Fórum témák
» Több friss téma |
2400 amd 512mb memoria alaplapi 64mb video szüz telepités és semmi más kissebb gépen nem is probáltam ez egy hp laptop.1 éve használom.
Ne már. Ez hihetetlen.
Ilyen gépet tudok lőni szinte ingyen. Van egy 17"-os CRT monitorom. Az jó lesz hozzá. Ha gyorsabb lenne a mechanika, akkor megnövekszik az információ áramlás? Tehát arra gondolok, hogy több infót kell a gépnek továbbítania. Ha meg akad a vinyó, vagy elfogy egy pillanatra az adatmennyiség. Akkor mi lesz? lépésvesztés lesz a motorokon, vagy össze akad valami? Vagy egyszerűen csak leáll. Most fogok csak valamikor elkezdeni CNC-zéssel foglalkozni. Bocs a lámaságokért.
Lenne még egy kérdésem.
Lehet-e valahogy párhuzamot vonni a stepper motor árama és az ereje között. Láttam olyan motort, amire azt írták, hogy 24V 0.8A. Aztán láttam ugyanolyan méretű motort, ami 2.87A ".1V-os volt. Melyik lehet az erősebb? Adatlap nincsen, ez most csak elméleti kérdés. Teljesítmény számítás alapján a 24V-os erősebb, de akkor miért egyforma a két motor mérete? A vezérlés úgy is korlátozza az áramot, akkor érdemes olyan motorokat választani, amik nagyobb feszültségűek? Más. Az egyik ismerősöm mondta, hogy van neki egy pár Step-Syn motorja elfekvőben. 1.3A-esek Azok szerintetek meg érnek 2000Ft-ot?
Itt is éppenugy érvényesek a fizika törvényei mint máshol.
Ha egy motor 2,87A-t igényel lépésenként az erösebb lesz mint az, amelyik csak 0,8 A-t. A tekercsek VA szorzata a mérvadó. A meghajtoban ezt az áramot lehet korlátozni (mert melegszik a motor), illetve ha nem lép, akkor kisebb áram folyik a tekercsbe.
Ököl szabály: a tekercsáramból lehet következtetni az erejére, azaz nyomatékára. Minél nagyobb, annál erősebb a motor.
A feszültségből meg a sebességre, azaz a fürgeségére. Minél kisebb, annál nagyobb sebességet tudsz elérni a motortuning által.
Sziasztok! Nos térek a lényegre szükségem lenne egy ilyen fajta gépre amit én arra szeretnék használni hogy mondjuk nemesacélba gravírozzak monológot meg szimbólumot de minden elég kicsi méretű de nem ártana a pontosság sem ! Hogy kezdjek neki miket szerezzek be hozza?
Tanácsokat kérek ! Informálódni és olvasni már éppen eleget olvastam ideje tovább lépni Köszönöm a megértést Üdv:Levente
Monológot? Hello, hát ha eleget olvastál, (!) akkor rajzold le a megálmodott gépedet, és mutasd meg nekünk.
) Latszik késő van ) Monogrammot ! A rajzzal már gond van,csak szimplán a rajzolás is kihívás mivel nem tudok érthetően rajzolni
Sziasztok!
Egy olyan rajzot keresnék. Amivel távolságot tudnék mérni és egy négy digites led kijelzőn kiírná az aktuális távot mm-ben./ 0-3000 mm ig /Tehát 1mm pontosság elég lenne. Keresgéltem a neten de nem találtam eddig olyat ami jó lenne nekem. Megköszönném ha valaki tudna segíteni! PIC AVR -t tudok égetni valószínű, hogy azzal meg lehet megoldani, de bármilyen ötletet szívesen veszek.
Minél kisebb a motor feszültsége és minél nagyobb a motoráram annál kisebb az induktivitása. Nagyobb fordulatot érhetsz el (azonos nyomaték mellett) kis alapfeszültségű nagy áramú motorral, mondjuk 30-60 V környéki feszültségről hajtva a vezérlőt, persze a kínai (TB6560) vezérlő maximum 36 V ot bír, de nem érdemes kihasználni, elég a 30 V is. Az ugyan csak kínai "klaviós" vezérlőknél nagyobb feszültség is használható, kicsit jobbak is.
Mindenképp érdemes tartónyomatékot mérni, annak higgy és semmi másnak. Az pedig egyszerű. 100 mm es erőkart raksz a motor tengelyvonalától számítva a motorra, megtáplálod a motort egy labortápról, majd az erőkarra kezdesz súlyt pakolni(mondjuk 2l es üvegbe vizet), amikor elengedi a motor akkor elérte és meg is haladta a tartónyomatékot, leméred a víz súlyát és megkapod a tartónyomatékot: például 500 gramm vizet bírt el akkor 0.5 Nm nél engedte el, ennél egy picit kisebb a tartónyomatéka. Sir-Nyeteg: Van egy motorom, mért nyomatéka 0.5 Nm, feszültség 2.5 V áram 3.6 A , ilyen van neked is anno beszéltük. Van egy másik motorom, 0.65 Nm 2.??? V 2 A . Nem ökölszabály, de mérvadó lehet. Főleg méretet és súlyt is tekintetbe véve.
Na meg ne felejtsd el a gyártási időt, ill a gyártási technológiát sem.
Azonos típusú motorokra gondoltam.
Igen, az egyik (amit mind ketten ismerünk) az jó pár éves, 20 is van talán, teljesen más a felépítése. A másik egy korszerű motor, nem lehet több mint max 8 éves.
Mindent összevetettünk már szerintem. Azt érdemes venni ezek szerint aminek: van adatlapja és adatai megfelelnek, ismert gyártási idő, nem volt "megfőzve".
Kellene egy kis segítség.
Az új gépemre szerettem volna föltenni a Mach3 -at. Kilóg a kép a monitorról. A fele nem látszik. A Hobbicnc-n azt mondták, hogy a "config" menüben a "general configban" keressem meg az "autósize" -t. A menüben nálam nincs general config. Beteszek képet. Ha valakinek van ötlete kérem írja le. Köszi.
Szia!
A General Logic Config-ban nincs ilyen részlet? Vagy angolul "Screen Control"
Hello
A "general logic configuration" menü meg így néz ki nálam:
Próbáld meg az eredeti angol felületet, hátha...
Közben kiderült, hogy nekem csak az 1.83-as verzió van meg.
Most azt sem tudom mit csináljak.
Pánikolj! Sokat segít!
Vettem 3 motort.
Astrosyn 23LM-C355-P2H 2.0A 2,4V. 20 motor közül kiválasztottam a 3 legnehezebben elfordulókat. Holnap le szeretném mérni a tartónyomatékát. Azt írtad hogy kell, de azt nem, hogy mind a két tekercsre kell-e adni feszültséget, vagy csak az egyikre? Ezek a motorok ahogy nézem eléggé elterjedtek. Éppen ezért kérdezem, hogy mekkora tartónyomaték érték lenne elfogadható?
Van egy 8 vezetékes unipoláris motorom is.
Azt hogy mérjem?
Az nem unipoláris. Be lehet kötni unipolárisnan is, meg bipolárisnak is.
Egy tekercsre add rá a névleges áramot. Úgy hozza a névleges nyomatékát.
Ok akkor méricskélek. kössz.
Most sikerült a 2.62-at föltennem, de amikor állítgatok a mach3 menüben, akkor egyszer csak kék halál. Nem látom mit ír, mert a gép kikapcsolja a kijelzőt.
Install után pedig egyből újra indítottam a gépet. Kezdek már tele lenni ettől a szenvedéstől.
Adatlap jó ha van, bekötéshez. Ha rosszul kötöd be "kinullázod" az adott fázist és a vezérlőnél olyan mint ha rövidzárt csinálnál. Tudni kell a 4 tekercs eleje-vége kivezetéseit.
Most már értem a dolgot, mert olvastam a motor bekötésekről és a motorral is játszottam már egy pár napot.
Kaja után megyek méricskélni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |