Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem igen, bár sebességfüggő a dolog, illetve nem mindegy a megmunkáló motorod és a rögzítésének súlya sem. Ha a nagyon olcsó pici, de nagy fordulatú szénkefés verziót teszed fel rá - mondjuk ilyesmit, simán működhet, bár a szénkefék miatt az élettartam alacsonyabb lehet.
Közben megjött a marómotor, adok még egy esélyt a Cyclone PCB-nek.
Automata szerszám magasság beállítást használsz?
Igen, azért van rajta a csipesz a szerszámon. Itt az első próba, mintha egy kicsit mély lenne...
Itt fut a bcnc-ben, elég részletesre vettem...
Nem csak a mélységgel vannak bajok. Most vagy görbe volt a nyák vagy nagyon pontotlanul mozog a tengely.
Szerintem az utóbbi, ezért kezdtem egy másik cnc készítésbe, de gondoltam, adok még egy esélyt a cyclone pcb-nek. Bár még mindig van egy átépítési lehetőségem, egy merevebb z-tengelyre.
Nem csak a Z tengelyt kéne átépíteni , én az összes tengelyt kicserélném vastagabbra minimum 20-de inkább 25mm es kellene rá
És csúszócsapágy vagy görgős kocsi? A terv szerint az asztal 10-es saválló acélon három csapágyas rögzítésen mozogna, 4 ponton vezetve.
A csapágyas kocsi teljesen jó lehet ha a csapágyak feszítését meg tudod oldani ,de a 10 es tengely kevés , a legelső gépkezdeményem 10 es tengelyekkel készült 30x40cm es méretekkel és a tengelyek kézzel megnyomva szemmel láthatóan mozdultak , a 10mm es tengely kicsi 3 d nyomtatóhoz jó, maró gravírozó gépnek kell a merevség.
Merevebb z-tengely: brutál állat lett átépítés után, most jön a teszt... Jobb-e a pontosság? Kiderül...
10-es acélon csak nagyon rövid szakaszin nem hajlik meg. Ettől sokkal vastagabb kellene szerintem. De ettől még jobb megoldás olyan lineáris csapágy ami "talpas" és ~10cm-enként meg lehet csavarozni. Na az nem hajlik el a terheléstől.
Hát első próbára, úgy hogy a gcode ulp-nél a generic-et választottam, nekem tetszik. Dremellel? Elég jó lett. Hangolni kell még egy kicsit, de lesz mivel előállítani a másik cnc-hez az alkatrészeket, amit nem lehet nyomtatni... Ja, a bal oldali adaptert kell nézni, az a fekete z-tengelyes.
Csak szaggat nagyon a tű. A vezetősáv majdnem elfogyott.
Ez volt a váz 10 es tengelyekkel inkább nem folytattam tovább , az utána elkészült gépemmel csempét üveget is gravíroztam (a második kép az már támasztott tengelyekkel készült)
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Azt olvastam valahol, hogy a gcode ulp-nél nem mindegy, milyen szerszám van a gépben. Nekem egy piramistű volt benne az előbb, de hozzá kellett volna hangolni a gcode setupban. Ezért mondtam, hogy még hangolni kellene, vagy egy kis segítség kéne hozzá. Nem kevés munkát befektettem a cyclone pcb utánépítésébe, most már sajnálnám. Annak ellenére dolgozom egy újabb gépen. Még a mozgások is nagyjából vannak belőve, hogy hány lépés egy mm.
Itt valami nem jól van! A G-kód mindig a marópálya középtengelyét kell tartalmazza, a szerszámsugár korrekciót a vezérlőnek kell tudnia hozzátennie. Egy gravírtűnél ahol az elforgácsolt anyag szélessége nem releváns tényező, ezzel nem is kellene foglalkozni.
Igen , még mindig túl nagy a marásmélység , és-vagy túl nagy a piramistű szöge . Nomeg a dremel is rátesz a dologra, tuti hogy üt a tengelye (ha jól tudom a forgórész csapágyai gumiágyban mozognak)
Én erre gondoltam, hogy nem mindegy, milyen szerszám és milyen mélyre engedem le, kevesebb fólia marad, ha mélyebbre megy.
Köszönöm, ezért akarom átnézni a setup-ot.
Ráadásul ez egy régi egyoldalas bakelit panel, ezen volt 35 mikro a réz?
A mostani üvegszálasok is 35 mikronos rézzel készülnek ( kapható 70 es is de nem az az általánosan használt ) Ja ! Én avval kezdtem a gépemen hogy egy nagyobbacska ujjmaróval síkba martam az asztalt.
Nekem nyomtatott t-nutos asztal van, egy részén legalábbis.
Az is lehet görbe főleg hogy rétegeltre van csavarozva. Nálam az a vastag műanyag asztal magától meggörbült , le kellett cserélnem
Pedig ha pontosan akarsz dolgozni előbb utóbb meg kell tenned (nem kell 3-4 milit lemarni csak éppen annyit hogy sík legyen 0,3-0,5mm elég lehet)
Nyilván, de a mélységet gondolom te állítottad be.
Most, hogy változott a z-tengelyem, nem megy le a korábbi mélységre. Ezért tennem kell az asztal alá emelést, vagy a plexi-rétegelt lap kombót kell vastagabbra cserélnem. Vagy alura? Vagy ezek valamilyen kombinációjára? Utána jöhet akár a síkba marás.
Ezt az eagle pcb-gcode ulp-je végezte, az alap beállításokkal. Én nem nyúltam semmihez, csak csináltam egy autolevelt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |