Fórum témák
» Több friss téma |
Nos Uraim! ÉVÉ vizsgán igazságügyi szakértő vizsgáztatott! " A szabvány betartása nem KÖTELEZŐ de ha betartjátok, van esély, hogy meg mentsünk a börtöntől"
A "kötelező" és az "ésszerű" fogalmakat kár lenne összekeverni.
Azon megint fölösleges vitázni, hogy a szabvány nem kötelező, mert ez tény. De az élet néhány területén egyéb szabályozásokkal kötelezővé tehető. Számomra az okozza a feloldhatatlan dilemmát, hogyha a szabvány követése (akár önkényes, akár kényszeres) mindenkinek jó lenne, akkor miért nem lehet azok tartalmát sokkal-sokkal szabadabban és ingyenesen megismerni.
Sziasztok!
Angliában mennyire térnek el a villanyszerelései szabványok, előírások a magyarországi illetve európaitól? Ezek a főbb eltérések nincsenek összeszedve esetleg valahol? Ha valakinek van már tapasztalata esetleg, akkor szívesen beszélgetnék vele róla. Köszönöm előre a segítő válaszokat!
Itt a segítség :
Bővebben: Link
Sziasztok,
építkezem, és a telekre az eddigi 1 fázis, 1x32A helyett beköttettem a 3 fázist (1x20A, 1x20A, 1x16A). Vakolók kérték a gépükhöz, és egyébként is kell majd a ház gépészetéhez.... Ma kipróbálták, és kiderült, hogy ez a teljesítmény kevés a 3 fázisú gépükhöz. (Elkezd felpörögni, aztán bizti leold...) DE! Tudnak szerezni 1 fázisú gépet, de ahhoz meg biztos, hogy 32A kell.... Mi lenne a legjobb ad-hoc megoldási javaslatotok? (Szomszéd nincs, ami eszembe jutott: aggregátor, de hátha van jobb 5let...) Helyesen: ötlet - Ez nem chat oldal! A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
Moderátor által szerkesztve
Idézet: „Tudnak szerezni 1 fázisú gépet, de ahhoz meg biztos, hogy 32A kell....” Ez milyen gép lehet?
A harmadik fázist is növeltesd meg 20A ra.a további 4.A különbség már nem összeg.
Mekkora motorja van a szerkezetüknek? Nálam az 5,5 kW-os gépet elviszi a 3*16A. Ha ilyen nagy géppel akarnak bűvészkedni, ne akarják a beruházást a tulajra testálni! Rakassanak ki ideiglenes csatlakozást a használat idejére! Persze ez plusz pénz, amit úgyis az építtető fizet.
Aggregátor a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás.
Próbáld meg elintézni azt hogy a szolgáltató C karakterű kismegszakítót tegyen föl.Így már 3X20A és C karakterrel sok mindenre elégnek kell lennie.
Mostanában a legtöbb helyen C-t raknak alapból.
Nekem aztán nem kell.semmit elintézni .
De mondanám alapból C tesznek mindehová!
Azért, mert itt semmi sem azért van hogy bárkinek jó legyen, hanem azért, hogy a tűzhöz közel ülők jól járjanak. Ez a keleteurópai valóság, és ez csak rosszabb lesz ha nyugatázsiaiak leszünk...
Akkor miből lenne bevétel eltartani a szabványügyi testületet meg a szabvány fordítókat? A kérdés persze költői.
Egy másik érdekes dolog: Voltam egy villanyszerelő konferencián pár éve. Akkor volt friss a kapcsolószekrények vizsgálatával kapcsolatos szabvány és elég sok kérdést fölvetett. A szabvány csak angol nyelven volt elérhető, de már használni kellett! Az egyik szabványlapot a Hensel és a Csatári Plast lefordítatta, hogy legalább annyi meglegyen magyarul. De mondhatnám a hűtéstechnikai alapszabványt is. Msz En 378. Használni kell, de az újabb kiadások nincsenek magyar nyelven. Mindegy, a felelősség átpasszolva...
Nemrég kaptam egy hírlevelet E-on területről, hogy csak kifejezett kérésre és talán valamennyi összeg megizetése mellett, ha az adott elosztóhálózat bírja csak akkor szerelnek "C" karakterisztikát lakossági fogyasztóknak.
Nálunk Émász területen pakolják a "C"-t
Lágyindító/frekvenciaváltó. Nem olcsó, de nem lesz gond az indítással.
Úgy érzed ez jó alternatíva a megrendelőnek?
DÉMÁSZ területen vagyok.
B20 az ő megszakítójuk, felhívtam a szerződött villanyszerelőt (aki az én villanyszerelőm is egyébként), elmondta, hogy nem tesz sehova sem a DÉMÁSZ C-st, ez a "hitvallásuk". (Egyébként az én oldalamon egy C25 van beépítve.) Nem láttam az egyfázisú motorral szerelt vakológépet, telefonon hívott a műszaki ellenőröm, ő adta az infókat.(...és hogy gyorsan-gyorsan meg kell oldani a helyzetet...). Ma viszont eddig kint voltam a telken, vártam a csodamasinát, de nem jelntkeztek a vakolóbetyárok. Pedig a villanyszerelőm is a közelben dolgozott ma, azt mondta, ha bármi van szóljak, és odajön, megnézi ő is hogy mit lehet csinálni. Köszönöm mindenkinek, aki ötletelt. Ha jól tippelek holnap lesz "eksön", ha más nem, akkor bérelek egy aggregátort, de kiváncsi vagyok mi lesz.
Hello! Őszintén szólva, nem is értem, miért nem benzin, vagy dízel motoros elve egy ilyen szerkezet, amit ide-oda cipelnek. Úgy percet sem kell várni a betápra.
1. Mert a legtöbb esetben zárt lakásban használják.
2. Mivel ide-oda cipelik. Így sem kicsi sem a súlya, sem a méretei.
Kár ezt a magyar belpolitikára megpróbálni kihegyezni, egész Európában drága a szabvány, ami nálunk 12 eFt, az Londonban 400 font.
Ázsiával jó irányba mutatsz, Indiában van egy pár nemzetközi szabvány ingyen.
Hordozható habarcskeverő
Ezt a gépet elbírja a 3*16A kismegszakító. Nem hinném, hogy szívesen cipelik be zárt lakásba. Azt se hiszem, hogy egy családi, esetleg társasházakra szakosodott csapat ennél sokkal nagyobbat hurcolászna, hiszen előny, ha bárhol elérhető a meghajtásához szükséges teljesítmény. Ezt pedig a legkisebb ideiglenes 3f csatlakozás is tudja.
Valószínűleg ezt nem viszik be, más típust igen.
Idézet: „ Műszaki adatok: Áramfelvétel: 230V/50Hz” Áramfelvétel egyenlő feszültség osztva frekvenciával. Mindig tanul az ember valamit. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Vettem egy fürdőszobai szekrényt, amelynek 230V kell. 3 eres kábel jön ki a szekrényből. A szekrény mögött be van húzva egy cső a falba a közeli kötődobozig, de nem ér el odáig a vezeték (20cm hiányzik). A szekrényt összerakva vettem (bemutató darab volt), roncsolás nélkül nem szedhető szét, hogy a szekrényben lévő vezetéket kicseréljem hosszabbra. A kötődoboztól le tudok hozni egy ugyanolyan 3 eres kábelt a falban lévő csőben és a szekrény mögött összekötni a 3-3 kábelben lévő vezetéket. Szabályos lenne vagy csak kötődobozban köthetnék?
Csak egy ötlet. A szekrényből kilépő vezetéket biztosan sehogy sem tudod kicserélni egy hosszabbra? Így nem kellene kötés. Ez lenne legjobb megoldás.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2018
Csak a szekrény roncsolásával tudnám a szekrényben lévő kábelt hosszabbra cserélni. Ez nem opció sajnos. A szekrény mögé bevésni mégegy kötődobozt sem éri meg. Lehetne vinni a kábelt falon kívül a kötődobozig a kötődoboz fedelének megfaragásával bevezetni, ez szabályos és nagyon ronda. Az egyetlen ésszerű megoldás a szekrény mögött (nem látható helyen) hosszabbítani a kábelt, de gondolom nem szabályos.
Idézet: „A szekrény mögé bevésni mégegy kötődobozt sem éri meg.” Valakitől nem tudsz kérni egy 67mm dobozfúrót ? Azzal gyorsan megvan, és akár konnektorral eltakarható a későbbiek folyamán. ( Esetleg a cső nyomvonalán valahol egy plusz konnektor? , dobozfúróval akár csempézett falra utólag is tehető, ha a csövet eltalálod ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |