Fórum témák
» Több friss téma |
Szia István
Sajnos a Mach-3-at én sem ismerem, de a "Bmp2CNC" programod érdekelne. Ha ide tudod adni akkor légyszíves küld el a karesz4900@gmail.com emilcímemre. Előre is kösz, ha zavartam akkor bocsi üdv.Karesz
Amit Te keresel az a Lazicam nevű szoftver alapból a mach3 tartozéka. Mivel nem problémamentes nem lesz egyszerű a dolgod ( béta verzió) tudtommal az is marad.
Marad még az artcam
Itt a hivatalos oldala a Bmp2CNC-nek:
http://www.mr-soft.net/en/dwl.html Le tudja tölteni bárki. A LaziCam nevű progit ismerem jelenleg is azt használom de csak szöveg g-kóddá alakításához... másra nem tudom mert a többit csak a pro tudja.... Amit én láttam a mach3 kézikönyvében az egy bmp betöltési lehetőség közvetlenül a file menüből. Nem egy külsős programmal..
Mastercam Art tud G kódot generálni pl. fotóból. Nem értek hozzá, nem láttam-próbáltam, csak olvastam.
Nálam van egy demo most, majd megnézem.
Én egy X5 iso-val találkoztam, állítólag fullos és működik.
Szia
Az arcam face vizardja szerintem fullos probáld ki. vagy esetleg a photovcarve lenne neked jo. üdv
Üdvözlet!
Emitt egy csatolt kép egy léptetőmotorról. Sajnos nem tudom, mi a funkciója a tengely jobb oldalán lévő tárcsának, korongnak, mineknevezzeleknek? Együtt forog a tengellyel, de ha lefogom a tengelyt, akkor is el tudom csavarni, mert csapágyazva van rá! Kösz a választ!
az egy "lendkerék" az enyémen is van
Viszont ha csapágyazva van, akkor lendületet nem ad át...
Lendkerék esetleg? Nekem is van egy ilyen elég gyengus ahhoz képest mekkora.
De mert nem olyan nagyon van csapágyazva. Kicsit szorul.
Igen, tökéletesen fogalmaztál, van egy kis "szorulása" és lehet, hogy pont itt van a kutya elásva? Lekaptam a tengelyről, fotó csatolva róla.
Mi a fene lehet ez?
Hello, a középső furatban lévő két kisebbel lehet a tengelyre rögzíteni. Netalán menetes furatok azok? S egy másik kérdésem: Az epoxigyanta két különböző anyagú darabot rögzít össze?
szerintem kiegyenlíti a mozgást. ennyi lehet csak a szerepe.
Üdv! Igen, kettő kis imbusz fejű csavar rögzíti ezt a motortengelyre. A második kérdésedre nem tudom a választ, de felmerült bennem az, hogy valami fix örvényáramú fék lehet ennek az egésznek a funkciója, és - ahogy azt Rasiel mondja - emiatt valami kiegyenlítő hatással bírhat. Ha hirtelen próbálom megtekerni a csapágyas részt, mintha keményebb ellenállásba ütköznék.
Előbb írtam az Oriental motornak, hogy küldjön adatlapot erről a típusról (C7628-9212K), talán szóba állnak velem. Nem mai a gyerek...
Ebben az esetben elképzelhető, hogy a tömegével a motor rezonanciáját módosítja, ami az adott alkalmazáshoz szükséges volt.
Szerintem jó úton járunk, különös tekintettel arra, hogy a méretéhez képest egész rendes tömeggel bír ez a .... valami
Szia
Másolók optikamozgatásakor előszeretettel alkalmazzák, minél nagyobb sebesség, annál nagyobb tömeg kell. Mivel az optikának kicsi a tehetetlensége ezért kell az egyenletes működéshez. A mi esetünkbe ez nem áll fenn, sőt a minél gyorsabb reagálások (hirtelen irányváltozások ) miatt nem előnyös. A te változatod, viszont hirtelen irányváltás esetén elmozdul a tengelyhez képest, így nem fejt ki különösebb ellenerőt, viszont az egyenletes mozgást biztosítja, tehát ez egy fokkal fejlettebb megoldás. Üdv
Szia!
Akkor úgy gondolod, hogy célszerű a motoron hagynom? Gyorsításnál, lassításnál dinamika csökkentő hatású lehet, bár kérdés, hogy mennyire. Üdv!
Teszteld le a gépeden a max elérhető sebességet vele és nélküle is. Ha nincs különbség, akkor dísznek még meghagyhatod
Az indulásnál lassít, amit mozgat az meg így is 10*-es tömeg, semmi értelme nincs. Az enyém gyenge is volt mint a harmat.
Szia
Mivel szerelhető, miért ne hagynád rajta, max leveszed, de kézi tekerő gyanánt jó lehet. (a mach-ba beállítható a kezdő gyorsulás, ha gyenge a motor ezt nem érdemes nagyra venni, így kisebb az esélye a lépésvesztésnek) Üdv
A tekerentyű *** visszarakom a tengelyre, aztán majd kiderűl, hogy árt inkább, vagy segít. Lenne viszont még egy kérdés: van egy bipoláris Clifton Precision motorom, piros/kék, sárga/fehér drótokkal. Ohm mérő ugyan megmondja, hogy melyikek az összetartozó vezetékek, de hogyan állapítsam meg könnyen, hogy melyik ezek közül a plusszos/minuszos?
Köszi!
4 vezetékes motornál ez nem számít. Ha felcseréled valamelyik tekercs irányát, akkor másik irányba fog forogni a motor. Nem lesz belőle gond.
Ha az egyik tekercspár jól van bekötve, míg a másik fordítva, nem az lesz az eredmény, hogy a motor egyirányú haladás helyett jobbra-balra lépeget egyet?
(amúgy ilyen gyors előző választ még nem kaptam ) Kösz!
Nem!
Az előző válaszom lesz érvényes rá.
Üdv!
Most hangolgatom első masinámat és persze gondok is vannak, íme: Az X és Y tengely motorjai zúgnak álló állapotban, a hang rendkívül hasonlít arra a zajra, amit rádiók produkálnak 2 állomás között és melegszenek is. 10 perc üzem után kb. 40 fokosak. 3.5V / 2.5 ohm, azaz 1.4 Amperosak. A kínai vezérlőn az alábbi értékek vannak beállítva: Current setting 50%, decay mode slow, mikrolépés 1. Amikor a kurzormozgató billentyűkkel mozgatom a tengelyeket, akkor teljesen normálisnak tűnik a hangjuk és szépen teszik is a dolgukat. A Z tengely motorja 7.4V 1Amperos, még jobban melegedett (kb 50 fok), a beállítása ugyanaz, mint a másik két motornak, de most az áramot visszavettem itt 25%-ra. Viszont ez álló helyzetben nem "muzsikál", mint a másik kettő. Mi a fene lehet a probléma? Még egy: jó kis gkód lelőhelyet tudnátok-e ajánlani, ahonnam választhatnék valamit, amivel tesztelgetni tudnám a gépet? Kösz előre is!
A kínai vezérlő 1.5A-3A-es motorokra jó. Mindegyiken vedd le az áramot 25%-ra akkor talán elmegy, illetve ellenállás cserével tudod lejjebb venni. A hang a tartóáram hangja, ne foglalkozz vele, ha már nem melegszik a motor akkor nem lesz gond.
A legegyszerűbb gkód-ot meg tudod írni magadnak, 100* oda vissza vidd az x tengelyt, és nézd meg ugyan oda áll e vissza mind a 100-szor, és ugyan ezt az y-ra. A lépésszámot minél nagyobb távolságon próbáld beállítani, így ha a géped a teljes hosszon 0.1mm-el tér el a teljess hossztól +- irányban, akkor az a fél távon már csak fél tized. Persze próbáld minél jobban belőni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |