Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Adatvédelem / Jelszóbiztonság
Lapozás: OK   2 / 2
(#) uniman hozzászólása Szept 27, 2024 /
 
Talán már kérdeztem...(vagy nem):
A Hotmail mikor küldi a másodlagos emailfiókba a "Microsoft-fiókjához kért egyszer használható kódot" ?
Persze én nem kértem...de az a gyanúm, hogy ezt akkor küldi, ha új eszközről jelentkeznek be a fiókba, sőt ami aggasztó, hogy ezt csak a megfelelő jelszó beírása után küldi, de előtte kéri a másik (biztonsági) emailcímet. De annyira gyagyás, hogy arra a címre is elküldi, amibe éppen be akarok lépni.
Értitek...? Nem bírja felfogni, hogy ilyet csakis a másik (biztonsági) emailcímre kéne küldeni...pedig ez logikus lenne.
Talán a "robotok" írják be, a biztonsági emailcímemet nem bírják kitalálni (Nekem odaküldi, ha azt beírom). De szerencsére harmadik idegen emailcímre nem küldi, próbaltam.
Nem izgulok, de cca. 2 óránként sikertelenül próbálnak belépni továbbra is, régebben 2 percenként.
De most is cseréltem jelszót, 20 karakteresre váltottam...1-2 hét nyugit remélve (mire kitálálják újra).
Köszönöm, ha Hotmailos tagtársunk ír valamit a saját tapasztalatáról.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2024
(#) KBal76 válasza uniman hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
Az ilyen "gyagyás" megoldás nem áll távolt az OTP-tôl sem. Nemrég nagyobb összegű átutalásomkor küldött a szokásos SMS-es kód mellé, egy másik kódot az email címemre. De hát az is ugyanúgy a telefonomon csipog! Ha a telómat megszerezték (vagy feltörték/stb.) akkor tökmindegy hány kódot küldenek rá.
Másik szintén OTP-s agymenés, hogy netes vásárláskor kérnek a bankkártya (vagy virtuális kártya) hátán lévő 3 jegyű kód mellé, plusz az SMS-es kód mellé egy harmadikféle kódot (amit nem dinamikus, netbankon át kaptam egyszer). Ami szuper is lehetne, hiszen ez nincs a kártyára gravírozva (mondjuk nekem minden kártyafrissítéskor első dolgom hogy felírom, majd lepörkölöm a 3-jegyû kódot a hátáról.) Ott a hiba, hogy ezt kizárólag magyar vásárláskor kéri, ha külföldi oldalon költöm a pénzem, akkor ezek nincsenek. Egy csaló nyilván nem fog magyar oldalon költeni, ha a külföldin két azonosítóval kevesebb akadályba ütközik, és még gondolom a lenyomozása is nehézkesebb.
(#) Doky586 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
"kizárólag magyar vásárláskor kéri"

Egész európa egységes.
EU-n kívüli vásárlást meg letiltottam a fő kártyámról.
EU-n kívül csak a virtuális kártyám használható.

Szóval pont jól van ez, így biztonságos.
(#) uniman válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
Nekem magyar neten fizetéskor az egyik helyen 12 ezernél sem küld/kér kódot, máshol meg akár 1500 Ft-nál is "kódol"...zsákbamacska!
(#) Doky586 válasza uniman hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
Így van jól. Tudja a bank hogy ezen helyekről rendszeresen vásárlok így feleslegesen nem vagy csak ritkán ellenőrizget. Logikus.
(#) KBal76 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
Pont jó, hogy EU-n kívül nem kér két kódot, ha a szomszéd utcából rendelek akkor meg kér? A virtuális meg a sima kártya netes vásárláskor informatikailag ugyanaz..
(#) Doky586 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 27, 2024 /
 
Nyilvánvaló hogy az EU rendelet csak az EU-ban van érvényben, semmi köze pl kínához..

Ezért mondtam hogy ha a fő kártyámmal próbálnék valamit kínából vásárolni akkor azért nem kérdezne semmit mert azonnal elutasítaná a műveletet.
Ez csak a virtuális kártyámmal menne ami másik számlához csatlakozik amire csak akkor és csak annyi pénzt teszek amennyi a vásárláshoz kell.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem