Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Epu2 válasza petrosz hozzászólására (») Jan 14, 2018
Üdv! Ha egy elektrolit kondenzátor hangot ad ki, akkor már csak egy kísérletet tehetsz vele. Megkísérled eltalálni a szomszéd macskáját. Egyszer.
Öreg, régen használaton kívül lévő kondenzátorokat formázni kell. Egy soros ellenállás és kicsi idő.
(#) sapikoma hozzászólása Feb 27, 2012
SZiasztok!

Olvasgattam mindenhol de egyelőre választ nem találtam. SZóval csöves erősítőbe tápnak való 400V-os kondikat hogyan kellene formázni helyesen. Ha valaki ezt letudná írni és kicsit lemagyarázni közben nagyon megköszönném.

Köszi a válaszokat
(#) ptesza hozzászólása Nov 8, 2009
Lenne 8 db olyan kondim mint ami a képen van. Nagyon olcsón vettem , lehet hogy régiek. Eléggé tekintélyes darabok , szeretném felhasználni őket egy erősítőben.

Most az lenne a kérdésem ,hogy ha mindet párhuzamosan kötöm , egyszerre lehet formázni őket? A kisütésre alkalmas lehet egy izzólámpa is? (legalább látszik mikor sül ki)

Másik , miért ad meg kétfajta feszültséget?

Úgy tervezem egy toroidra tekerek fel pár menetet , és azzal formázom , utána kicsit több menet megy rá. Természetesen egyenírányítás után. Egy dióda is megfelel?

Köszi a válaszokat!

DSC00735.JPG

(#) patexati válasza rónai ernő hozzászólására (») Aug 28, 2006
Szerintem akkor felhasználható a többiek által leírt módon, azért kell formázni,hogy elérje a névleges kapacitását és megfelelő szűrést biztosítson!A többi panelben lévő elkó legyen új feltétlenül!Nem nagy beruházás és nagyban befolyásolja quad megfelelő működését!
(#) Kera_Will válasza rónai ernő hozzászólására (») Aug 28, 2006
Illik formázni őket ... pl 10 - 20 volttal néhány órán órán keresztül. Előtét ellenálláson keresztül.
Avagy több lépcsőben kisebb, kisebb előtét ellenállásokra cserélve. pl.: 500-600 ohmtol kezdve lefele menve aztán elhagyva azt is.

Aztán nagyobb feszültségen is megismételve..
(#) Sebi válasza rónai ernő hozzászólására (») Aug 28, 2006
Régen (vagy soha) nem használt elkókat illik formázni. Ezt én úgy csináltam a régi csöves erősítőkhöz, hogy soros 4,7k ellenállással kapcsoltam az üzemi feszültségre a kondit. Analóg műszeren látványos a dolog, mert a - mondjuk350V-os kondi - nem hajlandó feljebb menni 280V-nál! Ekkor átváltom az ellenálást kisütésre (egysarkú kapcsoló karján az ellenállás, egyik állás a betáp +, másik az elkó negatív) - fesz lemegy nullára. Ezután ismét töltöm, ezt ismételgetem. Egyre gyorsabban veszi fel a töltést és eléri a tápfeszt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem