Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
A MISO és SCK lábak nem jó helyen voltak, már működik! Köszi
Köszi! összenézem a dolgokat, megpróbálok valamit összetákolni, utána kereshetlek az ügyben?
Üdv Mindenkinek!
Valamikor 1000 éve elég jól ismertem a C nyelvet, de koromnál fogva én már csak felejtek. Azt szeretném kérdezni, ha van egy uint16_t típusú tömböm, hogyan is kell megadni, hogy ugyan erre a helyre tegyek rá egy uint8_t típusú tömböt?
Union használatával megoldható. Az unionnak két tagja lesz, egy uint16_t és egy uint8_t tömb, a kezdőcímük azonos lesz, de a két tömbre külön-külön lehet hivatkozni a neveikkel.
A pointert akarod lecserélni alatta, vagy az adatokat is?
8 bitesen beolvasni, 16 bitesen feldolgozni.
Helló!
Kb 2 hónapja ismerkedem, tanulgatom az Arduino programozását. Csak úgy szépen az alapoktól elkezdve (led, gombok, analóg bemenet, pwm, lcd, dht11, szervo, stb). Főként youtube-ról szedem az ötleteket, és most szeretnék készíteni egy távirányítós (bluetooth) kisautót. Amíg megjön kínából a készlet az autóhoz, addig a többi részegységgel foglalkozom. Az L298N modul vezérlése már érthető, nyomógombokkal megy a négy irány és a fordulatszám állítása is. Most a HC-06 modul van soron, és ez a videó az ismeretanyag: Bővebben: Link. A szintillesztőre még szintén várok, így ellenállásosztót használok a Tx és az Rx lábakon is (1+2kOhm). Az Android applikáció ugyanaz, mint a videóban, az Arduino kód pedig ez:
Egyszerűen csak a 13-as lábra kötött LED-et szeretném ki-be kapcsolni, de nem megy. A telefon kapcsolódik a modulhoz, a piros és a kék LED is folyamatosan világít a kapcsolódást követően. De utána hiába bökdösöm a jelölőnégyzetet, nem történik semmit sem. Ha jól gondolom 4 helyen lehetne a hibát keresni: 1) Hibásan fut az Arduino-ban a program. Szerintem ez kilőve, mert soros monitoron kiküldve az 1 és 0 karaktereket, a LED úgy működik, ahogy kell. 2) Az ellenállásosztó nem megfelelő. A modul Rx és Tx lába is 1-1db 2kOhm-mal testen, illetve 1-1db 1kOhm-mal az Arduino megfelelő (Tx és Rx) lábain. 3) A telefon és a modul közötti kommunikáció nem működik. 4) A modul és az Arduino közötti kommunikáció nem működik. Ötletem sincs, hogy ez utóbbiakat hogyan ellenőrizhetném. Annyit tudok, hogy programozáskor az Rx, Tx lábakat le kell kötni, mert zavart okozhat. Ebből kiindulva gondoltam arra (hátha visszafelé is zavarják egymást), hogy nem USB-ről táplálom az UNO-t, hanem külső tápról. De nincs javulás. A segítségeteket szeretném kérni, a továbblépéshez.
A fizikai rx-tx vonalon van beépített ellenállás sorban a kivezetéssel. Miért kell a szint illesztő? 3,3 V-on járatod a BT modult? Ha 5 V a tápfesze a hc-06-nak is, akkor felesleges a szintillesztés, legalábbis én nem használtam, mondjuk nem is a 0-1 lábakkal kommunikáltam, hanem softwareserial-lal oldottam meg a dolgot.
5V-on használom, de több helyen is olvastam, hogy 3.3V-os jelszintet kíván. A modul hátán is szerepel ez a felirat. Bár ugyanolyan sok helyen láttam szintillesztés nélkül is.
Lényeg a lényeg, kipróbáltam, hogy közvetlen kötöm be, és úgy sem üzemel.
Nincs. Modul Rx az Uno Tx-hez és fordítva.
Telefon és a modul össze van párosítva? PIN-t beírtad neki?
A telefonos applikáció működőképes? Azt csinálja amit kell, látod valahol, hogy összecsatlakozott a modullal?
Nincs más ötletem,, próbáld meg a 8-9 lábat softwareserial-lal.
Üdv!
Aki esetleg a Sublime Text programot használja a Stino-ST4ArduinoIDE pluginnal Arduino programozáshoz, annak talán hasznos lehet a plugin magyarítása.A fájlt csak be kell másolni a Stino főmapáján belül a preset mappába és utána programon belül átálítani a nyelvet.A plug a GitHub-ről tölthető.
Természetesen párosítva van, az alapértelmezett 1234 kódot kérte. Az app jelzi, hogy kapcsolódott, és a modulon is átvált a villogásról a folyamatos világításra a LED.
De annak már nincs jele, hogy a jelölőnégyzetet kipipálva átküldené-e az 1-es számot, illetve eltüntetve a pipát a 0 számot.
Semmi változás. Ez sem csinál semmit:
Sziasztok!
Milyen szimulátort tudnátok ajánlani, amivel tesztelni lehetne az Arduinohoz írt programokat? Egyrészt maga az Arduino hardver is hiányzik még, másrészt az életben nem próbáltam még saját készítésű programokat használni, úgyhogy célszerűbbnek látom a virtuális tesztelést első körben. Van egy projekt amit szeretnék majd valamilyen arduinos rendszerrel megoldani, ahol bemenetként 6db kapcsolót, 1 analóg szenzort (nyomásmérő szenzor, vízhez), kimenetként 2db relét és pár LED -et kéne majd kezelni illetve valahogy egy időzítést megoldani (minden nap, x ideig működjenek bizonyos funkciók). Nyilván nem fog összejönni egyik napról a másikra, de majd egyszer csak elkészül... Ehhez melyik arduino hardvert javasolnátok? Köszönöm
Virtuálisan mit tesztelnél a vázolt projekten? Mert a compiler eldönti hogy lefordul-e, de a többihez komplett áramkörszimuláció kellene. Ami önállóan létezik, de hogy arduinoval összehozták-e, hát passz. Szerintem inkább nem, de hátha tévedek.
A leírt igényeknek egyébként bármelyik megfelel a lilypad és hasonlók kivételével, de talán még azok is. Én Uno-t javasolnék ha akarsz valamilyen shield-et használni, mert az leginkább ahhoz van. Ha nem, akkor inkább Nano, mert kb. ugyanazt tudja, de olcsóbb, kisebb és breadboard-ba dugható/próbanyákba forrasztható. Persze vannak olcsóbb cuccok (pl. pro mini), de ezekről nincs tapasztalatom. Nano klón kb. 700 Ft körül rendelhető Kínából, amire persze várni kell pár hetet, hacsak nincs Tarján körül valaki aki megszánna beker áron. Tavir.hu-n amúgy 2000 Ft az ára amire a szállítás is rájön, szóval ha sürgős akkor az se olyan húdedrága...
Ez a circuits.io ingyenes? Mert az autodesk nem épp erről híres...
Amúgy jónak tűnik, lehet regisztrálok rá.
Proteus Design, portable-t is lehet talalni
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Sziasztok, olyan kapcsolást keresek Pic , vagy arduino felhasználásával, programmal együtt, ami egy szervomotort vezérel, adott esetben egy fényforrás megszűnésekor PWM jelet állít elő egy szervó működtetéséhez ,mondjuk negyed fordulatot tegyen meg gyors sebességgel.
Ingyenes. Nem csak Arduinot szimulál, hanem össze tudsz rakni komplexebb áramköröket is. Sajnos elég erőforrásigényes, így lassú is. Simán rakhatsz az Arduino mellé shift registert, miegymást.
Szia!
Próbáld meg így. Nekem is így működik valamiért a soros kommunikáció. Az available() függvénnyel nálam sem működik valamiért a soros port.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Most ismerkedek az arduino programnyelv és C# (Csharp) programnyelv összekapcsolásával. Egy LED PWM vezérlést szeretném megvalósítani megvalósítani. Addig eljutottam, hogyha fix értéket adok meg akkor működik a PWM szabályozás. De ha pl. trackbar (csúszka) elemmel csinálom a vezérlést akkor nem a csúszka aktuális értéket adja át a soros porton.
Arduino kód:
C# kód:
Esetleg tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Szia!
Ha jól gondolom, akkor a button-okkal megy, csak a scroll-nál lesz más ugye? Azaz, a C# kódban a scroll működik, azaz a textbox is felveszi az értéket, stb, csak az arduino nem megfelelő értéket kap? A button-oknál meg minden ok?
Igen valóban úgy van, ahogy írod. Már néhány megoldást kipróbáltam. De az érdekes , hogy scroll-kor az egyes pl. 81,103, stb. értéknél is bekapcsolja a LED -et. A gombokkal működik rendesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |