Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! Teljes az igazság. Ennyiért valóban nem szabad kínlódni vele.
Mutatom a pálmonostorai szürke javítását íme a képek
A kis trafó megszakadt A hűtőbordát csak dísznek hagytam benne. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2025
Sokan kritizálják a gyujtótrafót. A 12V os rendszernél ez nekem jobban bejön.
Mind a két típusnak van előnye és hátránya is szerintem ezeket én csak javítom.
Köszi, lehet hogy én is rendelek párat.
Ezt hogy lehet feltúrbózni olyan 600v-ig?
Egyszerűen feszültség szorzó kapcsolással
Valahogy így. Cement elleállásokat használj.. Ezek lehetnek 22 ohmtól, akár 100 ohmig is. Az 5W alap, annál inkább csak nagyobb. De a lényeg: Mindkét ellenállás egyforma értékű legyen. A diódák minimum 1000V 1 A, a kondi meg legalább 400V
Ha kondiból még egyet párhuzamosan teszel, nő a kimeneti feszültség kb 50 - 80 V-al A negatív ágban lévő cement ellenállás melegedni fog mindenképpen, így ezt megemelve kell szerelni, távol minden olvadó cucctól A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2025
Az első linkben lévő tökéletesen jo hozzá.
Viszont annyi kiegészítést még hozzáfűznék: a 220 voltos bemenet közvetlenül a hálózatról NEM használható ha nem galvanikusan leválasztott premier és szekunder tekercs van a kimenő trafoban. Tehát autó gyújtó transzformátor kizárva. Ez csak a 12 voltos inverteres verzióhoz használható. A másik kiegészítés 600 voltos kimenet abban az esetben 600 volt, ha a nagyfeszültségű trafó primer tekercse, illetve a sorba kapcsolt indító kondenzátor rajta van. ( 440 Volt x 1.41-1,8Volt=618,6 volt) Elméletben ennyire töltődik az indító kondenzátor.
Köszönöm a kimrítő válasz! BY2000? Ilyenem van.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2025
Ja, úgy értem. Azt hittem a panelen módosítottál valamit.
Köszönöm,kipróbálom. De ha jól elékszem, van olyan Horizont is ami ezen az elven működik.
Jól emlékszel. Az N50 es tipusban van egy hasonló kapcsolastechnika.
Üdvözlet ismét jött egy gyöngyszem javításra hozzám,
íme a kép róla. Ő a horgászládás verzió.
Csodás darab...☝️
A hozzászólás módosítva: Csü, 11:07
Az a fénycső-fázisjavító kondenzátor mindent visz.
Igen ez a gyártónál hagyomány mindég azt rak bele.
Villanypásztor kimenetén csak 1-1500V vanSziasztok.Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek nektek szakiknak biztos egyértelmű lehet a hiba. Adott egy gyári villanypásztor kb 2 évente előjön a hiba.. kimeneten kb 1000-1500V van csak és ívet is húz de eddig 1cm volt most meg kb 1mm-re megy át müködésjelző leg nem villan. Ilyenkor mindig visszaküldtem nekik majd próbáltam érdeklődni mi lehetett annyi választ kaptam ez érzékeny lehet a feszültségingásokra, villámra érdemes kihúzni ha nagy vihar van biztos ami biztos alapon. Alkatrészileg annyit mondtak mindkét alkalommal hogy mivel pár forintos alkatrészekről van szó ilyenkor nem méregetnek kicserélik öket, megprobálják ha jó küldik vissza. Utobbi alkalommal kérésemre küldtek két fehér 6,8 Ohm os ellenállást de azt cseréltem ugyan az a gond. Égés nyom nincs sehol kattog is ütemszerűen a rendszer ha bedugom ívet belül nem húz át sehol szemmel láthatólag. Nem vagyok műszerész forraszgatni javítgatni szoktam, nagyjából tudom minek mi a neve meg esetleg tudtok segíteni mi lehet mit mérjek rámérek. Vagy esetleg tippet ha tudtok írni honnan tudok legolcsobban ilyen alkatrészeket beszerezni 1 helyről. Mellékelek 2 képet hátha segít. Köszönöm előre is.
Szia ez tervezési hibás nálam is van ilyen javításon.Cseréld ki a 4 diódát mérés nélkül.Nem a vihartól megy tönkre hanem ki van hagyva pár alkatrész belőle,csak ezt nem ismerik el.Pár hétig jó ismét csatolok pár küllemet.
Ez mind ugyan az a hiba is. A hozzászólás módosítva: Csü, 13:28
Szia.
Köszönöm szépen gyors válaszodat. Akkor avval fogom kezdeni nem egy nagy összeg gondolom majd cserélgetem max ![]() Esetleg meg tudnád írni linkelni ennek mi a pontos típusa milyet keressek? Ebből gondolom nem lehetséges beletenni picivel izmosabbat/ strapabírobbat kicsivel? (el van kenődve rajta nem nagyon látszik száma). Vagy esetleg neked nincs pár darabod feleslegbe amit el tudnál küldeni számomra kifizetem postával előre nem gond ![]() Persze ha ugy gondolod te is... , de ha van ahonnan érdemes beszerezni kérlek írd meg. Köszönöm szépen
Köszönöm válaszod... Helyileg hol laksz ha szabad kérdezni? Én sima levélként gondoltam az pár 100Ft + a diódák... , de ha macera neked akkor megnézem aliexpresszt is..
Amúgy itt van értelme nagyobb értékekkel bírót betenni kicsit hosszabb élettartam végett helyette pl amit linkeltél BY228 at? Vagy teljesen mindegy ha ez tönkremegy akkor az is tönkre fog ugyanakkor? Többi alkatrészt is érdemes berendelnem hozzá biztosíték gyanánt vagy nincs értelme mert lehet többi birja? kondikra meg ellenállásokra gondolok.. esetleg BT145800R tiristor? Ezt is lehet helyettesíteni valami combosabbal vagy nincs értelme ez fix és kész. Ennyire nem értek már hozzá mit érdemes ha már veszek hozzá pár dolgot.. Igazat megvallva meg voltam vele elégedve kb 7 éves a cucc és csak párszor volt és mindig ez a hiba amit irtam szerencsére... Köszi infókat..
Már próbáltam több erősebb diódát tenni bele van ami 1 hét van ami 1évig bírta.Nem jó a kapcsolás azért megy tönkre hiányzik belőle pár alkatrész.
Jó fejek amúgy én amikor kérdeztem hogy milyen a cucc mondták hogy erős és 10 évekig megy
![]() Tudom el kell adni... Meg azt mondták ennél csak azok a jobbak amik 60-80E kezdődnek a többi az alatt mind egyforma szinte. Esetleg tudnál adni hol tudnám átvenni / fizetni? Ha nem akkor rendelek, de akkor szerintem olcsobbat fogom rendelni mert ha mind1 akkor majd forrszgetom vsgy megcsinálom valami csúszósarus megoldásra ![]() Érdemes a többi cuccot is berendelnem hozzá ha rendelek vagy felesleges szerinted azok rendben vannak? Köszi választ...
... még annyi kérdeznék van az a 2db kondi 63v 10mF meg a másik az is gondolom 63v 22mF? Ezt nem lehet egyre cserélni vagy ez szándékosan van így ez volt a fiókban nekik? Ha igen mire cseréljem tudsz típust javasolni?
(közben rájöttem profil alatt meg tudom nézni merre laksz ne haragudj kérdésért csak új vagyok ezen a fórumon nem tudtam akkor majd rendelek hozzá ![]() Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |