Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, ez volt az igaz segítség Örök hála.
Nekem nagyon gyanús adatok jöttek ki, 20KW-ra 2.5mm2 három fázisra, 10mm2 egy fázisra és 120 A-t számolt. Szerintem nagyon nem stimmel.
Betonba ágyazott kábelnek jó. Meg a rézkereskedőknek. Ha mindezt komolyan venné az ember, a kábelen megállna a fogyasztó. Csak miheztartás végett: Apósom "tévedésből" 3x0,5mm2-es kábellel kötötte be a 3kW-os bojlert. A hajam égnek állt. Amikor bekapcsolt a bojler, kiegyenesedett a kábel. Kb 5m hosszú volt és 1 teljes évig ment így, amíg én untam meg és lecseréltem. Nyilván ez a másik véglet. Azonban meglepődtem mennyire nem melegedett fel. Az is igaz, hogy a bojler nem folyamatosan ment és szerintem ez itt a kulcs. Mert sehol nem láttam olyan számolóprogramot ami ezzel is kalkulálna. Az egy dolog, ha egy csatlakozó 32A-es. De mikor vesz ki a gyakorlatban az ember 3x32-A-t asszimetrikusan 24 órán át? Ez igen ritka felhasználás.
Valamit rosszul ütöttél be 20Kw 3fázisra 10mm2-est hoz. Ezeken a dolgokon felesleges agyalni. Valaki, valamikor ezt így meghatározta és kész, aki ettől eltér szabályszerűtlenül szerel, annak minden felelősségre vonásával együtt.
Sziasztok
Valaki meg tudná mondani ennek a bakony művek biztosítéknak az értékét? Üdv
1.3A.
Ha minden igaz, ezen rajta vannak a pontos adatok: Bővebben: Link
Sziasztok! Ledes spot izzók és Energiatakarékos izzók az éjvilágítós kapcsolók miatt vibrálnak eléggé észrevehetően, mivel lehet ezt kiküszöbölni ? Az éjvilágítót nem szeretném ki iktatni a kapcsolókból.
Vagy az élvilágítók, vagy az energiatakarékos eszközök kiküszöbölésével
Vagy kis ellenállás az energiatakarékosság ellen a foglalaton...
Az első gondolatom nekem is ez volt, de ésszerűtlenül kicsinek tartottam, nem is tudtam, hogy létezik ilyen kicsi áramra.
Érdekes, amikor kipróbáltam, csináltam egy kis rövidzárat, ugyanúgy levágta az előtte lévő 16-amperest is ez mitől van, ill. hogy lehetne kiküszöbölni? Üdv
Köszi az infót!
Üdv
Azért van, mert zárlatkor meglepően nagy áramok tudnak folyni, ezt műszerrel mérni lehet. Egy jó hálózatban akár 1000 A is folyhat megfelelő zárlat esetén. Nyílván csak addig, amíg a kismegszakítók le nem oldanak. Ez lehet akár 0,2 másodperc vagy több is, de ahhoz mindenképpen elég idő, hogy a körben lévő többi kismegszakító is reagáljon.
Tehát nem lehet kivédeni akkor, ha a zárlati/terhelő áram nagyobb, mint a legnagyobb biztosító berendezés kioldási árama. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
Tehát gyakorlatilag 29,1 A-nél nagyobb áram folyt, így már értem.
Üdv
A felirat alapján C karakterisztikájú 1,3A-es lehet. Bár elég kuriózum.
1A-es is létezik. Hogy mihez, nem tudom. Talán az erősáramú vezérlést tudod vele védeni mondjuk.
Lattam mar 0.5A est is. Rendszerint vezerlesekhez hasznaljak.
Térfigyelő kamerát 500mA-el kell biztosítanom, ez alapján fizet az adott település a szolgáltatónak.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
Üdv
1,3A C karakterisztika.
Pl. kapcsolószekrényeknél leválasztótranszformátor primervédelme, kis fogyasztású érzékelők, szintkapcsolók védelme, PLC tápellátás, stb, stb.
Hello
Ismét egy biztosítékos kérdés: Nincs rajta az értéke, semmi matrica, a kapcsoló színéből lehet következtetni? (világosszürke) Valamint a bemenet jelölése sincs, ez mindegyiknél szabványos? Bakony művek. Üdv
Szerintem igen, 16A.
Köszi
Sziasztok.
Régi tapasztalt villanyszerelőkhöz fordulok. Az ezen a képen látható régi talán NDK motorvédős kapcsoló mennyire megbízható ennyi év után? A cirkulát mi készítettük apámmal, ideiglenesen került rá a kapcsoló, de arra gondoltam, hogy ha megbízható akkor ez átkerül hátra, mint vészkikapcsoló és motorvédő, hogy ha valami baj történik onnan is ki tudják kapcsolni, ne keljen átfutni a túloldalra. Elől természetesen két nyomógombos kapcsolás lesz, vészkikapcsolóval. Ide szándékoztunk felszerelni egy új motorvédőt, de pont nincs a keresett értékben. Ez a régi meg pont akkora értékű mint amekkora kell (2,8A). A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
Vészkapcsolónak jobb lenne igazi. A normál kapcsolóra nem lehet csak úgy ráütni. Ha nem jó helyen találod el a billentyűt, nem történik semmi.
Ilyen lesz felszerelve a kezelői oldalon. Lehet hogy a túloldalra is lesz egy. Ez csak amolyan tartalék kapcsoló lenne. De elsődleges dolga a motorvédelem lenne. Csak nem tudom mennyire bízhatok benne ennyi év után (öregedés?). Apám szerint nagyon megbízható, sokkal megbízhatóbb mint a korabeli csehszlovák motorvédők ennyi év után. Nem tudom, valahogy ki lehet próbálni a működőképességét házilag? Már persze azon kívül, hogy kikötök egy fázist, mert ez elég kockázatos próba volna.
Mintha ezeken oldalt lett volna egy anyagából kidomborított nyíl.
Motorvédő pedig létezik ilyen értékkel,kb.6000ft .Általában állítható értékkel vannak,például 2,5-4A.
Tudom, hogy létezik, csak nekünk nincs. Más értékű van (6-10A például). De ha minden igaz akkor módosítás történt és ez a kapcsolós motorvédő kiesett a játékból. De továbbra is érdekel a minőség, de csak mint érdekesség.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |