Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Örülj neki hogy egyáltalán mutat valamit. Az enyém behalt.
Én is vettem még ennek az elődjét (csak mm skála van rajta), meg vagyok vele elégedve és nullát mutat összetolva. Viszont AUTO-OFF után, ha bekapcsolom, nem jegyzi meg, hogy hol állt
Sajnos egyszere minden nem lehet tökéletes!Szia.
Csak én vagyok aki másfél éve vár Lidl-s kobaltos fémdobozos fúrókészletre?
Köszi az info-t!
Ma vett egyet a feleségem. Már rég szerettem volna, mert egyre kevésbé látom a hagyományost, de eddig csak 6e-ért láttam. 25x rángattam ide-oda, de mindíg visszaállt 0-ra. Ez számomra kész csoda, egy ilyen áru szerszám részéről. Amire nekem kell, arra bőven jó lesz. A villamos ember, úgyis csak centiben vagy méterben mér... Ami még egy kicsit aggaszt, hogy korábban olvastam, hogy nagyon gyorsan kimerül az eleme. De ezt csak az idő döntheti el...
Vedd ki belőle az elemet ha nem használod.
Szia!
Nekem majdnem 3 éve megvan, ritkán használom ugyan, de nem merült ki az elem benne. üdv: hp
Úgy könnyű, ha eleve kimerült elemet teszel bele..
A lidis nekem is eszi...
Van több méretű kínai rettenetes is, azok tovább bírják.
Na, elvileg elkészült, a mellékletekbe tettem.
Szerintem jó lett, a célnak meg még túl is megfelel. A lényeg, hogy vagy 50 évig megint kibírja. A pofákkal egyedül kisebb baj, ott is csak az "álló" részen lévővel. A gond az, hogy nem fekszik fel az alsó peremre az egész pofa alja, hanem slégan felfele tart, úgy 2-3 mm-es hézaggal a végén már. Ez akkor lesz baj, ha rá lesz ütve. Szerintem emiatt is kellett már most a csavarját egyengetni. Nem tudjátok, hogy satuba való pofát milyen boltban, vagy hol lehet kapni és miként tudnak bele passzoló méretűt adni (esetleg milyen árra lehet számítani)?
Általában nem a pofával van a baj, hanem az "ülékkel". Ki kell venni a pofákat, nélkülük "meghúzni", és így egy marógépen felszabályozni a pofa-fészket (természetesen igyekezni kell a satu alsó síkján megoldani a gépen való rögzítést) .
E miatt majd az eredeti pofa nem fog "leérni" ezért egy hézagoló lemezt lehet alá tenni, amitől nem kell idegenkedni, nagyon hosszú távon tud jól funkcionálni. Ez a fajta sajtu huncut konstrukció, szinte lehetetlen simán egy asztallapra rögzíteni (nem is erre van kitalálva). Többféle megoldás is van a problémára, de mindegyikhez kell valamilyen "betét".
Manapság sem restek ezt a huncut konstrukciót követni, lásd a Garant satukat, vagy a Leinen-junior-éknál így hirtelen.
Azt nem értem, hogyan mondod, hogy a pofák nélkül mit húzzak meg? Amúgy lehet igazad van, majd délután rámérek tolattyús mércével rendesen. Köszönöm a segítséged! Még annyi eszembe jutott, hogy nem csak alul látni ezt a szinteltérést az "üléknél", hanem fent is a pofa felfele emelkedik ki a satu síkjából. Már ha érteni mire gondolok. Én emiatt következtettem a pofára, hogy abban van elszúrva a lefogató lyuk.
Sziasztok!
Kissé káosz uralkodik az asztalomon, a sok műszerzsinór miatt, és gondoltam veszek egy ilyen tartót: Bővebben: Link Vaterán találtam de kicsit borsós ára van. Csak a tartó kéne, műszerzsinórok nélkül, mert én általában a banándugó-krokodilcsipeszes mérőzsinórokat használom. Ez moduláris, elvileg lehet bővíteni meg minden. Van tippetek, hol találok ilyent olcsóbban?
A felfogási mód önmagában jó (sőt nagyon jó!), csak asztallapra nem lehet rendesen alapból felfogni, mert arra nem alkalmas.
Vagy egy kellően vastag asztal-lap kell hozzá, ami satu mérettől függően 50-80mm vastagságot jelent, vagy közdarab kell. Éppen ebben van a megoldás is, vagy vastagítani kell az asztalt valamilyen betéttel, vagy úgy tenni mintha vastag lenne. Ez utóbbihoz kell egy kb. 8-as lemez, aminek az egyik oldala merőlegesen fel van hajtva 60mm-re, és olyan méretű ami oldalra kb. 60-60mm-el szélesebb mindkét oldalon. A hajlított lemezhez átmenő csavarokkal felfogod a satut a saját furatain, majd a lemez kilógó szélét már az asztallaphoz tudod csavarozni.
Köszönöm a tippet, bár elég vastag lesz az asztal, úgy néztem.
A pofára rámértem és az ülékre is. Mindkettő párhuzamos. Most vagy a satuban van elcseszve a furat, vagy a pofán. Igazából ezt pontosan megmérni nem tudtam. A régi csavarok is görbék voltak, így átugrottam sógorbátyámhoz, esztergált nekem bele csavart újat. Az egyiknek a fejét kicsit kisebbre szedte néhány tizeddel és most már csak kevesebb mint 5 tized a hézag. A helyzet ugyanis az, hogy a helyére tudom illeszteni az ülékbe a pofát, de a pofában a csavarfejnek a süllyesztése a végénél kúpos és mikor eléri ezt a kúpot a csavarfej, akkor elhúzza vagyis központosítja a csavarhoz a pofát. No mindegy, ezzel a néhány tizeddel már megelégszek.
Akkor ez konstrukciós hiba... Az üléknek fel kéne feküdnie az alátámasztásra, és függőleges irányban a csavarnak semmit nem lenne szabad tartania (hiszen abban az irányban a csavart nyírja minden erőhatás), ergó lapos fészekben lapos aljú csavarfejnek kéne lennie (mint az átlagos imbuszcsavarnál).
Szerbusz, én a helyedben egy ilyet vágnék félbe egyszerű perforált kábelcsatorna csak, talán olcsóbb is, üdv
Teljesen egyetértek, csak az utolsó mondatod nem értem teljesen.
Nem értem mit jelent a lapos fészek. A lapos aljú csavarfej viszont megvan, nem is mondtam, hogy ez kúpos, én a pofában lévő csavarfej süllyesztésre gondoltam. Annak a "vége" ahol a csavarfej teljes besüllyedéskor felakad, nem a csavarfejhez igazodik, tehát nem "lapos", hanem kis letöréssel, kúppal van a két lyukátmérő összekötve. De mivel elmagyarázni nehéz, inkább legyen itt egy rajz. Pirossal jelöltem a csavart, fekete vonal mutatja, amilyen a süllyesztés metszete. A narancssárga azt mutatja, ahol van kb. az 0,5mm hézag
Az a luk, amibe a csavar feje beleül, az a fészek. Annak az aljának kéne laposnak (síknak) lennie, úgy, hogy illeszkedjen a csavar aljához. Ez, hogy a fészek kúpos, a csavar alja meg nem, ez talán a legrosszabb kombináció, mert így csak egy nagyon kis felületen támaszkodik fel a csavar. Szerintem ilyenkor nem is lehet úgy meghúzni a csavart, hogy az ütések hatására ne lazuljon ki könnyen.
Dicsekszem kicsit én is!
Lakásban az elektronikai műhelyre itt is egy alternatíva! Ma sikerült hozzájutni a szekrényhez, nosza gyorsan be is laktam
Igen, szerintem ezt még az asszony is elviseli...
Szia!
Jó ötlet! Erre nem is gondoltam, pedig használok ilyen csatornát. Közben még ezt találtam, nem is olyan drága és elég kulturált: Bővebben: Link
Van egy rendkívül kritikus pontja az ajtóra szerelt alkatrésztárolónak. Ha feszült állapotban bevágod az ajtót, akkor azzal a lendülettel ki is borítottad a fiókocskák nagy részét.
Igen, tudom! Ha lendületesen nyitom, akkor is
De csak kíméletesen.. Amúgy mivel így kikerült a sok motyó a hálószobából, még asszony örül neki a legjobban! Még nyitott állapotban is!
Ilyen kabelcsatornaval is megoldhato a merozsinorok tarolasa.Bővebben: Link
A satupadon nagyon jól néz ki az a bevonat, mi lenne?
És jól látom, egy ESD-s széked is van?
Nagyon jó a nyák tartód!
Sziasztok!
Nem hiába meleg van de jobb a szabadban mint benn a műhelyben! |
Bejelentkezés
Hirdetés |