Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy Compaq Armada 100S laptopom. Aksi nincs benne, töltőkábele pedig tönkrement. Vettünk hozzá egy külön, cserélhető csatlakozójú töltőt. Véletlenül a csatlakozót fordított polaritással illesztettem és azóta nem működik a gép (rendes polaritással sem). Meg tudjátok mondani, hogy pontosan mi történt vele, és hogy az ilyen típusú laptopban van-e valami védelem? Ha igen, hogyan tudnám megjavítani (garanciája lejárt)?
Ha szét tudod/mered kapni a cumót, nézz szét azon a részen ahol feszt adsz neki.
KEress valamit ami gyanús vagy elégett...
Nezd meg, az akksi hany voltos volt es koss be neki oda annyit, hatha...
Nem olyan egyszerű ez , hogy tápot adunk neki és megy. Az akkumulátorban lévő elektronika figyeli a feszültség, hőméréklet, kapacitás értékeket és továbbítja is a gépnek. Inkább próba szerence elven ne kössön sehová semmit, mert füst lesz a vége.
Egyébként a laptop táp részén van az SMPS(kapcsolóüzemű) vezérlő integrált áramkör valószínűleg az ment tönkre, házilag nem igazán cserélhető, főleg ha BGA-tokos. Csodálkozom hogy nem volt védődióda a táprészén. Szóval szerintem szervíz lesz a vége (már ha megéri megjavítani ) ugyanis valószínűleg alaplapcserét fognak mondani. Üdv.
Akkor figyeli a fent irt ertekeket, ha a halozat felol tolteni szeretne. Egyebkent venni akarja az aramot onnan.
Baj nem lesz belole, ha oda bekoti, max nem mukodik. Vegszukseg eseten a halott akku kivezeteseirol leforrasztja a telepeket, es a sajat tapjat koti oda, ha mar az elektronika mindenkeppen csevegni ohajt... Szervizbe EZUTAN is viheti...
Szia!
Egy service manualt tudok melléklelni hozzá, remélem nem kapok ki, mert nem olyan kicsi (1,47MB). Én céges selejtezésből szereztem ilyen gépet és kerestem hozzá utána a manualt. Nézd meg, hátha segít rajtad, vagy ennyivel is könnyebb lesz a szervíznek. Utólag már könnyen okoskodom, de inkább a gyári kábelt kellett volna javítani. Nem kívánok "hullarabló" lenni, de ha a gép esetleg javíthatatlannak minősül, a kijelzőburkolatra vevő lennék, mert az enyémen hiányosra van törve a zsanér mellett, ezért egyedi technikát igényel a nyitás és a csukás. Üdv.
Bocs, ha csak mos szólnék: nincs benne aksi már vagy 4 éve .
Amúgy a bemeneti tápfeszültség 18,5 V. |
Bejelentkezés
Hirdetés |