Fórum témák
» Több friss téma |
Ez még ugyan a zárlatot nem indokolja, de legyen így.
A zárlat akkor keletkezett, amikor a kapcsolót csavaroztam vissza. Úgy gondolom, hogy ahogy visszatettem a kapcsolót, az egyik kábel a csavar útjába került, és az okozta a zárlatot.
Ez az úgynevezett takarékos alternatív, engem is megszívatott 25. évvel ezelőtt, egy frissen kifestett lakás szerelvényezésekor. Hadd ne részletezzem, azt a pár percet, amire kitaláltam, hogy miről van szó!
Tudnátok nekem segíteni? Lehetséges az, hogy azért megy tönkre egy elektromos készülék, konkrétan automata hajgöndörítő, mert zárlatos a konnektor? Értékesítek ilyet, és a 3. nálam tökéletesen működő készülék megy tönkre az első használat után ugyanannál a vásárlónál. Nagyon kellemetlen ez mindenkinek, mint vevőnek, mint eladónak, de az az érzésem, hogy a hiba nem az én készülékemben van. Konkrét kérdésem az volna, lehet-e, hogy a konnektora zárlatos a vásárlónak, és hol tudom bevizsgáltatni a készüléket? Nem szívesen adok neki addig másikat, míg ki nem derül a többi mitől ment tönkre. Elnézést, ha nem ide való ez a hozzászólás, de teljesen tájékozatlan vagyok az elektronikában. Köszönöm a segítséget előre is.
Ha egy konnektor zárlatos, eleve leveri a megszíkítót, vagy, ha van, a FI-relét. Abban a konnentorban vagy túlfeszültség van, vagy Murphy költözött be hozzájuk. Ugye, nem ártana azt is tudnunk, hogy a 'tönkre ment' címszó pontosan mit takar.
Szia! A legbiztosabb megoldás, ha annak az egy vásárlódnak, nem csere készüléket adsz, hanem csere forintot. Ez a célja. Ezért mennek tönkre a készülékek, hogy a pénzét vissza kapja.
Ha túlfesz lenne nála (a valóságban), akkor más elektromos készülék is nagy eséllyel ugyan úgy sétálgatna a forgalmazó, és Ő közötte, mint az általad eladott ! Ha továbbra is csere készüléket adsz, akkor becsukhatod a boltot, hisz inged gatyád rá megy, míg az utolsó darabodat is kinyírja... Abból a konnektorból nyilván egyéb haj bizgentyű is működik, (Haj szárító, haj vasaló). Ha azok nem mennek tönkre, csak az általad forgalmazott, és csak annál az egy ügyfélnél, akkor érted mire akarok kilukadni....
A zárlatos konnektor miatt ment tönkre szöveg nagyon tetszett
Azon gondolkozz el, hogy miként szeretnéd/tudod nem elektronikai módon megoldani kérdést...
Köszönöm szépen a válaszokat.Inkább visszaadom a pénzét, DE mindenképpen szeretném megtudni mitől ment tönkre a három készülék? Első bekapcsolásra beszívta a hajat, de nem csipogott, mikor a tincs elkészült. Utána már be sem kapcsolt. Mindhárom készüléknél ezt írta. Nem tudom, nálam tökéletes volt. Az utolsót egy hétig teszteltük mielőtt elküldtük. Tényleg nem akarok átverni senkit, de ez már nonszensz. Be lehet vizsgáltatni a készüléket valahol? Egy női eladótól nem várható el, hogy ismerje az elektronikai berendezések működési elvét.. Köszönettel:I
Csak egy tipp még, ha nem szándékosan tette tönkre ! Előfordulhat, hogy a konnektorban nem tökéletes az érintkezés ( érintkező vagy vezeték, csatlakozás hibája!) és ez másodpercenként többszöri ki-bekapcsolásként jelentkezik, ami minden elektromos készüléknek problémás, adott esetben ez is tönkre teheti szerintem !
Ismét találkoztam valami új modern anyagtakarékos fejlesztéssel:
Libazöld szinű sorkapocs (csoki), amiben a megszokott kettő csavar helyett csak egy van, a közepén. Az alatt az egy szem csavar alatt sincs lemez. Azért vannak még tippjeim a továbblépésre: Például el lehetne hagyni a bronz hüvelyt a munkaigényes metrikus menettel együtt. Elég csak a műanyag házba beletekerni egy önmetsző facsavart.
Alumínium és rézvezeték összekötésére tökéletes.
Csak óvatosan a 'jó' ötletekkel, mert olvashatják a "fejlesztők" is az oldalt!
Sziasztok!
A mellékelt képen egy ipari Miele szárítógép villamos bekötése látható.Bekötni betudom de valaki legyen olyan drága hogy elmagyarázza a 2 bekötés közötti különbséget.Addig értem hogyha csillagba van kötve akkor nem kell neki nulla(vagy fordítva?) de miért különbözteti meg külön 380V ra és külnön 220 ra?És lenne még egy kérdésem.Én nagyon úgy nézem hogy ezt lehetne működtetni 1x230V ról is.Ugyanis az L1 re megy a motor a vezérlés meg 1 betét fázisa.Beköthetem úgy?A 3 fázisú bekötés azért is érdekel mert még csak nem is szabványcsatlakozó van rajta(legalább is itthon ilyen biztos nem volt....) Előre is köszi!
A 220 V 3 fázisú bekötés keletebbre használható, az egykori SzU. területén és hajóin volt érvényes. Ne akard itthon alkalmazni!
Bár 1 fázis 32 A bírná, de az az 5,4 kW 3 fázisnak való. Kivéve, ha a motor csupán néhányszáz W-os. Nézd meg alaposabban az adatlapot vagy a használati utmutatót. Akkor majd alkotunk rajzot. Ez a bekötésváltás így egyszerű, mert egyszerre köti át a motor tekercseit és a fűtőbetéteket 380 V 3 fázisról 220 V 3 fázisra. Egy fázisról már alaposabban át kell variálni.
Ezt a villamos gépet kizárólag 3 fázisra szabad bekötni. 1996. január 1-től már 230/400V hálózat van. A készüléken még a régebbi hálózati feszültség van feltüntetve. A két bekötés csak a csillag és delta kapcsolást mutatja. De nem az 1x230V-os használatot.
A felvett nagy ( 5400W ) teljesítménye indokolja a 3 fázisú bekötést..
Én azt értem de mivel külön külön vannak kötve a betétek ezért egy fázisra lenne kötve 1 betét plusz vezérlés.Más:ugyanilyen típusú gépen fel lett tüntetve az hogy be lehet kötni 1 fázisra is.Az enyém egy 5213 as gép és amit mellékelek az is.
Itt van az enyémnek az adattáblája.Ezen még nincs feltüntetve az ami a másikon igen viszont teljesen ugyanaz a típus.
Épp erről írtam előbb. Így már látni, hogy 2 kisteljesítményű motor van 3 db fűtőbetéttel. 230 V 1 fázisnál kisebb teljesítményre kell kötni, ha 16 A-es a hálózat. Nagyobb teljesítményre fix bekötéssel vagy nagyteljesítményű dugóval lehet bekötni 25 vagy 32 A-es automatával, de mindkét esetben külön kell a motorokat egyfázisú segédfázisos üzemre átkötözgetni. !!!
Nem teljesen ugyanaz a típus. Előbbi fel van készítve az egyfázisú üzemre, a másikat át kell alakítani.
Köszönöm a segítséget!
Nem tudom mit értesz a motorok átkötözgetésén?Azt hogy ha 3 fázisra köti akkor nem kell neki nulla és a motorokat a csillagpontra kell kötni vagy mi?Amúgy igen 16A ra lenne kötve.
Szia!
Ha megnézed, a DSC_1216-os képet, abból következtethető, hogy a motor, és vezérlés 220V-os(230V) lehet. még meg egy fázison...
Természetesen.Az L1 re van kötve az első betét a motorok +vezérlés ha jól néztem.a maradék 2 meg külön külön 1 betét.
Már tisztítási céllal szétszedtem a gépet szóval majd átbogarászom a kötéseket.Egy zavarszűrő kondi kinyílt benne valószínűleg ezért is dobták ki.Szóval a lényeg az hogy működik ez 1 fázisról is de csak 1 betéttel meg egy alapos átkötözgetéssel.Köszönöm mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
Kedves Fórumozók !
Én magam laikus vagyok teljesen, de a következő a problémám: 3 hete azzal kűzdök a villanyszerelővel, hogy a vezérelt és nappali áramkörbe szerelt mágneskapcsoló a nullák találkozása miatt leveri az ÉV relét, így amikor bejön a vezérel áram, akkor a FI relé puff, kiold. A bojler és a fűtésem megy vezérelt áramról, illetve felváltva nappaliról. Most beszerelt a mester egy másik mágneskapcsolót és az is ezt míveli. Egy idő relé megoldás lehet? Mit tegyek? riasztóm is van és igen kínos amikor elmegy az áram csak úgy...Köszönöm a válaszokat
Itt laksz a szomszédban, mert akkor a Te riasztódat szoktam hallani?
Mit szeretnél az idő relével? Tudtommal ez a mágneskapcsoló csak este kapcsol be, nem? Ha minden igaz, már van benne valami időzítő. ENNEK az oldalnak az áttanulmányozását javallom'! A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Keress egy valódi villanyszerelőt! Ha ezt a problémát 3 hét alatt sem tudta orvosolni, akkor a mestered nem villanyszerelő.
Jó lenen tudni hogy az egész ház tápját akarod a nappaliról az éjszakaira váltani vagy csak részáramköröket. Ugyanis a gond ott van hogy az éjszakain nincs ÉV relé, a nappalin meg van. Így azok nulláit nem szabad keverni.
Bővebben: LinkIgen, szerintem a 7. ábrán lesz a megoldás kulcsa. A FI reléket ( külön nappali, külön a vezérelt ) a mágneskapcsoló után kell kötni.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |