Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Sziasztok!
Nekem csak multiméterem van, és házilag barkácsolt tápegység . Szkópot egyedül a konstrukciós versenyen használtam, de akkor a legjobbat, ha jól tudom itthon 2 millió körül lehet olyat venni. Ezekkel is lehet jó dolgokat csinálni, bár a szkóp az tényleg sokszor elkéne, de ennek hiányában is meglehet azért oldani a dolgokat. Üdv, mate_x
Lassan átmegyünk a mi nem kell egy műhelybe, minimál-koncessziós témába. Egy amatőrt jellemez a nagy értékű (az egyén anyagi kereteit meghaladó) berendezések hiányának kiküszöbölése ötletes megoldás megvalósításokkal, de van egy szint, amin nem lehet túllépni megfelelő eszközök hiányában.
Szerintem zárjuk is le itt. Köszi.
Olyan franko dolgokat tettél itt közre , egy két műszer építését is beiktathatnád.
Készítettem egy csavarbehajtó motorjából egy kis körfűrészt. A 4 mm-es aluprofilt simán vágta denszesz kenéssel. Ráadásul kétszer 18 cm hosszan kellett vágni egy 50x50 mm-es profilból.
Majd nem kész az új műhelyem. Az esztergát kell még össze rakni, és egy kis kályhát kell szerezni mert befagy a sejhajom,
Jó kis műhely lett ! A hideggel meg ne foglalkozz, mert mint a kabaréban is mondták "tartást ad" !
Steve
..kellett neked ennyi ablak....
Nagyon mérő bungid lett, gratulálok! Bárcsak nekem........
Most legalább világos van. Én is 65 évet vártam rá.
Ez aztán a jó kis műhely, saját eszterga meg minden. Itt sárgulok irigységtől
Helló
Ez a kis körfűrész nagyon szuper lett. Van elfekvőben itthon nekem egy régi panelfúró motorja meg az újhoz vett kiegészítőkbe van hozzá való ki körfűrész korong. Szerinted ebből a párosból is lehetne csinálni valami ilyesmit (igaz én csak nyáklap vágására használnám).
Az én fűrészkorongom 50 mm átmérőjű apró fogazású és 2 mm vastag. A nyákkal vigyázni kell mert általában üvegszálas a hordozó és az megeszi a fűrészlapot. A motorhoz érdemes egy PWM szabályzót készíteni így a fordulatszám is szabályozható. Ha PVC lapot vágok azt kisebb fordulaton teszem, hogy ne olvadjon meg.
Nem alkalmas minden motor erre a célra. Nem ismerem a panelfúródat de én a csavarbehajtó (akkus fúrógép) motorját javaslom. Abban van erő, kb 4 Amper az áramfelvétele. A PWM-et 10 amperes akkuról járatom, így nem kellett tápot építeni és ha nagyon tolom neki az anyagot akkor sem lepődik meg. Akkut meg éjjel feltöltöm és másnap megint üzemkész.
Köszi a segítséget. Még annyi hogy olyasmi körfűrészt ami neked is van olyat barkácsboltokba lehet venni?
Hello, fájin lett a körfűrész, a fűrésztárcsa csapágyazása hogyan készült? Az egytengelyűséggel nem volt probléma?
Tökéletes Kis mühely lett Gratula,a fütés nalam is gond egyenlöre.
Én is kínlódok a fűtés hiányával.
Villamos fűtés nagyon drága. Fatüzelésű kályhát meg nem tudok betenni mert nincs hova elvezetni a füstöt. Nincs valakinek ötlete erre a lehetetlen helyzetre? Most még viselhető mert 16 °C van, de decemberben már csak 8-10 °C lesz. Én megelégednék azzal, ha 17-18 °C lenne legalább míg itt vagyok.
A füst elvezetése semmiképp sem oldható meg? Pl faláttörés stb?
Sziasztok!A fűtés a legnagyobb baj nálam is.. Télen mínuszok vannak és nagyon nehéz felfűteni.. Én fatüzeléssel fűtök..Ha jól szigetelt a műhely meg lehet próbálni egy propánpalackos kályhát beüzemelni az tud menni kis gázzal is..Persze kell megfelelő szellőzés is.
Szia!
Én ilyennel fűtök már két éve és tökéletesen bevált. Kb. 20m2-es műhelyben használom és egy óra fűtés után már elviselhető a hőmérséklet. A fogyasztása is elég kedvező, egy tél alatt 1 palack szokott elfogyni.
Én 30k-ért vettem egy mobil klímát, ami elvileg csak hűteni tud, de a csövek áthelyezésével fűtő klímát lehet belőle csinálni (párologtatóról megy ki a levegő, a hőcserélőről meg marad bent), 690W teljesítményfelvétel, 2,6kW hőt ad
Jó ez csak nekem nem vált be nincs rendszeresen fütve a műhely és ha ezzel befűtök akkor csupa pára minden , nagyon elvonja az oxigént sajnos ...
Ezzel a legfőbb probléma, hogy az oxigént is elégeti és nem ad túl kellemes közérzetet a helységben.
Ablakom nincs csak a garázskapu ami kb. 5 m2. Felnyitom lecsukom és vége minden melegnek. Most nézegetem az infrasugárzókat, de szerintem azok sem tudnak 1 COP felett. Talán valami brutál jó bevonattal max. 1,5 COP.
Igen akár fűthetnék klímával is....
Az, hogy átforgatod a csöveket majdnem rendbe is van, de biztos, hogy így nincs meg a 2,6kW hőleadás. Én már csak tudom Szerk.: Jól értem, hogy mobilkíma??? és nem osztott rendszerű?
Hát igen, mobil klíma ugyan abból a légtérből fújja ki a levegőt, mint amit fűt, de ha a szívás a helység alján történik, ahol mindig hidegebb a levegő, akkor sokat lehet javítani a COP-on.
Igen, mobil. Nekem meg egyébként nem is a műhelybe kell, hanem a szobámba, nem túl kellemes 16 fokban aludni
Az tény, hogy 16 °C -ban nem kellemes az alvás.
Szőke hosszú combúval nem próbáltad? COP tuti, hogy 5 felett lenne
"Nem ismerem a panelfúródat de én a csavarbehajtó (akkus fúrógép) motorját javaslom. Abban van erő, kb 4 Amper az áramfelvétele. A PWM-et 10 amperes akkuról járatom, így nem kellett tápot építeni és ha nagyon tolom neki az anyagot akkor sem lepődik meg."
Ugyanilyen akkus fúrót hajtok sz.gép tápról. Simán meg tud kajálni 8-10A-t, de ha lefogom a tokmányt, akkor 16-ot is. Mondjuk a táp nem túl erős, 12A-nál leold. |
Bejelentkezés
Hirdetés |