Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   187 / 308
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Örülj neki hogy egyáltalán mutat valamit. Az enyém behalt.
(#) Teaway válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Én is vettem még ennek az elődjét (csak mm skála van rajta), meg vagyok vele elégedve és nullát mutat összetolva. Viszont AUTO-OFF után, ha bekapcsolom, nem jegyzi meg, hogy hol állt
(#) satlokk válasza Teaway hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Sajnos egyszere minden nem lehet tökéletes!Szia.
(#) Mzolee válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Csak én vagyok aki másfél éve vár Lidl-s kobaltos fémdobozos fúrókészletre?
(#) elektrorudi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Köszi az info-t!
Ma vett egyet a feleségem. Már rég szerettem volna, mert egyre kevésbé látom a hagyományost, de eddig csak 6e-ért láttam.
25x rángattam ide-oda, de mindíg visszaállt 0-ra. Ez számomra kész csoda, egy ilyen áru szerszám részéről. Amire nekem kell, arra bőven jó lesz. A villamos ember, úgyis csak centiben vagy méterben mér... Ami még egy kicsit aggaszt, hogy korábban olvastam, hogy nagyon gyorsan kimerül az eleme. De ezt csak az idő döntheti el...
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Vedd ki belőle az elemet ha nem használod.
(#) hibbantpasi válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Szia!

Nekem majdnem 3 éve megvan, ritkán használom ugyan, de nem merült ki az elem benne.

üdv: hp
(#) proli007 válasza hibbantpasi hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Úgy könnyű, ha eleve kimerült elemet teszel bele..
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

A lidis nekem is eszi...
Van több méretű kínai rettenetes is, azok tovább bírják.
(#) gordonfreemN válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Na, elvileg elkészült, a mellékletekbe tettem.
Szerintem jó lett, a célnak meg még túl is megfelel.
A lényeg, hogy vagy 50 évig megint kibírja. A pofákkal egyedül kisebb baj, ott is csak az "álló" részen lévővel.
A gond az, hogy nem fekszik fel az alsó peremre az egész pofa alja, hanem slégan felfele tart, úgy 2-3 mm-es hézaggal a végén már. Ez akkor lesz baj, ha rá lesz ütve. Szerintem emiatt is kellett már most a csavarját egyengetni.
Nem tudjátok, hogy satuba való pofát milyen boltban, vagy hol lehet kapni és miként tudnak bele passzoló méretűt adni (esetleg milyen árra lehet számítani)?
(#) Alkotó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Általában nem a pofával van a baj, hanem az "ülékkel". Ki kell venni a pofákat, nélkülük "meghúzni", és így egy marógépen felszabályozni a pofa-fészket (természetesen igyekezni kell a satu alsó síkján megoldani a gépen való rögzítést) .
E miatt majd az eredeti pofa nem fog "leérni" ezért egy hézagoló lemezt lehet alá tenni, amitől nem kell idegenkedni, nagyon hosszú távon tud jól funkcionálni.

Ez a fajta sajtu huncut konstrukció, szinte lehetetlen simán egy asztallapra rögzíteni (nem is erre van kitalálva). Többféle megoldás is van a problémára, de mindegyikhez kell valamilyen "betét".
(#) gordonfreemN válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Manapság sem restek ezt a huncut konstrukciót követni, lásd a Garant satukat, vagy a Leinen-junior-éknál így hirtelen.
Azt nem értem, hogyan mondod, hogy a pofák nélkül mit húzzak meg?
Amúgy lehet igazad van, majd délután rámérek tolattyús mércével rendesen.
Köszönöm a segítséged!

Még annyi eszembe jutott, hogy nem csak alul látni ezt a szinteltérést az "üléknél", hanem fent is a pofa felfele emelkedik ki a satu síkjából. Már ha érteni mire gondolok. Én emiatt következtettem a pofára, hogy abban van elszúrva a lefogató lyuk.
(#) MateKrisz hozzászólása Jún 29, 2012 /

Sziasztok!

Kissé káosz uralkodik az asztalomon, a sok műszerzsinór miatt, és gondoltam veszek egy ilyen tartót: Bővebben: Link Vaterán találtam de kicsit borsós ára van. Csak a tartó kéne, műszerzsinórok nélkül, mert én általában a banándugó-krokodilcsipeszes mérőzsinórokat használom. Ez moduláris, elvileg lehet bővíteni meg minden. Van tippetek, hol találok ilyent olcsóbban?
(#) Alkotó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

A felfogási mód önmagában jó (sőt nagyon jó!), csak asztallapra nem lehet rendesen alapból felfogni, mert arra nem alkalmas.
Vagy egy kellően vastag asztal-lap kell hozzá, ami satu mérettől függően 50-80mm vastagságot jelent, vagy közdarab kell. Éppen ebben van a megoldás is, vagy vastagítani kell az asztalt valamilyen betéttel, vagy úgy tenni mintha vastag lenne. Ez utóbbihoz kell egy kb. 8-as lemez, aminek az egyik oldala merőlegesen fel van hajtva 60mm-re, és olyan méretű ami oldalra kb. 60-60mm-el szélesebb mindkét oldalon. A hajlított lemezhez átmenő csavarokkal felfogod a satut a saját furatain, majd a lemez kilógó szélét már az asztallaphoz tudod csavarozni.
(#) gordonfreemN válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Köszönöm a tippet, bár elég vastag lesz az asztal, úgy néztem.
A pofára rámértem és az ülékre is. Mindkettő párhuzamos.
Most vagy a satuban van elcseszve a furat, vagy a pofán. Igazából ezt pontosan megmérni nem tudtam. A régi csavarok is görbék voltak, így átugrottam sógorbátyámhoz, esztergált nekem bele csavart újat. Az egyiknek a fejét kicsit kisebbre szedte néhány tizeddel és most már csak kevesebb mint 5 tized a hézag.
A helyzet ugyanis az, hogy a helyére tudom illeszteni az ülékbe a pofát, de a pofában a csavarfejnek a süllyesztése a végénél kúpos és mikor eléri ezt a kúpot a csavarfej, akkor elhúzza vagyis központosítja a csavarhoz a pofát.
No mindegy, ezzel a néhány tizeddel már megelégszek.
(#) _vl_ válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Akkor ez konstrukciós hiba... Az üléknek fel kéne feküdnie az alátámasztásra, és függőleges irányban a csavarnak semmit nem lenne szabad tartania (hiszen abban az irányban a csavart nyírja minden erőhatás), ergó lapos fészekben lapos aljú csavarfejnek kéne lennie (mint az átlagos imbuszcsavarnál).
(#) koboraram1221 válasza MateKrisz hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Szerbusz, én a helyedben egy ilyet vágnék félbe egyszerű perforált kábelcsatorna csak, talán olcsóbb is, üdv
(#) gordonfreemN válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Teljesen egyetértek, csak az utolsó mondatod nem értem teljesen.
Nem értem mit jelent a lapos fészek. A lapos aljú csavarfej viszont megvan, nem is mondtam, hogy ez kúpos, én a pofában lévő csavarfej süllyesztésre gondoltam. Annak a "vége" ahol a csavarfej teljes besüllyedéskor felakad, nem a csavarfejhez igazodik, tehát nem "lapos", hanem kis letöréssel, kúppal van a két lyukátmérő összekötve.

De mivel elmagyarázni nehéz, inkább legyen itt egy rajz.
Pirossal jelöltem a csavart, fekete vonal mutatja, amilyen a süllyesztés metszete.
A narancssárga azt mutatja, ahol van kb. az 0,5mm hézag

Névtelen.jpg

(#) _vl_ válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Az a luk, amibe a csavar feje beleül, az a fészek. Annak az aljának kéne laposnak (síknak) lennie, úgy, hogy illeszkedjen a csavar aljához. Ez, hogy a fészek kúpos, a csavar alja meg nem, ez talán a legrosszabb kombináció, mert így csak egy nagyon kis felületen támaszkodik fel a csavar. Szerintem ilyenkor nem is lehet úgy meghúzni a csavart, hogy az ütések hatására ne lazuljon ki könnyen.
(#) sargarigo hozzászólása Jún 30, 2012 /

Dicsekszem kicsit én is!
Lakásban az elektronikai műhelyre itt is egy alternatíva!
Ma sikerült hozzájutni a szekrényhez, nosza gyorsan be is laktam
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Igen, szerintem ezt még az asszony is elviseli...
(#) peterpan válasza Gafly hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

igen: csukva.
(#) MateKrisz válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Szia!
Jó ötlet! Erre nem is gondoltam, pedig használok ilyen csatornát. Közben még ezt találtam, nem is olyan drága és elég kulturált: Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Van egy rendkívül kritikus pontja az ajtóra szerelt alkatrésztárolónak. Ha feszült állapotban bevágod az ajtót, akkor azzal a lendülettel ki is borítottad a fiókocskák nagy részét.
(#) sargarigo válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Igen, tudom! Ha lendületesen nyitom, akkor is
De csak kíméletesen..
Amúgy mivel így kikerült a sok motyó a hálószobából, még asszony örül neki a legjobban! Még nyitott állapotban is!
(#) TAKLACO válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Ilyen kabelcsatornaval is megoldhato a merozsinorok tarolasa.Bővebben: Link
(#) gordonfreemN válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

A satupadon nagyon jól néz ki az a bevonat, mi lenne?
És jól látom, egy ESD-s széked is van?
(#) satlokk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Nagyon jó a nyák tartód!
(#) satlokk válasza satlokk hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Sziasztok!
Nem hiába meleg van de jobb a szabadban mint benn a műhelyben!
(#) scooby_ válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Húúú! Ez nagyon ötletes!!
Irigyellek az oszcilloszkópodért!
Következő: »»   187 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem