Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12V 500mA-es tápegység

Témaindító: zsompi, idő: Aug 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zsompi hozzászólása Aug 1, 2010 /

Helló!

Nekem egy olyan tápegység kapcsolási rajza kellene amelynek pl. 12-24VDC bemeneti feszültsége van és 12VDC 500mA a kimeneti feszültsége!!!

Előre is köszönöm!
(#) sound válasza zsompi hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Szia!
Erre találták ki a stabilizátorokat neked egy 7812 kell. Annak max 30 voltot lehet adni a bemenetére(ha jól tudom),és minimum 14 voltot szerintem ez kell neked, ja és maximum 1 ampert tud.
(#) Flasher válasza zsompi hozzászólására (») Aug 1, 2010 / 4

Hali!

Neked ez kell a trafó és egyenírányító diódák nélkül!

12vtap.gif

(#) sound válasza sound hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

És egy kapcsolás.

kapcs.gif

(#) sound válasza Flasher hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

[OFF]1 perccel gyorsabb voltál
(#) nagy_david1 válasza sound hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Csak a pontosításért: 35V bemenő a max és 1,5A-t is elbír megfelelő hűtéssel.
Amúgy erősítős topikok után a tápegységesek a dobogósok, szerintem ez is nagyon sok helyt elfért volna. Ez utóbbit zsompi-nak írtam.
(#) sound válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Szia!
Én most olvastam a datasheetcatalog.com-on és ott maximum 1 ampert és maximum 30 voltot írt, de lehet hogy más gyártó más teljesítmény.
(#) nagy_david1 válasza sound hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Lehet, én LM és UA szériát néztem, mivel én ezeket használom. Szerintem soknak van akkora tűrése, hogy még belefér s lehet az is eldurran Amúgy nagyon "szívós" IC-k.
(#) sound válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Én is az LM et szerettem amíg volt a boltban, de mostanság csak MC-t kapok .

A 12VDC az oké de itt az 500mA-en van a hangsúly
(#) nagy_david1 válasza zsompi hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Neked miért baj az ha 1-1,5A-t bír el az IC, igazán nem tudom. Áramgenerátor funkciója is kéne legyen? Túláramvédelem? Nem értem.

Stabilan a kimenetén legyen 12V és 500mA.

500mA-nél több ne jöjjön ki a kimenetén
remélem így érthető

Egy Switch-nek lenne a tápja

Akkor jól túlkomlikáltad a dolgokat. Annyi áramot vesz fel a switch-ed amennyire neki szüksége lesz, emiatt ne félj.

Hát nem tudom mert egyszer rá dugtam egy 1A-es tápot egy másikra azt meg döglött !

És arra is 500mA volt írva

Ott feszültségkülönbségek lehettek akkor. Biztos a másik switch-ed is 12V-os volt s nem 9V? Hanem a tápod volt a hibás, vagy a switch. Mérj rá az 1A tápod valóban megfelelő feszültséget ad-e le.
(#) kadarist válasza zsompi hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Használj ilyet áramkorlátozásra. Garantáltan megvédi a tápodat is és a táplálandó áramkört is a túláramoktól.
(#) cslaci válasza zsompi hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Szia!
Ajánlom az L200 -as IC-t! Beállítható áram (max 2A) és kimenő feszültség (2,85 - 40 V). Bemenő feszültsége max 40V (10 ms-ig 60V)

Bővebben: Link

kapcs. rajz
(#) Nagymoli válasza zsompi hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Switcheket 12V-18V közötti tápról szoktam járatni, ha épp nincs meg az eredeti kistáp. Akár a legolcsóbb, átkapcsolható feszültségű dugasztápokkal is mennek, stabil táp nem is kell neki. Szomszédos lépcsőházaknál távtáplálására két, vagy három dugasztápot sorba kötök, 24-36V körüli feszültségre, a másik oldalra megy egy SAL szivargyújtós átkapcsolható feszültségű adaptert szoktam tenni, csak a bemenetén lévő 16V-os kondit kell kicserélni nagyobb feszültségűre. Kapacitásérték nem lényeges, de minél nagyobb, annál jobb. És mivel kapcsolóüzemű a cucc, így el van érve, hogy az UTP kábelen a jel mellett átmegy a táp is a kábelen, nagyobb fesz, és kisebb áram mellett. (kevesebb veszteség) Vagyis nem támasztanak a switchek semmiféle különleges igényt a táppal szemben. Fordítva ne kösd rá őket, meg 18V feletti feszt sem adj rá, mert elpukkanhat benne egy- két kondi. 12V alatt meg nem üzembiztos, szakadozhat az átvitel. Mérd meg, hogy a tápod, amit találtál hozzá, milyen feszültséget ad a switchnek, terhelés alatt. Ha megdöglik, akkor azt a PC-kről jövő nagyfeszültségű nagyfrekis zaj, vagy EPH probléma okozhatja. Nálam switch működő portjai kezdtek fogyadozni, átdugtam a kábeleket másik portba, amíg volt elég számú, na meg rákészültem új vásárlására
(#) hadnagyakos hozzászólása Aug 9, 2010 /

Ez tökéletes erre a célra.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem