Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás
 
Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 23
(#) Tomi20 válasza Mikey051104 hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Heló, hogy állsz a végfokkal? Elindult már?
(#) valve válasza xray hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Itt a Castone 1200B, tehat egy 1200w -os vegfok rajza,..
(#) sound.man válasza valve hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Ez az Ágotá-é és 600w-ot tud a kapcsolás de van benne hiba a forum terminal-on van leírva
(#) aflmor válasza sound.man hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Kigyűjthetnéd a hibákat ide is. Ne kelljen már 100 helyre reg.ni. Köszi.
(#) valve válasza Gyu hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
sound.man; En is nyitottam egy Castone -os forumot, es ezt dobtak be, kapcsolasokat gyujtogettem rolla,..
Amgy Mi tortenik itt? Ki mondja, h a Castone sz@r? (modik elnezest) Szemely szerint nem mondhatok velemenyt a 400w -os -okrol,.. De en ket 1200w -os rol muzsikalok es kivalloan szuperal! Mar 4eve nyomja az ipart es meg mindig jol muxenek, ja s 1x sem volt benne vegfok csere + hozza kell tennem azt h mingid 'Clip' -be hajtjuk! Bar valo igaz ha megkene epitteni akkor en sem Castone -t epitenek! Itt lehet kedvre valot talalni, Bővebben: Link
Udv; Imre,..
(#) sound.man válasza valve hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Klikk
Itt is azt mondták hogy ez az Ágota ds1200 rajza A hiba pedig itt van leírva ha Jah nekem amúgy semmi bajom a castone-nal remélem nem nekem szántad szerintem nem rossz végfokok amúgy
(#) valve válasza sound.man hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Jaj, nem neked szantam csak velemenyt nyilvanitottam, hamarjaban Mindig volt olyan, h mindenki elmondta a dolgokat hallottak alapjan, de en onfejuen azt hiszem amit latok Tehat nekem bevallt, es valo igaz a buli vegere lehet, 2db tukortojas megsulne rajta, s utanna ihatnank (az elso mindig elmarad de az utolso soha) Azt akartam meg elmondani erv -kent, h nem volt nalam semmi forraszto eszkoz es leszakadt az egyik szatelitrol a vezetek, en szoltam a havernak, h kapcsolja ki a vegfokot es gondoltam meg is tette, mivel nem hallottam, h lekapcsolta -e vagy nem mert levolt szakadva gondoltam igen, es mikor veletlenul occeerintettem a kijotevelt felallva a karzatra 2 lehetoseg futott at az agyamon, mi az istennyila szikrazott akkorat h majd hanyat vagtam magam, es joll latok vagy nem,.. a ket vege a kabelnak osszeolvadt (licas rezvezetek) nyeritek a havernek, h a fobiztit a fobiztit, az mire eszbekap 5-10masodperc es lekapcsolta, aztan bicska neki bogozas es muxott utanna is,.. (a vegfokba nem kapcsolt be a vedelem, gondolom azert mert a hangszoro a vegfoktol 20-25m -re volt, es a vezetek ellenallasa elnyomta, bar nemtudom!) A lenyeg, h meguszta es 1/2 ora mulva buli reggelig,.. Amgy borbol is kapott megy egyebbol is a kulseje mar rozsdas itt ott,..
(#) sound.man válasza (») Nov 25, 2007 /
 
Én is tervezek egy castone koppintást Már csak idő kell és már meg is csinálom Szerintem ezeknek is meg van a kapcsolása amit mutadtál most Kicsit húzós me sok a fesz
(#) valve válasza sound.man hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Akkor a 'koppintas' -rol bedobc egy infot
Ha megkapnam az eredeti kapcsolasi rajzot annak nagyot vigyorognek, orulnek mint bolond a f@lnak,.. Senki nemtud semmit,.. Azert eleg jol titkoljak a gyartok, nem?
(#) sound.man válasza valve hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Az enyém se a gyátótól van hanem visszarajzolta egy jófej gyerek Többit privátba :yes:
(#) valve válasza sound.man hozzászólására (») Nov 25, 2007 /
 
Hat nekem is van turelmem, a haverokat neha kiakasztom, h semmivel nemtudnak kihozni magambol,.. De 1x alltam neki eletemben visszarajzolni egy 75w -os vegfokot es ra 95 masodpercre bevagtam a sarokba,..
Gratula a gyerkocnek; volt turelme ehhez,..
(#) xray válasza sound.man hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Helló!
Eltudnád nekem is küldeni ezeknek az erősítőknek a kapcsolását?
**********
Előre is köszi!
(#) sound.man válasza xray hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Mail ment.
(#) xray válasza sound.man hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Köszönöm szépen!
(#) sixtek válasza sound.man hozzászólására (») Jún 19, 2008 /
 
Ha nem nagy kérés akkor nekem is elküldenéd?

********* Nagyon köszönöm!
(#) sound.man válasza sixtek hozzászólására (») Jún 19, 2008 /
 
Mail ment
(#) zsolt8003 hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Hali.Ha valakinek megvan a castone cpa500 és cpa1200-as kapcsolási rajza légyszi küldje el nekem.
**********
(#) csuli hozzászólása Máj 29, 2009 /
 
Sziasztok
Ujonan segítséget kerek. Hoztak egy Castone cpa-600 as erősitőt a gond csak az hogy hiányzik a ventilátor belőle. Mai napon sikeresen beszereztem a megfelelő ventilátort de sajnos nem kapom hova kellene bekősem ha tudnátok egy fényképet felrakni amiben látszik hova kel kötni vagy esetleg egy rajzot róla.
Előre is kosz a válaszaitok
(#) csuli hozzászólása Máj 29, 2009 /
 
Sziasztok
tudom hogy jön a nyár es mindenki másal foglakozik de ez az erosito (sajnálatos módon 4 embernek a munkahelye) szóval 4 en dolgoznak vele en vagyok az a marha aki 1 sorér megjavit zenei cucot.
Ha tudnátok segíteni.
üdv csuli
(#) klemo86 válasza csuli hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
A táp résznél keresgélj :yes:
Testet találsz, a venti nincs vezérelve, a 12V-ot kell műszerrel megkeresni csak (vagy 24-et, én már mindkét félével találkoztam )
(#) DJ Tacki hozzászólása Jún 13, 2009 /
 
Üdv! Egy Castone CPA-800B erősítőt kellene javítanom, a képen látható hibával hozták. Terheléssel, kb 1/4-ed hangerőn csak a negatív ágban, terhelés nélkül a teljes tartományon, illetve a műv.erősítő pozitiv bemenetén is ki tudom mérni a gerjedést. Megköszönnék egy kapcsolási rajzot hozzá(150W-os, illetve kisebb castone van, de láthatólag nem egyezik), illetve valami segítséget hogy merre induljak el. A tranzisztorokat összemértem a másik(jó) oldallal, és nem volt látányos eltérés, rövidzár, bár nem forrasztottam ki őket. Előre is köszönöm a segítséget!

DSC_9426.JPG
    
(#) Doncso válasza DJ Tacki hozzászólására (») Jún 13, 2009 / 1
 
Szia, ez tipikusan kondenzátor kiszáradás miatt van, cseréld ki az elkókat benne, ez egy elég régi erősítő, ha sokat hajtották akkor volt benne meleg rendesen, pont ideális egy elkó kiszárításához, ha van ESR mérőd akkor nézegesd át az elkókat vele, ha nincs akkor cserélgesd ki őket.
Egyébiránt mindkét oldal uganezt produkálja? Mert akkor valószínű a táppal lesz gond, vagy csak az egyik oldal?
Üdv.
(#) DJ Tacki válasza Doncso hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget, én is hasonlóra gyanakodtam, mert bekapcsolás után pár másodperccel jön csak elő, mintha "valami feltöltődne". A másik oldal teljesen gyári, és az tökéletesen működik, tehát valószinű hogy elkó, kicserélem őket mindenesetre, és majd jelentkezem! köszi
(#) damkodav hozzászólása Jún 13, 2009 / 1
 
Én már javítottam ilyen végfokot,vagyis nem tudom,hogy volt e b betű utána, de a végfok paneljén van két stabilizátor a műv erősítő tápját állítják be és hűtőbordára vannak szerelve és a hűtőborda és a stabilizátor között van a pufferjük az biztos rossz egy idő után mert ki is volt kenve valami szilikonnal, hogy biztos tönkre menjen azt nézd meg mert a műv erősítő tápjába az bele viheti a brummot, meg cseréld ki az összes elkot nem sok van rajta!
A gerjedést minden bizonnyal azok okozzák!
A tápra én nem gondolnék mert van az szűrve rendesen amit én javítottam 2 db 40000u volt benne és 70 voltos kicsit nagyok voltak
Remélem jó lesz mert mi a mai napig ezzel bulizunk és kiváló 2 db reflex r-300 hangfallal.
A házat lebontja.
(#) Doncso válasza DJ Tacki hozzászólására (») Jún 13, 2009 / 4
 
Ha csak egyik oldal, akkor a táp tökéletes, akkor a panelon lévő elkókat hajigáld ki, semmi más baja nincs az erősítődnek.
Üdv.
(#) dj-mike válasza Mikey051104 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Hi!
Tetszik ez a kapcsolás.
Hol található meg ennek a forrása a neten?
Üdv!
(#) djgombi válasza dj-mike hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
(#) dj-mike válasza djgombi hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Hi!
Köszi szépen!
(#) DJ Tacki hozzászólása Júl 20, 2009 /
 
Üdv ujra!

Ugyanazzal a gonndal fordulok hozzátok.
javaslatotok alapján kicseréltem az elkókat, 1-2 órn át szépen szólt(halkan hallgattam), majd elkezdett halkulni, és mai furcsa volt, az előlapi ready led is halványult, csak az egyik oldalon. rámértem szkóppal a kimenetre, és ugyanaz a magasfrekis gerjedés a pozitiv hullámokat mint kondicsere előtt. már nem annyira láványos, de ott van. Más ötlet hogy mi lehet a baja?
(#) Doncso válasza DJ Tacki hozzászólására (») Júl 20, 2009 /
 
Esetleg átnézném a diódákat is, de jóelőre szólok, hogy ez szerintem alattomos hiba lesz. Tudod olyan amikor "műszerrel mértem és jó" de valójában amikor üzemi körülmények közé kerül az alkatrész akkor dobja be magát. Nincs egy rajzod róla esetleg?
Szinte egészen biztos hogy gerjedés lesz, csak meg kellene találni honnan jön.
Következő: »»   2 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem