Fórum témák
» Több friss téma |
No megoldódott a rádió problémám.
Jól megszívatott Bár én csesztem el mert nem mértem előtte. Kiszedtem a 7815-öt helyette betettem egy újat azzal sem történt semmi. A 400m biztosíték jónak nézett ki...de csak nézett. Nem volt jó kicseréltem és azóta gyönyörűen működik a rádió. Szóval néha a látszat csal.... Azért köszönöm Peti
Na újra találtam magamnak egy kis elfoglatságot.
Az előlapi fejhallgató kimenetet szeretné, átalakítani jack-re. Csinált már valaki ilyet? Mire számítsak? szívatós nagyon? Köszi Peti
Üdv...
Nos van pár pontom ami kérdéses.. 1. gondolom a húrozás nem jól van és attól van de az a hangolás jelző 2ék 1 négyzet led fordítva mutatja a mozgatást a jegjobb vételhez. 2. AM üzemben semmi nem megy a rádión. csönd van. :eek2: 3. FM ben elvileg van 2. OIRT meg CCIRT ugye ? 4. FM ben a SIGNAL jelző ledek 5 db mindegyik világít. ha AM be vagy másra kapcsolok akkor szépen vissza mennek. Stereo led az jól megy úgy látom. 5. a pontos FM hangolást hogy lehet megcsinálni. Értem ez alatt hogy a sláger 107.2 nél legyen a juventus meg 89.5 nél Mos meg ha hozzá érek a nyomó gombokhoz csend lesz . gondolom a zajzár kapcsol be és kussol minden. Ákos
Helló!
A húrozási kép nekem nincs meg, de ha jól akasztottad össze a végeket, akkor vedd le a mutatót a helyéről és keresd meg azt az állomást amelyik a skálaszéle felé van és még fogható s tudod is a frekijét, és oda tedd fel a mutatót a húron. A rugózásnak engednie kell annyit, hogy fel tudd tenni a helyére. A némítás a szabályzó 10. pontjáról ad jelet a végfok bemenetén lévő fetnek, 7. ponton. Üdv.:VIM
Szia!
Elméletileg nem szívatós, mert kiforrasztod és beforrasztod a vezetékeket a leválasztó kapcsolós jack aljzatba (jobb-bal be, jobb-bal tovább). De az aljzat beszerelési módja függ annak a kialakításától, azaz hogy mivel lehet odafogatni, alátét, távtartó lemezke, hajlított távtartó lemezke, ragasztás, mekkora a szabad hely, stb. Addig nem érdemes hozzákezdeni, amíg nincsen meg a (leválasztó kapcsolós) jack aljzat, érdemes szárazon odapróbálni, és ha szilárdan odatudod erősíteni a régi helyére, majd akkor beforrasztani. Nem emlékszem hogy az enyém milyen módszerrel készült, de úgy 10 éve bírja. Kicsit gány lehet, mert a cél a működőképesség volt. De ha kell, próbálhatok róla képet készíteni, mert a hétvégén úgyis terveztem a felnyitását. De szerintem nem lesz túlságosan információ gazdag a kép. Valami ehhez hasonló kell: Link Beradan
Köszi a segítséget.
Megérdeklődtem a kapcsolós jack aljzatot kb 300 ft. Holnap meg is veszem. aztán jöhet a móka Kíváncsi leszek.. Köszi mégegyszer Peti
Simán szolnia kell,az ugymond c-és jelzés a feszültség terhelhetőségét jelenti.A tápon keresd a bajt.
Figyeld a jobb felső sarokban a dátumot. Ezt másfél éve kérdezték. Örülünk, hogy itt vagy köztünk.
Sziasztok!
Ebben biztos van védelem?Mert kiégett egy biztosíték.
sziasztok!
Szedte már le valaki ennek az erősítőnek az előlapját? Mennyire macerás? És mire kell ügyelni?Persze csak ha kell... köszi Peti
Nem hiszem, hogy macerás lenne. Ha jól emléxem csak pár csavar tartja, lehúzgálod a potikat és a hangoló gombot amit ha jól tudom belül le kell csavarozni de ez nem biztos.
Miért akarod leszedni?
Szia!
Én már leszedtem de kettő csavart ne szedjél ki mert a ledeket utána már nehezen tudod visszarakni.
Köszi. De melyik az a két csavar?
