Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Leragadt itt a csevegés egy régi rajzváltozatnál, de van ebből egy újabb változat is (ami szintén kb. 10 éves). Javaslatom szerint ebből kellene kiindulni ha a további jobbítás a cél.
Nekem nincs ilyenem, de tudok több utánépítésről.
Továbbra sem tudni a lotstop-hoz mire van szükséged, ezért ahhoz is negatív filmet generáltam, de egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő.
Tanulmányozd erre gondoltál-e!
Sziasztok ,Meg szeretném épiteni az alább láthato Alkoto 2.7.4.b-v2 tápegységet de nem találok vasaláshoz alkalmas nyáktervet hozzá ha valakinek megvan legyen szives segitsen ki vele .Elöre is köszönöm a joszándékot üdv dddemeter.
hát köszi, hogy bítztok bennem, de a soros párhuzamos kapcsolásokkal tisztában vagyok.
ha megfigyelitek az utolsó képet az 590 ohm-os ellenállással kötöttem sorba a két tápot, mert amikor csak egy kábellel kötöttem össze a panelműszer elszállt. a műszerek 9V-os tápja külön panelen, függetlenül, külön trafóval, 9V-os stabkockával lett előállítva. a hozzászólásom alján ott van, hogy a panelműszerek a nyákon kialakított osztóról kapják a mérendő feszt. csatolom a rajzot. (bár rengeteg példányban megtalálható ebben a topikban, én is innen vettem.)
Vannak különböző verziók. Szerintem neked a v2.7.4b-v2 lett többszörözve. Ezen szépen ott vannak a kérdéses alkatrészek (remélem). Csak nem kértél hozzá alkatrészoldali feliratot, ezért okoz zavart, ha régebbi változattal akarod összevetni.
De akkor mi a kérdés?
A piros pöttyök a furatot jelzik.
A potméter kimenetéről megy az IC hez a sáv, és egy még egy másik forrponthoz is, aminek a párja a - táp sávján van. És ez mind 2 potinál. (ezt jó megmondtam! ) De ez nincs a beültetési rajzon, tehát a pozíciószámát sem tudom! Itt egy kép, és a panelterv amit Alkotótól kaptam.
Üdv!
Erre:
3db, csak rézoldali rajzolat, alkatrész oldal felőli nézetben (pl. vasaláshoz).
Helló!
Érdekelne, hogy a csatolmányban lévő NYÁK tervnek publikus-e a .LAY változata? (Nem módosítani szeretném, hanem csak a nyomtatásnál kellene egy olyan lehetőség, hogy több ,,ábra,, legyen egymás alatt, hogy legyen tartalék. A műnyomót meg erre fele nagyon nehéz beszerezni, ezért spórolni szeretnék vele.) Köszi!
Helló! nem egészen, csatolom (vasaláshoz). v2.7.4c-v2
Szia utolsó verzió :
Elnézést, elfelejtettelek.
Most megcsináltam a képeket. A nézetek vasaláshoz jók, és a furatokat lekicsinyítettem, hogy jobban megvezesse a fúrót. Ha nem erre gondoltál, akkor jelezd. Én nem építettem ilyet, ezért ellenőrizd le, nem vétettem-e véletlenül hibát.
Mit vársz tőlem pontosan? Nem értem a feladatot.
A v2 végű változat egy kicsit más mint az elődje, és az külön jelzéssel létezik is. Miért kellene a régibe is berajzolni? A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Szevasztok!
Alkotót szeretném megkérni, hogy a mellékelt rajzokat egészítse ki az R36, R37 ellenállásokkal a 2.7.4-v2 kapcsolásnak megfelelően.
Mellékeltem, ami szerintem jó lesz neked.
Ha másra gondoltál, akkor pontosítsd az igényed.
A vasaláshoz alkalmas filmet, a rézoldalról és az alkatrész rajzolatról mellékeltem, illetve a térbeli rajzot is, ami szemléltetni igyekszik milyennek képzelem Én a kivitelt.
Akinek vannak jobbító észrevételei, az mondja el, és ha egyetértek módosítom a tervet.
Hát én azt az oldalt kerestem amit "granpa" adott de se azt nem találtam.
Azt amit te adtál az sem az. Időközben átnyálaztam a letöltéseimet és megtaláltam a beültetési rajzát a kapcsolási rajzott azt nem de lehet, hogy így is sikerül összerakni.
Szili83-nak. Ne írj ilyen témában privát üzeneteket!
Csatoltam -amit kértél- tervet, ez vasaláshoz, és fotózáshoz is jó lehet. Nem találtam céltémát a hőfigyelő feliratához, ezért azt is ide teszem.
Berajzoltam a két "védő"-ellenállást (piros nyíllal jelölve). Nem közvetlen az IC lábaira tettem, hanem a potméter csúszkáira, ami áramnál ugyanaz, feszültségnél a DC-OFF elé került, de a hatása azonos. Így már ez is a panelon van, és ízlés szerint lehet használni, vagy kihagyni.
A kérdéseidre már megszülettek a válaszok, de amiket tőlem kérdeztél, azt röviden összefoglalom.
1. Az említett ellenállások értékét nem kell változtatni. Az Rx1-2-3 azért van, mert 3 párhuzamos értékből raktam össze, a nagyobb terhelhetőség miatt. Az R7 és R11 pedig ketté lett bontva két soros tagra, ezért kaptak /1 és /2 utótagot, mert nem akartam új pozíciószámot behozni. 2. KBPC1010 típusu híd illik a panelba. itt látod pl. Oda kell rá figyelni, mert máshol -pl. Hestore- más méretet ad meg ehhez az alkatrészhez, pontosabban ennek 1006-os verziójához. 3. 10x10mm-es fekvő (az egyik legáltalánosabb alaptípus, minden cégnek van ilyen méretben). 4. Mellékeltem, minden lyukat kicsire állítottam, hogy könnyebb legyen kifúrni. A nyomtatásra oda kell figyelni, hogy a lapmérethez igazítás opcíó ki legyen kapcsolva, mert ezzel tudod elérni a pontos méretű nyomtatást. Másik észrevételem, hogy nem kell ilyen irányú nézet a fotózáshoz. Sőt éppen az a jó, ha nem ilyen a nézet, mert akkor a filmnek arra az oldalára kerülhet a nyomat, ami a panellal érintkezik, így elkerülheted a fólia vastagságából eredő torzításokat.
A látvány kedvéért csináltam térbeli képeket is a tervekhez. Így jobban látszik, miként is képzeltem el a kétféle felépítést.
Természetesen a bordaprofilok bármilyenek lehetnek, Én is találomra választottam belőlük.
Paneltervek, mindkét változathoz.
A tervezett módosítások mindegyike rajta van, melyek közül a mérési előtétek, és a kikapcsolási "reteszelés" akár ki is maradhat. A határértékek beállításához (sőt akár átállítási szándék nélkül is), javaslom elolvasni az itteni mellékletet. Kapcsolási rajz itt van. A panelképek pl. vasaláshoz alkalmas nézetben vannak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |