Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aszinkron motorok tekercselése
 
Témaindító: zgancs, idő: Szept 30, 2007
Lapozás: OK   18 / 18
(#) klenósanyi válasza pumpa hozzászólására (») Hé, 20:21 /
 
Kösd át deltába, úgy próbáld ki! Ha 400/230 V-os a motor, elképzelhető, hogy csillagban nem éri el az üzemi fordulatszámot, attól melegedhet.
(#) VIM válasza pumpa hozzászólására (») Hé, 21:32 /
 
Mivel nem eredeti a kapocsdekni és a háromfázisú bekötéshhez a kihozatal így benne van a pakliban, hogy valamelyik tekercs vége nem azonos a másik kettőével ezért ellene dolgozik. A legkisebb áramelvételnél lesz megfelelő a kondenzátor értéke. Szerintem is deltába kellene összehozni a tekercsek kivezetéseit és aszerint bekötni egyfázisra.
(#) pumpa válasza VIM hozzászólására (») Sze, 21:32 /
 
Most tudtam vele foglalkozni, kérlek nézzétek meg a képeket. Átkötöttem deltába ezek az eredmények jöttek ki. A melegedés még mindig megvan ,de csak masz.40 fokig, üresjárásban. A hangja egy kicsit jobb lett.
Mivel ez a motor egy szőlődarálót hajt meg szerintem kellene teljesítmény is hozzá ezért azt a 1,95Ampert keveslem. A fordulata 950/perc körül van. Ezt a 0,5vagy 0,55 huzalt hány amperral terhelhetem? Mekkora kondenzátort rakjak rá? Sajnos a tekercselési vázlata nincs meg.
(#) pumpa válasza pumpa hozzászólására (») Csü, 20:04 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat a probléma megoldódott!
(#) VIM válasza pumpa hozzászólására (») Csü, 20:07 / 2
 
Tessék róla beszámolni!
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem