Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) mazso1988 válasza cs_gabor hozzászólására (») Júl 1, 2019
JPG, bmp formátumot tudja kezelni a program azt betudod tölteni.
(#) brugo válasza reloop hozzászólására (») Szept 6, 2018
Holnap a suliba kinyomtatom rendes A4 papirra, hogy ellenörizzem a méreteket majd azután próbálom valami fényes papirra( kérek valami fotopapirt). Azt nem értem, hogy a .pdf mentés miért nincs a többi .bmp , .jpg, .gif, ....stb. melett, és egyáltalán azok mire valók ?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2018
(#) ktamas66 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 23, 2017
Gondolom egyszerűbb piktogramokról lenne szó. Viszont egyszerre többet nem lehet berakni, azt előre meg kell szerkeszteni egy kétszínű bmp-be.
(#) attika válasza teszti hozzászólására (») Okt 22, 2017
Felül az extrákra rákattintasz és a leugró ablaknál felülről a 3. , szkennelt kép betöltése.
Csak bmp formátumot fogad el.
(#) Ge Lee válasza dsanya hozzászólására (») Jún 21, 2017
Többször le lett már írva, csak vissza kell olvasni. Lefotózod jó minőségben a nyákot, a képet átkonvertálod bmp formátumba, majd beilleszted a képet (van rá külön gomb) a sprint-be mérethelyesen (addig kicsinyíted amíg nem passzolnak tökéletesen mondjuk egy IC forrszemei a betett IC makró méretéhez), és mehet az átrajzolás. Ettől még ugyanúgy vissza kell (ha kell) fejteni a kapcsolási rajzot, mert ez csak egy nyákrajz lesz, az eredeti pontos mása.
(#) joci válasza mc-4 hozzászólására (») Feb 15, 2017
Szia! Már volt szó róla, hogy nem jpg, hanem bmp kiterjesztésű képfájl szükséges. olvastasd be valamilyen képszerkesztő programba és mentés másként - Jpg kiterjesztés.
(#) Ge Lee válasza mc-4 hozzászólására (») Feb 12, 2017
Nagyon sokszor leírtam már, mindenféle képszerkesztési feladatra a Photofiltre nevű programot használom, mert nem kell több GB méretű alkalmzást telepíteni, ez 1-2MB fájlméret mellett is tud szinte minden olyan funkciót amire szükség van, valamint ingyenes és magyar nyelvű.
Átkonvertálom vele az akármilyen fájlformátumot bmp-be, majd ha van a terven olyan akkor beteszek mondjuk egy DIL 16-os tokot a makró könyvtárból, és a képet addig igazítom (kicsinyítem), alapos nagyításban, amíg a képen lévő DIL 16-ot pontosan fedi a makróból betett DIL 16-os tok. Ekkor lesz mérethelyes.
Már meglévő beültetett nyákot is könnyen újra lehet ezzel a módszerrel rajzolni, annál ugye be kell szkennelni a fóliaoldalt, vagy kell róla csinálni egy jó minőségű fényképet, és azt konvertálni majd beilleszteni a sprint-be.
Gyári készülékek tönkrement vagy eltört nyákjait is ezzel a módszerrel szoktuk mérethelyesen újrarajzolni, és újra megépíteni, amikor egy gyári új nyák vásárlása aranyárban lenne.
(#) mc-4 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2017
Mi az eljárás a pdf ből bmp re konvertnél, hogy mérethelyes legyen?
(#) Ge Lee válasza mc-4 hozzászólására (») Feb 11, 2017
Természetesen, így szokták "kölcsönvenni" vagy honosítani a más által készített terveket. Annyi a trükk, hogy át kell konvertálni a pdf-et bmp-be, és mérethelyesre lekicsinyíteni. Magam is alkalmaztam már egy két esetben, amikor nem akartam valamit a nulláról újratervezni, hanem csak módosítani benne valamit.
(#) mrbini válasza mc-4 hozzászólására (») Feb 11, 2017
Pdf-et nem. Csak bmp-t szereti.
(#) Ge Lee válasza morgo hozzászólására (») Okt 19, 2016
Annyira azért nem egyszerű mert csak pdf-be fogja tudni nyomtatni. De nyomtatni sem kell mert a megnyitás után csinál belőle sceenshot-tal bmp-t, azt meg beillesztve az ötösbe simán átrajzolja. Ez sem egyszerű, mert tulajdonképpen újra kell rajzolni. Gondolom a fejlesztők szándékosan hagyták ki a programból ezt a lehetőséget, pont azért, hogy mindenki vegye meg az újat. És az a baj hogyha megveszik akkor sosem lesz vége, lesz 8, 9, 12, meg akármennyi...
Nekem szimpatikus pl. az oroszok hozzáállása, a mai napig ötössel rajzolnak számos, sokak számára hasznos nyáktervet. Persze akadnak ott is kivételek.
(#) (Felhasználó 119324) válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 9, 2016
és *.jpg *.jpeg is beilleszthető a *.bmp mellett
(#) Travolta válasza braner hozzászólására (») Aug 28, 2016
Idézet:
„Csak azért gondoltam bmp fájlokra, mert ha több kisebb nyákot szeretnék készíteni egyszerre fel tudom rakni őket A4-es méretre.”

Ezt az SP alapból tudja.
(#) braner válasza Pioneer hozzászólására (») Aug 28, 2016
Megoldódott.
Állítottam a gammán nyomtató beállításban.
Csak azért gondoltam bmp fájlokra, mert ha több kisebb nyákot szeretnék készíteni egyszerre fel tudom rakni őket A4-es méretre.Így egy pausszal és egy nyomtatással megvan oldva.
Üdv
(#) Pioneer válasza braner hozzászólására (») Aug 28, 2016
A válasz nagyon egyszerű, a teleföld alapból világosabb színű mint a vezetősáv. Nem értem mit szeretnél a bmp-vel, nem alkalmas nyákgyártáshoz.
(#) braner hozzászólása Aug 28, 2016
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a teleföld miért lesz szürke bmp exportálás után?Tud valaki megoldást erre?
Pedig fekete fehérbe mentem le.
Szép napot

minta.jpg

(#) Alkotó válasza layout hozzászólására (») Aug 23, 2016
Talán niedziella említett valamilyen megoldást erre régebben. Ha jól emlékszem nem DWG-ből konvertált hanem tettszőleges bmp-ből, de a DWG-ből lehet bmp-t csinálni.
Erre nézelődj
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
(#) Ge Lee válasza layout hozzászólására (») Aug 23, 2016
A hatost nem használom, de ebben is működik ami az ötösben. Bármilyen képet be tudsz illeszteni, az a lényeg hogy a formátuma bmp legyen.

sl6_pic.jpg

(#) OZotyo válasza kowi hozzászólására (») Jún 9, 2015
Szia
Megnyitni csak lay fájlokat tud. Csak a háttérbe tudod betenni a bmp képet.
(#) kowi válasza kokozo hozzászólására (») Jún 9, 2015
nem segít:263 pcb.bmp ist keine Sprint-layout datei
De legalább a world-be bírnám tükrözni de már mindent feltúrtam mindent átnéztem de passz...
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2015
(#) kokozo válasza kowi hozzászólására (») Jún 9, 2015
szia!
Konvertáld át bmp-be.
(#) pjg válasza niedziela hozzászólására (») Márc 23, 2015
(#) steelbird válasza pjg hozzászólására (») Márc 22, 2015
Valahogy úgy, hogy a grafikát (bmp?) átkonvertálja gerber formátumra és úgy importálja.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2015
A mellékleted alapján azt feltételezem, hogy csak simán bmp típusú képeket illesztettél be. Ha ebben nem tévedek, akkor ezek a képek nem jelennek meg a gerbereken, illetve nem lehet őket a telifölddel kerülgetni. Sőt ha jól emlékszem, akkor a negatív megjelenésük is csak akkor lehetséges, ha már eleve a fotót így manipulálod, nem lehet simán kapcsolgatni a negatív megjelenést.
Vicsys megoldása egy teljes értékű "rézoldali objektumot" hoz létre.
A megfelelő körülmények között, mindkét módszert életképesnek tartom.
(#) ktamas66 válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 4, 2014
Csinálsz róla egy jpg vagy bmp képet, azt beteszed háttérnek (Extrák/Szkennelt kép betöltése), a dpi állításával beállítod a megfelelő méretre, és "körberajzolod".
(#) Zoli_bácsi válasza pjg hozzászólására (») Nov 17, 2013
Sajnos ezt se látja az 5.0 Nem is értem, hogy miért nem oldották meg ezt a programozók.

Az jutott eszembe - ha még kérhetek ilyet, hogy talán bmp formában, "Scanned copy" funkcióval úgymond lemásolhatnám. Ha lehet egy viszonyítási alapot is rá lehetne tenni, mondjuk egy DIL 14-et.

Köszönöm és elnézést, ha gondot okozok.
(#) OZotyo hozzászólása Szept 10, 2013
Az "Érvénytelen művelet" -et akkor írja ki, ha nincs ott mellette a TITEL.bmp.
(#) BarnaPili válasza havranarpi hozzászólására (») Nov 26, 2012
Fogsz egy szívalakot bmp-ben,és beteszed háttérnek.Addig növeled,míg megfelelő nem lesz a mérte,majd lepakolod az alkatrészeket.
István
(#) Szebence válasza Davidd hozzászólására (») Aug 4, 2011
Szívesen. Tehát az volt a probléma, hogy nem bmp képformátumban volt. Gondolom megvolt a kép pl jpg kiterjesztésben és utána a kiterjesztése módosítva lett bmp-re, de attól a kép még nem lett vektorgrafikus, csak miután olyan módban lett elmentve.
(#) Szebence válasza Davidd hozzászólására (») Aug 4, 2011
Nyisd meg a képet paint-tel és mentsd el másként bmp kiterjesztésbe. Utána próbálkozz megint a betöltéssel.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem