Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Alkotó hozzászólása Jan 11, 2023
Leragadt itt a csevegés egy régi rajzváltozatnál, de van ebből egy újabb változat is (ami szintén kb. 10 éves). Javaslatom szerint ebből kellene kiindulni ha a további jobbítás a cél.
Nekem nincs ilyenem, de tudok több utánépítésről.
(#) Alkotó válasza kilo hozzászólására (») Feb 20, 2018
Továbbra sem tudni a lotstop-hoz mire van szükséged, ezért ahhoz is negatív filmet generáltam, de egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő.
Tanulmányozd erre gondoltál-e!
(#) dddemeter hozzászólása Okt 27, 2015
Sziasztok ,Meg szeretném épiteni az alább láthato Alkoto 2.7.4.b-v2 tápegységet de nem találok vasaláshoz alkalmas nyáktervet hozzá ha valakinek megvan legyen szives segitsen ki vele .Elöre is köszönöm a joszándékot üdv dddemeter.
(#) Husy válasza dara hozzászólására (») Szept 21, 2015
hát köszi, hogy bítztok bennem, de a soros párhuzamos kapcsolásokkal tisztában vagyok.

ha megfigyelitek az utolsó képet az 590 ohm-os ellenállással kötöttem sorba a két tápot, mert amikor csak egy kábellel kötöttem össze a panelműszer elszállt.
a műszerek 9V-os tápja külön panelen, függetlenül, külön trafóval, 9V-os stabkockával lett előállítva.

a hozzászólásom alján ott van, hogy a panelműszerek a nyákon kialakított osztóról kapják a mérendő feszt.

csatolom a rajzot. (bár rengeteg példányban megtalálható ebben a topikban, én is innen vettem.)
(#) Alkotó válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 4, 2015
Vannak különböző verziók. Szerintem neked a v2.7.4b-v2 lett többszörözve. Ezen szépen ott vannak a kérdéses alkatrészek (remélem). Csak nem kértél hozzá alkatrészoldali feliratot, ezért okoz zavart, ha régebbi változattal akarod összevetni.
De akkor mi a kérdés?
(#) szucsistvan123 válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 4, 2015
A piros pöttyök a furatot jelzik.
A potméter kimenetéről megy az IC hez a sáv, és egy még egy másik forrponthoz is, aminek a párja a - táp sávján van. És ez mind 2 potinál. (ezt jó megmondtam! ) De ez nincs a beültetési rajzon, tehát a pozíciószámát sem tudom!
Itt egy kép, és a panelterv amit Alkotótól kaptam.
(#) szucsistvan123 válasza djcaveman hozzászólására (») Júl 4, 2015
Üdv!
Erre:
(#) Alkotó válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 2, 2015
3db, csak rézoldali rajzolat, alkatrész oldal felőli nézetben (pl. vasaláshoz).
(#) szucsistvan123 hozzászólása Júl 1, 2015
Helló!
Érdekelne, hogy a csatolmányban lévő NYÁK tervnek publikus-e a .LAY változata?
(Nem módosítani szeretném, hanem csak a nyomtatásnál kellene egy olyan lehetőség, hogy több ,,ábra,, legyen egymás alatt, hogy legyen tartalék. A műnyomót meg erre fele nagyon nehéz beszerezni, ezért spórolni szeretnék vele.)
Köszi!
(#) Monster02 válasza Electricboy hozzászólására (») Ápr 27, 2014
Helló! nem egészen, csatolom (vasaláshoz). v2.7.4c-v2
(#) Alkotó válasza designer hozzászólására (») Feb 3, 2014
Elnézést, elfelejtettelek.
Most megcsináltam a képeket. A nézetek vasaláshoz jók, és a furatokat lekicsinyítettem, hogy jobban megvezesse a fúrót.
Ha nem erre gondoltál, akkor jelezd.
Én nem építettem ilyet, ezért ellenőrizd le, nem vétettem-e véletlenül hibát.
(#) Alkotó válasza designer hozzászólására (») Feb 1, 2014
Mit vársz tőlem pontosan? Nem értem a feladatot.
A v2 végű változat egy kicsit más mint az elődje, és az külön jelzéssel létezik is. Miért kellene a régibe is berajzolni?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) designer hozzászólása Feb 1, 2014
Szevasztok!
Alkotót szeretném megkérni, hogy a mellékelt rajzokat egészítse ki az R36, R37 ellenállásokkal
a 2.7.4-v2 kapcsolásnak megfelelően.
(#) Alkotó válasza Melphi hozzászólására (») Jan 8, 2014
Mellékeltem, ami szerintem jó lesz neked.
Ha másra gondoltál, akkor pontosítsd az igényed.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 29, 2013
A vasaláshoz alkalmas filmet, a rézoldalról és az alkatrész rajzolatról mellékeltem, illetve a térbeli rajzot is, ami szemléltetni igyekszik milyennek képzelem Én a kivitelt.
Akinek vannak jobbító észrevételei, az mondja el, és ha egyetértek módosítom a tervet.
(#) titike01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 9, 2013
Hát én azt az oldalt kerestem amit "granpa" adott de se azt nem találtam.
Azt amit te adtál az sem az.
Időközben átnyálaztam a letöltéseimet és megtaláltam a beültetési rajzát a kapcsolási rajzott azt nem de lehet, hogy így is sikerül összerakni.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 23, 2013
Szili83-nak. Ne írj ilyen témában privát üzeneteket!
Csatoltam -amit kértél- tervet, ez vasaláshoz, és fotózáshoz is jó lehet.
Nem találtam céltémát a hőfigyelő feliratához, ezért azt is ide teszem.
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 22, 2013
Berajzoltam a két "védő"-ellenállást (piros nyíllal jelölve). Nem közvetlen az IC lábaira tettem, hanem a potméter csúszkáira, ami áramnál ugyanaz, feszültségnél a DC-OFF elé került, de a hatása azonos. Így már ez is a panelon van, és ízlés szerint lehet használni, vagy kihagyni.
(#) Alkotó válasza janikukac hozzászólására (») Júl 4, 2013
A kérdéseidre már megszülettek a válaszok, de amiket tőlem kérdeztél, azt röviden összefoglalom.
1. Az említett ellenállások értékét nem kell változtatni. Az Rx1-2-3 azért van, mert 3 párhuzamos értékből raktam össze, a nagyobb terhelhetőség miatt. Az R7 és R11 pedig ketté lett bontva két soros tagra, ezért kaptak /1 és /2 utótagot, mert nem akartam új pozíciószámot behozni.
2. KBPC1010 típusu híd illik a panelba. itt látod pl. Oda kell rá figyelni, mert máshol -pl. Hestore- más méretet ad meg ehhez az alkatrészhez, pontosabban ennek 1006-os verziójához.
3. 10x10mm-es fekvő (az egyik legáltalánosabb alaptípus, minden cégnek van ilyen méretben).
4. Mellékeltem, minden lyukat kicsire állítottam, hogy könnyebb legyen kifúrni. A nyomtatásra oda kell figyelni, hogy a lapmérethez igazítás opcíó ki legyen kapcsolva, mert ezzel tudod elérni a pontos méretű nyomtatást. Másik észrevételem, hogy nem kell ilyen irányú nézet a fotózáshoz. Sőt éppen az a jó, ha nem ilyen a nézet, mert akkor a filmnek arra az oldalára kerülhet a nyomat, ami a panellal érintkezik, így elkerülheted a fólia vastagságából eredő torzításokat.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 6, 2012
A látvány kedvéért csináltam térbeli képeket is a tervekhez. Így jobban látszik, miként is képzeltem el a kétféle felépítést.
Természetesen a bordaprofilok bármilyenek lehetnek, Én is találomra választottam belőlük.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 4, 2012
Paneltervek, mindkét változathoz.
A tervezett módosítások mindegyike rajta van, melyek közül a mérési előtétek, és a kikapcsolási "reteszelés" akár ki is maradhat.
A határértékek beállításához (sőt akár átállítási szándék nélkül is), javaslom elolvasni az itteni mellékletet.
Kapcsolási rajz itt van.
A panelképek pl. vasaláshoz alkalmas nézetben vannak.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem