Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
A dióda ha rossz, akkor túlnyomó többségben zárlat. Megkeresed és megméred, de a kérdésedből és abból, hogy ezt már írtam arra következtetek, hogy nem kellene egyedül nekifognod.
A táp IC bármilyen lehet, de ott is valószínűsíthető zárlat, bár általában a védődióda hamarabb hal és vége a dalnak.
Nagyot nem hibázhatok.
![]()
Előtte mérd meg sztem mindenképp,ami jó azt minek cserélni?
"( némely típusoknál táp ic halál.) " Így a táp mellett lévőt is kicseréltem. Kész vagyok már csak a próba van hátra.
Megöl a kíváncsiság ![]()
Az, hogy hova rakta a mérnök az egy dolog, hogy mit is csinál, pl. tápfeszültséget, az meg egy másik. Anélkül, hogy tudnád mi is az, és valóban zárlatos-e cserélgetni az alkatrészeket...az megint egy másik.
Sziasztok! Valaki nem tudja megmondani, hogy mi a neve ennek a csatlakozónak?
Sajnos ez spec autórádió csatlakozó, nem egyszerű beszerezni.
Jobban jársz ha kivezetékeled,milyen márka a rádió?
Ha egy autórádió kimenetét 4-8 ohm -al lehet terhelni akkor mi a jobb,ha kisebb vagy ha nagyobb ellenállással van terhelve?
Mikor fog jobban szólni?
Ha 4 ohm-al terheled, akkor hangosabb lesz, de függ a hangszóró érzékenységétől is. Az autórádiókhoz szükséges hangszórók jellemző impedanciája 4ohm. Nehezen tudnál beszerezni 8 ohmos autóhangszórót, hamarabb lenne 2, vagy 1 ohmos.
Sziasztok!
Van rgy Alpine CDE195T fejegysègem ès kilapcsolàs utàn folyamatosan mutatja az idöt ès vilàgít! Mi lehet a baja?
Szia. Annak kell is, amíg feszültséget kap. Két pozitív feszültséget kell kapnia, az egyik állandó, a másik kapcsolt, a gyújtáskapcsoló vezérli. Amikor a kapcsolt feszültség megszűnik, akkor fog kikapcsolni a készüléken az óra, meg a világítás. A Peugeot -kban pl. ez több percre késleltetve van, úgyhogy ez változó.
Ha a tied nem kapcsol le a gyújtás levétele után, akkor valószínűleg rosszul van bekötve, nem kapcsolt 12V -ot kap oda, ahová annak kellene menni. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Nekem viszonylag régi kb 15éves sony hangszórók vannak hátul kalaptartóba és mind 8 ohm-os
![]()
Nem biztos,hogy rosszul van bekötve.
Ha az is olyan mint a sony akkor ha nem úgy kapcsolod ki,hogy egyszer megnyomod az OFF-ot hanem hosszan nyomva tartod akkor kikapcsolja nullára a kijelzést is. Két vezeték van aminek tápot kell kapnia a sárga vagy a piros már nem vagyok benne teljesen biztos az a memória és állandó 12Voltot kell kapjon,a másik meg mehet a gyújtáskapcsoló ACC állására. Nekem össze van kötve mind a két szál és úgy megy 12V-ra,mert nem szeretem ha csak akkor szól a rádió ha benne a kulcs vagy el van fordítva ACC állásba.Kinek mi a szimpatikus,de én elsőre megpróbálnám azt,hogy hosszan nyomod a kikapcsoló gombot.
Feltételeztem, hogy ezen a műveleten már túl van...
Lehet, hogy semmi. Nekem egészen más típus van, és kikapcsolás után én döntöm el mi legyen a kijelzőn. Akár semmi, akár az idő, akár a készülék saját reklámja. Ezek között a DISP gombbal lehet váltogatni.
Sziasztok! Adott egy kínai autómagnó, full SMD, USB és SD kártyaolvasóval, cd-t nem tud. Az a problémája hogy valamiért nem ad hangot. Bekapcsoláskor van egy kattanás a hangszórókon. TDA7377 van benne, tápfeszt, stby-t megkapja (olyan 3.3V körül). Méricskéltem mérőműszerrel a bemenetek lábait, majd észrevettem hogy az erősítő fokozat csak jó kell legyen, mivel ha hozzáértem brúgott a hangszóró (a bemenethez, az IC tövében a kondik előtt). Megy egy mute vezeték is az erősítő fokozathoz, a műszer szerint GND van rajta. Hogyan tudnám megpróbálni, hogy a processzortól érkezik-e audió jel?
Oszcilloszkóp..vagy szerzel egy kicsi erősítőt és kihangosítod azzal. De ha nem szól magától, csak "kézrátétellel" akkor nem kap jelet.
Az gyanús nekem hogy hiába nyomom meg a készüléken a mute gombot, mindenféleképpen az erősítőhöz érkező MUTE feliratú vezetéken GND van. Lekötöttem a vezérlőről, majd összekötöttem a STBY-vel, de hiába semmi hangja nincs. Már eszembe is jutott milyen kicsi erősítőt kössek rá, megpróbálom
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Oda is van a fele hangerőd, hacsak nem átlag feletti érzékenységű hangszórók. Nem autósak, hanem valami mini hifié?
Diódavizsgálóval és feszültség mérővel 0V.
Autósak mind,és mi van akkor ha két 8 Ohm-ot párhuzamosan összekötöm?
Azt nem tudom mennyi dB az érzékenysége,de holnap kiszedem már őket hátha van valami írva a mágnesre,az is lehet tévedtem és nem 8 Ohm,de valamiért az van bennem,hogy akkora. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Berakhatnád a képét, mert nem láttam még 8ohmos Sony autóhangszórót. Persze, ha párhuzamosan kötsz kettőt belőle, az 4 ohm, de ettől nem változik az a tendencia, hogy autóba 4ohm a legelterjedtebb és a 8 ohm a fehér holló, mert értelmetlen.
Megnéztem és nincs rajta már a matrica,rámérve valóban 4 Ohm mind
![]() Igazad volt,nem tudom,hogy miért 8-ra emlékeztem.
Sziasztok! Adott egy pioneer DEH-P4800MP fejegység ehez keresnék csatlakozót, mert az autóba ahova be szeretném kötni, normál ISO csatlakozó van. Valaki nem tudja a nevét annak a csatlakozónak ami ebben a fejegységben van?
Van két hangszóróm az egyik a gyári helyén a műszerfalba és egyet szeretnék az ajtóba is rakni.
Mind a kettő 4 Ohm-os.Hogy lehet úgy szétválasztani a kettőt,hogy se ne párhuzamosan legyen kötve a rádió kimenetére,de ne is sorosan?. Mert ha párhuzamos akkor ugye 2 ohm-al terhelem,de ha sorba kötöm akkor meg 8 ohm lesz. Meg Wattra sem egyformák és gondolom az se mindegy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |