Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nagyon lényeges mivel, hogyan forrasztod. 0,22...1mm2 ig kb 500W forrasztópáka.--s lendület! Efelett meg "Mini Wawe " szóval olvadt ,forrasztóón. Mindkét esetben préselés után.! A szigetelt saruk műanyagja is birja a 0,5 sec 400C -t . Nem látható alakváltozás. Scart csatlakozót, hogyan szednél ki egy panelból? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Idézet: Elképzeltem a műveletet 40 m-es magasságban egy távközlési tornyon. Rajtad beülő és mindenféle dolog, ami az ipari alpinistának kell. Mit ne mondjak, vannak kétségeim. „Efelett meg "Mini Wawe " szóval olvadt ,forrasztóón.”
Ami 6 oldalról laposan préseli rá, az nem lyukaszthat.Nemrég szedtem le olyan sarut, amibe a prés alulról nyomott bele két mélyedést. Ott nem lehetett letépni az elemi szálakat a saru anyagáról.
Ennek utánajárok, ígéretesnek tűnik. Köszi!
Szia!
40magas? --szép akilátás körbe ! Ott szerintem,ez nem helytálló . Nem szerelnek-huzaloznak,csatiznak . Méretre készitik , s bekötik. Az antenna stb rögzitése meg belefér a max 3 méretű kulccsal. Idézet: Nem oldható meg. Napokig lehetne írni hogy miért nem, inkább nem fárasztanám a közönséget. Sokszor már az egyenes kábel felhúzása/behúzása sem mentes a problémáktól. „Méretre készitik , s bekötik.”
Szia!
eddig csak gyárkémény oldalára" fektettem" kábelt. Fent csak bekötöttük. Lent vágtuk méretre. 80 és 40M-en volt világitás. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Azért erről a képről már jobban látni, hogy a négyzet, vagy a hatszög illik rá. A lényeg az önbeálló szorítású fogón van, nem a fixen és azon, hogy kell rá az érvég hüvely.
Hatszög lenne, ha nem lennének egymás körül csavarva az elemi szálak. Igazi állatorvosi ló ez a kábel.
Szia!
pedig a hajózásban , Kanadában, és az USÁban kedvelik. Nem véleltlenül gyártják. Biztosan van prés szerszám is hozzá.
Akkor ez a szerszám a választás hozzá.
Van persze 16 mm2 is, ha olyan kell. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2020
Sziasztok!
Az mennyire megengedett, ha gázcsőre gyorskötözővel MBCu-t rögzítek? 6A-ra biztosított vezetékről lenne szó. Mivel nem lakótérben van, nem zavarna, hogy nem szép.
Szia!
Természetesen -semennyire nem megengedett!
Szia! Szerintem csak arra voltál kíváncsi, hogy mennyire szabálytalan ha így szerelnél. Nem szabad más közmű csőhálózatát felhasználni tartószerkezetként. Persze dönteni Te fogsz, hogy mégis vagy mégse. Mü I védőcsőben vagy Mü III-ban ha gondolod és azt 50 centiméterenként bilincsel rögzítsed és még védve is lesz.
A Zbr-t sem szabad vonatok megfékezésére használni .... a perdülésgátlóról nem is beszélve.
A kamrában meg a kolbászok lógnak a gázvezetéken, úgysem látszik.
Nekem a konyhában az ablak előtt megy a réz gázcső a tűzhelyhez. Ideális volt a sötétítő függönynek. Ott is van már 14 éve!
Igazából azért kérdeztem, mert kültéren lesz, de ma dél után klímaszerelés miatt ha ideiglenesen is de felrakom.
Igaz nem teljesen villanyszerelés, de azért megkérdezném.
A tömbszelencével vannak gondjaim. Egy tömbszelencéhez milyen kábelt kell választani? Illetve honnan lehet tudni, hogy melyik tömbszelence mérethez,milyen kábelt a megfelelő? Adott pl. egy MTK 3x1.5 kábel. A kábel átmérője kb. 7mm akkor ehhez pl. egy PG9 típusú tömbszelence kell? Vagy jó hozzá a PG13 és a PG16-es típusú is? A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
Akkor jó a méret, ha kényelmesen átfér rajta a kábel de nincs 2 mm-nél nagyobb rés körkörösen. Ugyanakkor vannak olyan tömszelencék, amelyek meglepően tág határok között képesek kábel fogadni és biztosítani a tömítettséget is.
Ha van katalógus, abban érdemes megnézni mit bír adott tömszelence (b nélkül). A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
Akkor ahány gyártó, annyi jelölés?
Adott itt egy táblázat. Akkor a 7mm-es átmérőjű MTK kábel jó az M16-osba és az M20-asba is? A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
Nem. A tömbszelence valamilyen robbanómotor alkatrész (a fene tudja mire hazsnálják), a tömszelence pedig a villanyszerelői kábelátvezető.
Valahogy rosszul rögzült a neve, bocsánat.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
Akkor az a vizpumpa tömbszelence lesz
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
M20-as is megfogja de erősen deformálódik. Hozzá kell számolni a kábel rugalmasságát is, így marad az M16-os. M20-asnak az alsó felén van, nem ajánlom.
De vannak kivételek, van egy adott gyártmánynál nem a szabványos tömszelence gumi van benne, hanem eltér a mérete, például kisebb a belső átmérője és jól tömít.
Sokszor a benne lévő gumi a meghatározó . |
Bejelentkezés
Hirdetés |