Egyébként azért szedem le mert nem kapok sehol dominó dugót a fejhallgatóhoz. Ezt cserélném ki Jack-re...
Meg még a rádió miatt le kell szedned a damilokat, hogy teljesen letudd szedni.
Az a kettő ami led panelon van ha kicsavarod akkor +20perc elmegy azzal az idő ,hogy visszarakd.De ahoz nem muszáj leszedned az előlapot.Alul két csavar tartja azt a dominó dugót.
Nem is a kiszereléssel van a gond hanem az új aljzatot beépíteni.
de ha a rádiót is ennyire meg kell bontani mármint a hangolás részét akkor hagyom a fenébe. Csak sehol nincs ilyen dugó..........
Én úgy csinálom ,hogy fúrok egy lyukat az előlapra és oda rakom be a jack dugót.
Nem nehéz leszedni. Először is lehúzud a 4 tekerőgombot. (hangszín Balansz hangerő). Húzd le és szabadítsd ki az FM memória és a hangolásjelző csatlakozóját. Ezután fejtsed át a skálazsinúrt az állomáskereső tengelytől egy csavarhúzóra, amit rögzíteni tudsz az FM modulhoz. Majd vedd ki az oldalsó és alsó lemezcsavarokat, majd óvatosan húzd le az előlapot.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha fejhallgatóval használom az erősítőt akkor az egyik oldal halkabban szól mint a másik. És a balansz poti sem igazán úgy viselkedik mint ahogy kellene. Ha az egyik oldalra tekerem akkor erősödik az az oldal, ha a másikba akkor halkul mindkettő. És nem csak fejhallgatónál hanem a hangfalakkal is. Esetleg van valami ötletetek ? Előre is köszi Peti
A balansz nekem se jó.Én úgy csinálom meg ,hogy a végerősítő bemeneteit teszem rá a fejhallgatóra.
És az hogy kivitelezhető?
Van róla rajzod van fotód? Köszi Peti
A végerősítő bemenetének jele 500mV körüli,vagyis az normál (8-32Ohm) fejhallgatót nem tud meghajtani,esetleg ha külön van egy kis fejhallgató erősítő is.A gyári kapcsolásban a fejhallgató úgy van bekötve hogy soros ellenállással(jel csillapítás) a hangszóró kimenetre van kötve.
Én úgy veszem ki a szavaidból,hogy a balansz a hangfalakon sem működik normálisan,vagyis akkor ezt a komplex jelenséget kellene megoldani. Ha van kontakt spray-d otthon,akkor üzemen kívül leveszed a tetőt, befújod a potit a skála alatt,majd megjáratod balra-jobbra.Kapcsold be,így is járasd meg és figyeld mit változik. Lehet hogy csak ennyi. A balansz poti van legritkábban használva,lehet hogy a por berakódott,te meg most a port a pogácsával szétnyomtad a poti szénrétegén. Spray ki tudja tisztítani. Ha nincs igazi KH spray-d,akkor esetleg WD-40, vagy silicon olaj is jó.A KH spray eredetileg csak tisztító, de van olyan is a boltban hogy kontakt tisztító és kenő. Kapcsolókhoz nem illik kenőt használni,de potikhoz javasolt,mert könnyebben jár.
Sok rosszat hallottam a wd 40 ről.
Nem nagyon mertem megpróbálni vele.. De ha ti mondjátok... Bár attól tartok nagyobb a baj mint egy kis piszkolódás.. Egyébként a balansznak teljesen el kellene némítania az egyik oldalt vagy csak halkít?
Most kipróbáltam a kedvedért. Amúgy szerintem 2009-ben még nem tekertem én sem.
Nem halkít le teljesen,csak halkabbra veszi az egyik oldalt. Ez is recsegett most,ahogy tekertem. Ezek a potik csoda hogy egyáltalán ennyit kibírtak.Magyar termék és jó.
sziasztok
nekem is van 1 vidi ra 63 63 s em és az lenne vele a probléma hogy melegszik a dugvillája de csak ott sehol máshol se a vezeték se a hosszabitó mi lehet a baj előre is köszi
A melegedés a rosz érintkezés miatt van. Tehát vagy oxidáltak az érintkezők, vagy szakadt a kábel. Cseréld ki a dugvillát, dugaljat, vagy tisztítsd meg a kontaktokat.
Ja, és használj nagybetűket a mondatkezdéskor! |
Bejelentkezés
Hirdetés |