eltérés van a bal oldal javára.Megnéztem az erősítőmet kicseréltem r22 és beleraktam mert valaki kiszedte a jobb oldalt ,és ott is bal oldalt szol egy kicsit .
Lehet nem egyről beszélünk? Úgy látom a balansz poti (HP96) 100k értékű, a 100k ellenállások pedig HR93 és HR95 pozíciószámúak.
Sziasztok!
A VR14 és VR19 0,16ohm ellenállásokat hogyan lehet pótolni? Ez jó lesz oda? Vagy el lehet készíteni valahogy? Köszi!
Szia! Az alkatrész értéke és pozíciószáma alapján úgy vélem egy Cleón ügyködsz, aminek külön topicot szentel a HE. Ettől függetlenül a kiszemelt ellenállás tökéletesen megfelel. Választhatsz még két 0,33 Ω-ot párhuzamosan egy 0,16 Ω-os kiváltására Bővebben: Link
EA 6383 az alany, de azt hiszem rossz rajzot néztem. Ha igaz akkor VR139 és VR140 lesz a helyes pozíciószám, és 0,47ohm az érték. Hány Wattos kell oda? Köszi!
Elkezdtem kiszámolni az ellenállás terhelését és az a meglepetés ért, hogy a 0,47 Ω emitter-ellenállás és a VR (1)31, (1)37, (1)38 1k illetve 150 Ω értékekből irreális áramkorlátozás jön ki. Nem meglepő, ha rajzi hibával állunk szembe, de akár a 0,47 Ω is el lehet írva.
Biztos akkor mondható ha lemérnéd, vagy színkódból visszafejtenéd a 31, 37, 38 pozíciószám végződésű ellenállásokat. Szerk.: elszámoltam magam, a kolléga jól írja 5 W-os kell bele. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
Laci 37, reloop köszönöm!
Sajnos az említett ellenállásokból 2 megégett, a VR 38 150 ohmos. Ennek a 0,47 ohmnak mi a szerepe? Mit érdemes még átnéznem? A két végtranyó és a BD139-140 páros is zárlatos. A képen jelöltem hol látok égésnyomot.
Alig maradt ép alkatrész. Tranyók VT16-tól felfelé. A T6, 8, 14 talán megúszta. A diódák java része cserés, legyen kéznél 6 db 1N4148, ne kelljen kétszer boltba menned
Bővebben: Link!
Köszönöm a tippet! Elleszek vele egy darabig
A kormot is mosd le enyhe oldószerrel! Vezetőképes és csúnya is.
A menthetetlen alkatrészek lábát elcsípheted a beültetési oldal felől, így kevesebb melegítéssel távolíthatod el a maradékot. A NYÁK-ról könnyen felválik a fólia, kíméletes bánásmódot igényel.
Kapitány, mi 78k? - ha meg nem sértelek egy régi vicc poénjával
Két ellenálláspálya és két ellenállás mérendő. Amelyik csatorna teljesen némára állítható a balansz által, ott vagy az ellenálláspálya szakadt, vagy a hozzá tartozó 100k ellenállás helyén zárlat van.
Köszi, letisztítom, próbálok vigyázni a forrasztásnál.
Megint igazad lett tényleg a potenciométerrel volt baj kitakarítottam még-egyszer és mos úgy nézem jó.
Helló tudsz megint segíteni a jobb oldal nem szol még nem cseréltem ki a kondikat amit írtál hogy ne búgjon ha lehalkítom, se a tranzisztorokat . A jobb oldal biztos kap áramot 29 v-ot a vég fokok is ,nem tudom hol keresem a hibát. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Szia! Járasd meg a balansz potenciométert!
Kikapcsolt készüléknél mérj ellenállást a hangszórócsatlakozó pozitív, azaz a kis tüske és a végtranzisztor emitter-ellenállás között! A fejhallgatócsatlakozónál van egy elég megbízhatatlan kontaktus a hangszóró leválasztására.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Hát zseni vagy szol,be fújtam a fejhallgatócsatlakozónál a kis kapcsolót a kis érintkezőket és jó. Nagy szépen köszönöm Még kérdeznék egy dolgot bal oldalon végerősítőn c48 0,15 nf 100v-os van ezt valaki kicserélte kondenzátort a jobb oldalon 150nf 100v-os van ez befolyásol valamit.
ÜdV laci
A 0,15 nF értékre miből következtetsz, mi az alkatrész pontos felirata?
Ami ki lett cserélve 0,15 nf 100v,/plusz mínusz 10/ L3
Helló kicseréltem r39,40 megvolt égve 0,75ohm 5w uj huzal ellenállásra és utána az a oldal el kezdet torzan szólni.Vissza raktam régit megint jó lett ,nem jót rendelem ? küldené egy linket .
köszönöm.
Ilyen kellett volna. A 0,75 Ω ellenálláson már akkora feszültség esik, hogy beindul az áramkorlát, ettől a torzítás.
Sziasztok! Sokadjára is az adó elhangolódás problémájának megoldásáról. Számomra újdonság az információ. Többször esett szó róla, több megoldás is született a témában. Nekem ez az egyszerűbben megvalósítható és láthatóan hatásos megoldás nagyon tetszik, hamarosan meg is csinálom. Egyetlen feszültség stabilizáló IC cserével megoldódik a probléma.https://www.facebook.com/janos.stefanidesz.5/videos/3066460006774465
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Nos a link nem elérhető...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |